Avrupa'da Ücretsiz Olarak Yapılacak Aktiviteler

Avrupa’da Ücretsiz Olarak Yapılabilecek En İyi Aktiviteler

Güzel bir rota, bambaşka ülkeler, keyifli bir yolculuk… Gezginlerin sürekli özlemini çektiği, okuyunca bile yola çıkma isteği doğuran seyahati planlamak bazen çok zor gibi görünebilir.Oysa biraz bütçe planlaması, biraz araştırma, bir de indirimli uçak bileti bulduğun an zorlukları aşmak mümkün!

Kur farkından dolayı Avrupa seyahatlerini rafa kaldırmış olabilirsin. Ancak yazımızla birlikte bu planı gözden geçirebilirsin. Çünkü Avrupa’da bedavaya yapılabilecek aktiviteler hayli fazla!

Bu yazımızda seyahat planlarına yardımcı olabilmek için Avrupa’daki ücretsiz en iyi aktivitelerle ilgili önerilerde bulunduk. Tabii yurt dışına çıkmadan önce vize şartlarını web sitemizden incelemeyi unutma.

Sıra geldi önerilere, haydi başlayalım!

Paris’te Ücretsiz Yapılabilecek En İyi Aktiviteler: Müzelere Doyma Zamanı

Avrupa'da Ücretsiz Aktiviteler Paris

Paris, Avrupa’nın en pahalı şehirlerinden biri. Sanatseverler için ise mutlaka gezilip görülmesi gereken bir yer. Sanat sevmek için çok büyük bütçelere gerek yok elbette. Genel olarak pazar günleri müze girişleri ücretsiz oluyor. Muhteşem parklar ve geniş bahçeler de ücretsiz. 

İşte, senin için önerdiğimiz en güzel ve ücretsiz Paris aktiviteleri:

  • 26 yaşın altındaysan Louvre Müzesi girişi ücretsiz, her ayın ilk cumartesi akşamı ise herkese ücretsiz. 
  • Fransız Senatosu’nun bahçesi olan, Paris’in en büyük ikinci parkı Jardin du Luxembourg, gezginler için muhteşem bir yer. Burada 17. yüzyılda yapılmış eserlerin arasında dolaşıp sonrasında da minik bir piknik yapabilirsin.
  • Oscar Wilde, Jim Morrison gibi isimlerin ebedi istirahatgâhını ziyaret etmek istersen Père Lachaise Mezarlığı’nı keşfedebilirsin.
  • Paris’in ünlü sanat merkezi Centre Pampidou’yu ziyaret etmek ücretli, ancak aynı meydanda bulunan heykeltıraş Constantin Brancusi’nin atölyesini ziyaret etmek ücretsiz.
  • Eski bir demir yolu hattı olan La Promenade Plantee artık 4.5 km’lik yeşilliklerle bezeli bir yürüyüş parkuru. Bu parkurda Paris’in binalarını ve günlük hayatını keşfetme şansı bulacaksın. Yolculuğunun ödülü ise Jardin du Reuilly Parkı’nda dinlemek olacak.
  • Woody Allen’ın Paris’te Gece Yarısı filmini izlediysen tanıdık gelecek bir manzara olan Square du Vert-Galant Parkı’na da gidip keyifli vakit geçirmeni öneniriz.
  • Son olarak büyüleyici Eyfel Kulesi’nin altında piknik yapabilirsin.

Paris’teki diğer ücretsiz müzeleri merak ediyorsan Paris info web sitesini ziyaret edebilirsin.  

Paris Uçak Bileti Ara

Berlin’de Ücretsiz Olarak Yapılacak En iyi Aktiviteler: Kültürel Bir Seyahat Arayanlara

Avrupa'da Ücretsiz Aktiviteler Berlin

Berlin’e seyahat etmek biraz para harcamak anlamına geliyor. Ancak şehir senin! Yani ücretsiz olarak ziyaret edebileceğin birçok nokta var:

  • Dünyaca ünlü Berlin Filarmoni Orkestrası’nı ücretsiz bir şekilde dinleyebileceğini söylesek ne dersin? Her salı saat 13:00’te Filarmoni Konser Salonu’nda ücretsiz olarak performans sergiliyorlar. Ücretsiz bilet bulabilmek için elini çabuk tutmanda fayda var.
  • Almanya Parlamentosu Bundestag’a ev sahipliği yapan Reichstag Kubbesi’nin muhteşem bir Berlin manzarası var. Buraya giriş ise ücretsiz. Yapman gereken tek şey gitmeden önce bir rezervasyon yaptırmak.
  • Berlin’e gelmişken bohem sokakları rehberle gezmeye ve keşfetmeye ne dersin? The Original Berlin Tours web sitesi üzerinden ücretsiz olarak düzenlenen turları takip edebilirsin.
  • Havaalanından parka dönüşen Tempelhofer Sahası da ücretsiz olarak keyifli vakit geçirebileceğin duraklar arasında yer alıyor. Buraya geldiğinde tarihe de tanıklık edebilirsin.
  • Soğuk Savaş’ın ücretsiz açık hava sergisi olan Checkpoint Charlie’yi de ziyaret etmeyi unutma.
  • Bir yaz ziyareti sırasında ise Schlachtensee’ye uğramayı unutma. Sıcak bir günün serinleme molası olarak mayonu da yanına alıp gölde keyifli vakit geçirebilirsin.
  • Kameranı ya da telefonunun ayarlarını yapıp Hackescher Hofe Avlu Kompleksi’ni dolaşabilirsin. Kusursuz Art Nouveau cephesine bayılacaksın. Bu kompleks tam Instagram’lık bir durak diyebiliriz.
  • Avrupa seyahati, bit pazarı gezmeden olur mu? Bunun için her hafta sonu 10.00’dan 17.00’ye kadar açık olan Tiergarten yakınlarındaki Strasse des 17 Juni’ye gidebilirsin. 

Berlin Uçak Bileti Ara

Milano’da Ücretsiz Olarak Yapılacak En iyi Aktiviteler: Bedava Sanat Ziyareti

Avrupa'da Ücretsiz Aktiviteler Milano

İtalya’nın ve dünyanın moda başkenti Milano da Avrupa’nın pahalı şehirleri arasında yer alıyor. Pahalı diye listemizden çıkarmak olmaz tabii, bütçene bu şehri de uydurabiliriz elbet!

  • Milano Belediyesi tarafından bakımı yapılan Palazzo Morando Müzesi, 18. yüzyıldan kalma birçok kostüm ve tabloya ev sahipliği yapıyor. Bu eserleri görmek istersen hiçbir ücret ödemeden müzeyi ziyaret edebilirsin.
  • Milano dünyanın en büyük piskoposluklarından biri olduğu için Katolik kiliselerine çok önem veriliyor. Bu kiliselerin içleri de dışları da hayli sanatsal ögeler taşıyor. Duomo di Milano haricindeki hemen hemen tüm kilise ve katedrallere ücretsiz olarak giriş yapabilirsin.
  • Cimitero Monumentale, İtalya’nın anıtsal mezarlarından biri. Anıt mezarlığın içerisinde çağdaş ve klasik heykellerin yanı sıra Yunan Tapınaklar var. Milano’da gezilecek yerler listene mutlaka alman gereken bir yer. 
  • Botanik Bahçe ve Astronomi Müzesi birbirine oldukça yakın. İkisi de keşfedilmeyi bekleyen birbirinden güzel yerler. Bu güzel iki durağa da ücretsiz giriş yapabilirsin. 
  • Milano’nun sokak sanatını ve kültürünü keşfetmek için sokaklara çıkman yeterli. Neler göreceğinle ilgili bir araştırma yapmak istersen Museo d’Arte Urbana Aumentata web sitesini ziyaret edebilirsin. 

Milano Uçak Bileti Ara

Amsterdam’da Ücretsiz Olarak Yapılacak En iyi Aktiviteler: Cüzdanı Cepte Tutma Turları

Avrupa'da Ücretsiz Aktiviteler Amsterdam

Amsterdam; bisikletli sokakları, şehrin her yerine dağılmış kanalları ve köprüleriyle her zaman gezginlerin ilgisini çeken bir cazibe merkezi. Bu durumlara ek olarak ziyaret edenlerin ceplerini zaman zaman yakabilen de bir yer. Bu yüzden Amsterdam’ın çeşitli noktalarında ücretsiz olarak faydalanabileceğin olanakları değerlendirmek gerek:

  • Avrupa’nın en büyük ikinci kütüphanesi olan Amsterdam Merkez Kütüphanesi’ni ücretsiz şekilde ziyaret edebilirsin. Kitapların haricinde Amsterdam’ı izleyebileceğin büyük bir seyir terasıyla karşılaşacaksın.
  • Amsterdam’da merkez istasyonda yer alan mavi beyaz GVB feribotları da ücretsiz. GVB web sitesinden rotaları kontrol ederek bir plan oluşturabilirsin.
  • Rijksmuseum Bahçeleri her gün 09.00 ile 18.00 saatleri arasında ücretsiz ziyarete açık. Bakımlı bahçenin içerisinde banklar, çeşmeler ve her yaz döneminde bir heykeltıraşa ait sergi bulabilirsin.
  • Melkweg EXPO Fotoğraf Sergisi popüler müzik ve sanat mekanı. Üstelik ücretsiz. Yapılan etkinliklerle ilgili Melkweg Expo web sitesinden bilgi alabilirsin.  
  • Eğer satranca ilgin varsa Max Euwe Merkezi (Satranç Müzesi) tam senlik. Salı ve cuma günleri 10.00 – 16.00 saatleri arasında ziyaret edebilirsin. 
  • Amsterdam’da elmasların kesilmesi, parlatılması ve satılması 400 yıllık bir tarihe sahip. Coster Diamonds gibi elmas fabrikaları da 1 saate yakın süren fabrika turları düzenliyor. Eğer farklı şeyler görmek istersen bu ücretsiz turu deneyebilirsin. 

Amsterdam Uçak Bileti Ara

Bu öneri ile yazımızın sonuna geliyoruz, ancak okumaya devam etmek istiyorsan Avrupa’nın En Gizemli Yerleri: İlginç Hikayeli Rotalar yazımıza geçebilirsin.

 

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...

Bir yanıt yazın