Bir Almanya Manzarası, Hamburg

Almanya’nın kıyı kentlerinden biri olan Hamburg, oldukça canlı ve doğa ile iç içe olan bir şehir. Aynı zamanda kuzeyin Venedik’i olarak da bilinmekte. Şehrin ortasından geçen Elbe Nehri’yle boğaz görüntüsünü bize aratmıyor. Yabancılık çekmeyeceğiniz bir şehirde tatil yapmak istiyorsanız, Hamburg uçak biletinizi gözünüz kapalı alabilirsiniz.
Hamburg, limanında ve şehrin merkezinde her mevsim düzenlenen festivalleriyle ziyaretçileri eğlendirmek için birçok etkinlik sunuyor. Düz bir yürüyüş yoluna sahip olan şehir, yürüyerek gezmek için ideal. Ayrıca küçük turistik gezi tekneleri ile Hamburg yakınlarında bulunan yerlere ulaşım sağlayabilirsiniz.

Nehir Kıyısında Keyif

hamburg 2

Şehrin ortasında bulunan Aussenalster, nehre bakarak dinlenmek isteyenler için ideal bir yer. Göl olarak da anılan nehrin kıyısında kafeler, restoranlar ve parklar bulunuyor. Manzarasıyla rahatlatan Aussenalster’a yürüyüş yapmak ve bisiklet sürmek isteyenler mutlaka gitmeli.

Minyatür Dünya

Miniatur Wunderland, Hamburg’da en çok rağbet gören yerlerden biri. Maket severlerin nirvanası olarak bilinen bu müzede, minyatür tren yollarından tutun, küçük odalarda şehirlere kadar her şeyi bulmak mümkün. Gerçek deniz suyuyla liman kentlerinin denizleri bile yapılmış. Mutlaka görülmesi gerekilen bir yer.

Şehri İzleyin

St. Michael Kilisesi

St. Michael Kilisesi, Hamburg manzarasını izlemek için en doğru yer. Şehirdeki beş Lütheran kilisesinden birisi olan St. Michael’in girişinde ise, St. Michael’in oldukça görkemli bir heykeli bulunmakta. Kilise, bronz çatısı ile şehrin sembolü haline gelmiş.

St. Pauli’de Alışverişe Çıkın

Şehrin en hareketli bölgesi olan St.Pauli, gecenin geç saatlerine kadar bir çok insanı konuk ediyor. Kafeleri, barları ve alışveriş yapılacak dükkanlarıyla St. Pauli’de zaman geçirmek oldukça keyifli.

Eski Şehir

Deichstraße

17. ila 19. yüzyılları arasından ofis ve konut evlerine, eski restoranlara ve meyhanelere ev sahipliği yapan eski bir tüccar sokağı olan Deichstraße’de hala eski günlerin hatırası yaşamakta. Yeni şehir merkezi yerine, eski şehrin turistlerin ilgisini daha çok çekmesinin sebebi de işte burada yatıyır. Straße Cremon’da Chilehaus ile zengin tüccarların kahve, çay ve baharat ticareti yaptıkları zamanlara geri gideceksiniz.

Balık Pazarına Çıkın

Balık severler! Hamburg’da geç saatlere kadar yatmak yok. Her sabah erken saatlerde birbirinden farklı taze balıkların getirip açık arttırmayla satıldığı bu pazara mutlaka uğrayın. Oldukça hareketli ve değişik bir deneyim olacak.

Hamburg Tarihini Yakından İnceleyin

Hamburg Müzesi

Şehirde bulunan Hamburg Müzesi, şehrin tarihini daha yakından incelemek isteyenler için ideal bir adres. 1939 yılında inşa edilen bina, 1842 yılında çıkan yangınla büyük bir hasar almış ve 1914 yılında tekrar tasarlanmış. Tam onarımın gerçekleşmesi ise 1995 yılını buluyor. Müzenin binalarının arasına kapatılan cam tavan ise müzeye oldukça hoş bir hava katıyor. Genel olarak Hamburg, Alman ve Yahudi tarihi hakkında belgelere sahip olan Hamburg Müzesi, tarih sevenleri bekliyor. Siz de Hamburg’da yaz tatilinizi değerlendirmek istiyorsanız ekonomik uçak biletinizi hemen alın.

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...