Hamburg’u Hamburg Yapan 7 Yer

Almanya ile olan gönül bağımız hep bir farklı olmuştur. Milyonlarca gurbetçimizin orada olduğundan bir sempati duymamız normal tabii ki ama tek neden bu mu dersiniz? Tabii ki de değil! Almanya; sanat eserleri, doğası ve yaşam standardıyla da tam bir cennet. Sonbahardaki serin ve puslu havasıyla da Almanya’yı tam anlamıyla yaşamak istiyorsanız sizi bir kıyı kentine alalım. Evet, doğru tahmin ettiniz, Hamburg’dan bahsediyoruz. Hemen ekonomik uçak biletinizi alın, bavulunuzu hazırlayın. Almanya’nın Venedik’i ve Berlin’den sonra ülkenin ikinci kalabalık şehri olan Hamburg sizi bekliyor! “Çok acele bir karar oldu, bir gezi rotam bile yok.’’ diye düşünmeyin. İşte, Hamburg’u Hamburg yapan 7 yer!

Hamburg’un Görkemli Yapısı Town Hall

Town Hall

Şehrin en önemli yapısı hangisi derseniz hiç düşünmeden Town Hall deriz. Rathaus olarak da bilinen bu yapının inşası 1886 yılında başlamış ve on bir yıl sonra tamamlanmış. Devlet binası olarak planlanan Town Hall günümüzde hala yapılış amacına hizmet ediyor. 624 odası, yeşil çatıları ve kulesiyle sizi kendine aşık edecek olan Town Hall’da memur olmak için çeşitli yollar ararsanız da hiç şaşırmayız.

Uçuş Noktası: St. Michael Kilisesi

St. Michael Kilisesi

Yanlış okumadınız az önce St. Michael Kilisesi’ne uçuş noktası dedik. Kilisenin en üst katına çıkıp Hamburg’u ayaklarınızın altında görünce kendinizi Galata’dan Üsküdar’a uçmuş Hezarfen Ahmet Çelebi gibi hissedecek ve ne demek istediğimizi anlayacaksınız. 17. yüzyıldan beri hizmet veren ve barok tarzda inşa edilmiş bu kilisenin korusunu ise imkanınız varsa kesinlikle dinlemelisiniz.

Maketlerden Oluşmuş Dev Dünya: Minyatür Müzesi

Minyatür Müzesi

Braun ikizleri “Haydi, en büyük minyatür demiryolunu inşa ediyoruz.’’ diyerek yola çıkmışlar ve şu anda dünyanın önemli alanlarının bulunduğu dev bir minyatür alan yaratmışlar. Müze o kadar gerçekçi ki kendinizi farklı bir gezegenden dünyayı izliyormuş gibi hissedebilirsiniz. 2000 yılında yapımına başlanan ve günümüzde de gelişmekte olan müzeye şu ana kadar 11 milyondan fazla ziyaretçi geldiğini de yeri gelmişken belirtelim. Yani evet, Minyatür Müzesi Hamburg’da kesinlikle gezmeniz gereken yerlerden.

Alster Gölü’nden Gelen Sakinlik

Alster Gölü

Hamburg’u Hamburg yapan yerlerden biri de Alster Gölü. Göle giderken sandviçlerinizi hazırlayın, piknik alanlarına oturun ve şehrin keyfini çıkarın. Huzurla izleyeceğiniz göle kıyıdan bakmak yetmiyorsa da hemen toparlanın ve Jungfernstieg’e gidin. Gölün üzerinde gezen tekneler buradan kalkıyor, yerinizi alın. Gitmişken Jungfernstieg’deki mağazalara da göz atmayı ihmal etmeyin.

Şehri Daha Yakından Tanıma Merkezi: Hamburg Müzesi

Hamburg Müzesi

1200 yıllık bir geçmişi olan Hamburg’un bugününü zaten gezerek görüyorsunuz. Peki ya şehrin geçmişi? Haydi, ufak bir gezintiye çıkın. Şehrin ruhunu yakalamak ve yüzyıllar boyunca Avrupa ticaretine yön vermiş bu liman kentini daha yakından tanımak için Hamburg Müzesi mutlaka görülmesi gereken bir yer.

Hamburg Hayvanat Bahçesi’ne Bir Selam Şart

Hamburg Hayvanat Bahçesi

Hamburg’a kadar gitmişken Hamburg Hayvanat Bahçesi’ne uğramadan olmaz. Sadece burayı görmek için şehre gelen turistlerin olduğunu söylesek abartmış olmayız. Hamburg Hayvanat Bahçesi’nin keyfine varın ve tatlı mı tatlı filleri beslemeyi unutmayın.

Dinlenmek İçin En Doğru Nokta: Hamburg Limanı

Hamburg Limanı

Avrupa’nın en büyük ikinci limanı olan Hamburg Limanı’nı dünya gözüyle görmeden tatilinizi sonlandırmayı düşünmüyorsunuz değil mi? Hem o kadar gezip yoruldunuz da. Yorgunluğunuzu güzel bir kahve eşliğinde, sokak müzisyenlerinin ezgileriyle atmanız şart. Belki daha sonrasında ayrılmak istemeyip güzel bir yürüyüş bile yaparsınız. Hamburg Limanı’nda yorgunluk atmak şehirde yapmanız gerekenler listesinde mutlaka yer almalı.

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...