Uzun Yazların ve Uzun Akşam Yemklerinin Adresi Barselona

Uzun Yazların ve Uzun Akşam Yemeklerinin Adresi: Barselona

Barselona’da tıpkı insanın aklını başından alan uzun yazlar gibi akşam yemekleri de uzun ve bir ritüel kıvamındadır. En erken akşam 9:00’da başlayan ve bol muhabbetle, kahkahalarla, şarkılarla süslenerek saatlere yayılan bir keyif meselesidir. Akşam yemeği ile gece hayatının nerede bir araya geldiği, nerede birbirinden ayrıldığı pek anlaşılmaz, iç içelerdir. Haziran ayı gelmeden ısınan havalarla birlikte sokaklara taşınan masalarda Akdeniz mutfağı ile birleşen bu uzun ve keyifli akşamlar Barselona seyahatlerinin vazgeçilmez bir parçasıdır.

Ferrum

Ferrum Barselona
Barselona’da akşam yemeği yenilecek yerler arasında Katalan mutfağının adı geçmezse olmaz. Corsega’da yer alan Ferrum, Katalan lezzetlerinin peşinde olan gurmelerin uğrak mekanlarından biridir. Geleneksel usülde yapılan yemekleri kendi tarzlarıyla zenginleştiren şeflerin usta lezzetleri arasında arasında bulunan foiegras mutlaka denenmeli.

Arola Restoran
İspanya denince Barselona, Barselona denince ise tapas gelir akla. Hem geleneksel İspanyol lezzetinin tadına varmak hem de lüks ve romantik bir akşam yemeği yemek isterseniz, Arola Restoran ‘da rezervasyonunuzu önceden yapın. Mükemmel teras manzarasında ilkbahar ve yaz akşamlarının tadını İspanya lezzetleriyle çıkarın.

El Vell Sarria
Rustik tarzda dekore edilmiş geleneksel bir İspanyol evi hayal edin. İşte el Vell Sarria bu atmosferde hizmet veren özel bir restoran. Samimi havasının tadı ise bahçesinde saklı. Pirinç yemeklerinde iddialı olan İspanyolların Barselona’daki temsilcisi sayılabilen Vell Sarria’nın menüsünde de en çok bu yemekler yer alıyor.

Sauc

Sauc Barcelona
Eğer Barselona uçak biletinizi burada bir akşam gastronomi ziyafeti çekmek için alıyorsanız, Sauc’ın postmodern mutfağından daha uygun bir yer düşünülemez. Hızlı servisi, lezzetli yemekleri ve modern dizaynıyla her yönüyle kaliteli işlere imza atan Sauc, bir Katalan yemeği olan Morcilla ile nam salmış durumda. Sofistike bir tatlı ile son bulan akşam yemekleri, Barselona’nın en ayrıcalıklı deneyimlerinden.

Cinc Sentis
Cinc Sentis’de yenilen akşam yemeklerinin tüm duyulara hitap ettiği bir gerçek. İspanya’nın dört bir tarafından gelen taptazemalzemelerle hazırlanan yemekler tam bir klasik. Barselona’nın en seçkin restoranlarından olan Cinc Sentis’in modern atmosferiyle birleşen bu klasikleşmiş lezzetlerin tadı uzun süre damaklarda kalıyor. Deniz ürünleri de oldukça revaçta.

Comerc 24
Eskiyle yeninin buluştuğu rengarenk bir akşam yaşayın. Barselona’nın tarihi yapısına şahitlik ederken, bir yandan da Michelin yıldızlı Comerc 24’ün özel yemeklerinin tadına varın. Tadım menüleriyle İspanyol mutfağına hızlı bir giriş yapacağanız restoranda, modern yemekler oldukça popüler. Dekorasyonu ise oldukça renkli. Barselona akşamlarını iple çekmenize sebep olacak en kaliteli yemeklerin sergilendiği bu sofralar, en leziz anılarınızı oluşturacak.

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...