• Ana Sayfa
  • Berlin
  • Berlin’de Gidilecek En İyi Kafeler | En İyi Berlin Kafeleri
Berlin'deki Kafeler

Berlin’de Gidilecek En İyi Kafeler | En İyi Berlin Kafeleri

Berlin, son yıllarda popülerliği artan ve seyahat tutkunlarının gezi listelerinde sürekli yer alan bir durak. Özellikle kültürel yapısı ve sanat etkinlikleri ile dikkat çeken bu şehir, bohem gezginler için biçilmiş kaftan. 

Ayrıca Berlin yeme içme ve kafe kültürü için de bir cennet niteliğinde. Şehrin farklı köşelerinde kahve tutkunlarını tatmin edecek birbirinden özgün hip mekanlar mevcut. Almanların “Berliner Pfankuche” dedikleri donutlar, “Berliner Krapfen” adındaki çörekler, “Apfelstrudel” ismindeki elmalı tartlar ve bunlara benzer bir sürü lezzet seni bekliyor bu şehirde.

O yüzden Berlin’in görülmesi gereken yerlerini güzelce gezdikten sonra şehre karakterini veren farklı türdeki kafeleri keşfetmelisin. Berlin’deki en iyi kafeleri merak ediyorsan ve seyahatinin öncesinde bu noktaları not edeceksen kesinlikle doğru yerdesin. Ucuz uçak bileti fiyatlarına bakmaya ve bu ilham dolu yolculuğa hazırsan başlayalım!

En İyi Berlin Kafeleri: Şehri Saran Kahve Kokuları

Berlin En İyi Kafeleri

Almanya’nın hem resmi hem de kültürel başkenti olan Berlin sadece kafeleri ile değil, büyüleyici sokakları ile de her türden gezgini kendine hayran bırakır. Avrupa’nın diğer başkentlerinden biraz daha farklı olarak Berlin’de yeraltından doğan karşı kültüre, sokak sanatlarına, müziğin farklı türlerine dair ilham verici birçok şey bulabilirsin.

Tabii buraya kadar gelmişken Brandenburg Kapısı, Reichstag (Parlamento Binası), East Side Gallery, Alexanderplatz, Berliner Dom (Berlin Katedrali), Pergamonmuseum (Bergama Müzesi), Neues Museum (Yeni Müze), Alte Nationalgalerie (Eski Ulusal Galeri) gibi güzergahları da mutlaka görmen gerekir.

Pasaportun tamam, vizen onaylı, bavulun da hazırsa maceraya atılabilir ve şehri saran kahve kokularına doğru yol alabiliriz. Gezilecek yerleri not almaya başla. İşte, en iyi Berlin kafeleri: 

Berlin Uçak Bileti Ara

1. Bonanza Coffee Roasters

Berlin Bonanza Coffee Roasters

Kaynak

Bonanza Coffee Roasters; Berlin’de kahve içebileceğin en güzel ve en fiyakalı kafelerin başında geliyor. Kahve gurmeleri tarafından işletilen bu mekan, rustik tarzda dekore edilmiş sofistike bir atmosfere sahip. 

Ferah ve klas dekorasyonuyla dikkat çeken mekan, oturup yorgunluk atmak ya da bir şeyler okumak için oldukça uygun. Yerel halkın da sıklıkla geldiği Bonanza, şehrin merkezi bir noktasında yer alıyor. 

Prenzlauer Berg semtinde yer alan Mauerpark’a yakın bir konumda bulunan Bonanza Kafe’ye gelip kahveni içtikten sonra parka da geçebilirsin. Özellikle yaz aylarında bu park hayli keyifli oluyor. Burada müzik yapan insanlarla tanışıp müziğe eşlik edebilirsin. 

Bu arada aklında olsun; seyahatin boyunca Berlin’e dair bir roman okumak istersen Alman yazar Alfred Döblin’in Berlin-Aleksander Meydanı eserini yanına alabilirsin. Ayrıca hatırlatmakta fayda var; Bonanza Cafe her gün açık, ama akşamları 18:00 gibi kapanıyor. Akşam gidip de şaşırma.

Adres: Adalbertstrasse 70, 10999, Berlin, Almanya

2. The Barn Coffee Roasters

Berlin Barn Coffee

Kaynak

The Barn; şehrin farklı köşelerinde bulunan bir kafe zinciri. Bizim önereceğimiz The Barn Kafe ise Auguststrasse’de bulunanı. Berlin’i daha önce görmemiş olanlar için söyleyelim; Auguststrasse, şehrin gözde sokaklarından biri. 

Bu sokakta yok yok diyebiliriz. Eskiden çok ünlü olan sanat evi “Kunsthaus Tacheles’in” karşısında yer alan Auguststrasse’de sanat galerileri, tasarım dükkanları, kitapçılar ve havalı restoranlar bulunuyor. 

Buraya geldiğinde The Barn’ı kolayca bulacaksın. “Third Wave Coffee” olarak adlandırılan yeni nesil kahvecilerden olan mekan, küçük ama zevkle dekore edilmiş. Berlin’in hip noktalarından olan bu kahve dükkanındaki kahveler de yorgunluğunu alacak cinsten. 

Ayrıca mekandaki sandviçler çok lezzetli, bizden söylemesi! Sabah saatlerinde buraya gelirsen lezzetli bir Berlin kahvaltı yaparsın. 

Adres: Auguststrasse 58, 10119, Berlin, Almanya

3. Oslo Kaffebar

Auguststrasse’nin Berlin kültür hayatı için öneminden yukarıda bahsetmiştik. Oslo Kaffebar da Augustrasse’ye çok yakın bir güzergahta yer alan hayli popüler kahve duraklarından biri. 2012 yılında açılan mekan, şehirdeki en iyi espresso yapan yerlerin başında geliyor.

Mekanın dekorasyonu Nordik stilde yapılmış. Ahşabın ön plana çıktığı kafede kendini rahat hissedebilirsin. Oslo Kaffebar görkemli bir parkın karşı tarafında, pitoresk bir yan sokakta yer alıyor. Yani buraya geldiğinde sadece iyi kahve içmeyeceksin, aynı zamanda farklı bir atmosfer de soluyacaksın. 

Ayrıca plaklara ilgi duyuyorsan senin için harika bir haberimiz var: Mekanda ikinci el plak satışı da yapılıyor. Hem kahveni içip hem de plakları karıştırabileceğin bir yer burası. Cheesecake’i de bir harika, aklında olsun! 

Adres: Eichendorffstrasse 13, 10115, Berlin, Almanya

4. Five Elephant Coffee Roastery and Cake Shop

Berlin Five Elephant Coffee

Kaynak

Berlin’in Kreuzberg bölgesi, son yıllarda hayli trend. Şehrin uğrak noktalarından olan bölge, özgün ve aykırı mekanlarıyla dikkat çekiyor. Five Elephant’ın da bu bölgedeki en popüler noktalardan birisi olduğunu söylemek lazım. 

Grafitilerden oluşan ve efsanesi dünyaya yayılan açık hava müzesi East Side Gallery’i görmek için Kreuzberg tarafına gelmişken Five Elephant’a da uğramanı mutlak surette tavsiye ederiz. 

Görlitzer Park’a hayli yakın olan Five Elephant, hem minimal iç tasarımı hem de lezzetleriyle kalbini çalacak, emin olabilirsin. Burada yapılan tatlıların başka bir seviyede olduğunu da eklememiz lazım; karnın tok gidersen pişman olursun! 

Adres: Reichenberger Strasse 101, 10999, Berlin, Almanya

5. Cafe Fleury

Cafe Fleury; Berlin’in “Mitte” olarak anılan merkezinde yer alan ve şehre Fransız şıklığı katan kafelerden biri. Şirin ve sıcak bir şekilde dekore edilen mekan, fazlasıyla müşteri dostu diyebiliriz. 

Makul fiyatlarıyla dikkat çeken Cafe Fleury’de harika kahveler tadabileceğin gibi uygun şekilde öğlen yemeği de yiyebilirsin. Cafe Fleury’nin menüsü hayli geniş, ama aklında olsun; mekanın Fransız usulü Croque Monsieur tostu, sıcak keçi peynirli Chevre Chaude salatası ve Rhubarb tartı çok meşhur. 

Güzel bir sokakta bulunan Cafe Fleury’e geldiğinde sokak tarafında oturmayı da ayrıca düşünebilirsin. Mekanın yer aldığı sokak bayağı hareketli ve dışarıya oturduğunda Berlin’in merkez caddelerinden birinde yerel halkı gözlemleme şansına erişebilirsin. İstersen kitabına ya da dergine de dalabilirsin elbette, seçim sana kalmış. 

Adres: Weinbergsweg 20, 10119, Berlin, Almanya

6. Distrikt Coffee

Berlin Disktrikt Coffee

Kaynak

Distrikt Kafe hem harika kahve içebileceğin hem de nefis kahvaltılar yapabileceğin klas bir durak. Mekanın granolası, krepleri, avokadolu tostları ve omletleri dillere destan. O yüzden buraya sabah saatlerinde gitmende fayda var. 

Gerçi mekanın en güzel tarafı, gün boyunca kahvaltı hizmeti veriyor olması. Canın ne zaman isterse kahvaltı yapabilirsin burada. Öğle yemeği için de farklı menüleri var; canın ne çekerse yani. 

Tuğla duvarların öne çıktığı ve endüstriyel bir dokuya sahip olan mekanda fiyatlar da gayet makul. Kaliteli kahveleri, iyi yemekleri ve servisi ile öne çıkan Distrikt Kafe’deki ev yapımı kekler de dikkat çekici. Ayrıca kahve yerine çay tercih etmek isteyenler için de özel ve çeşitli çaylar da bulunuyor. 

Adres: Bergstrasse 68, 10115, Berlin, Almanya

Bu önerimizle beraber yazmızın sonuna geliyoruz, ancak sen okumaya devam etmek istiyorsan “Seyahatine İlham Kaynağı Olacak Yapımlar III: Paris’te Çekilen Filmler” içeriğimize geçebilirsin. 

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...

Bir yanıt yazın