Bodrum Özellikleri

Bodrum Aşıklarının Çok İyi Bildiği 6 Özellik

Bodrum demek yaz demek. Bodrum demek her daim bir Bodrum uçak bileti alıp güneyin sıcak kollarına kendini atabilmek demek. Yapılacakların sınırsız, keyif katsayısının ise yüksek olduğu Bodrum’un bir ziyaretçi kitlesi vardır ki, Bodrum dedik mi “orası bizden sorulur” dercesine yüzümüze bakarlar. Haklıdırlar da… Gezilecek yerler, yapılacak şeyler, denenecek yemekler, kalabalıktan kaçılacak yerler gibi hangi bilgiye ihtiyacımız olursa onlarda mutlaka mevuttur.

1. Gece Hayatı Her Daim Hareketlidir

Bodrum Gece Hayatı

Yazı, kışı fark etmez. Bodrum için her zaman eğlenceye zaman vardır. Barlar sokağında başlayan gece, Gümbet’le birlikte devam eder. Evet, yazın en kalabalık zamanlarını yaşar ama kışın da en keyifli vakitleri sunar. Hiçbir yerde kolay kolay yakalayamayacağınız konserleri yakalar, tanıştığınız kişilerle daim bir arkadaşlık kurarsınız. Kısacası yazın popülaritesi tavan yapan Bodrum, kışa geldiğinde bütün samimiyetini ortaya koyar ve bu güzellik içindeki herkese yansır.

2. Denize Girdiğinizi Kimseye Söylemezsiniz

Bodrum Denizi

Bodrum’da deniz mevsimi neredeyse ocak ayına kadar devam eder. Ancak bunu kimseye kolay kolay söyleyemezsiniz çünkü bir anda tüm kıskanç bakışların merkezine yerleşirsiniz. O yüzden siz içinize atın ve Bodrum’un masmavi denizinin keyfine bakın. Kara Ada, Bitez Plajı ya da Camel Beach… Tarzınıza hangisi uygunsa.

3. Su Altında Ayrı Bir Hayat Vardır

Bodrum Su Altı

Sadece yer üstünde değil, su altında da hareketli bir hayat vardır Bodrum’un. Uluburun ve Serçe Limanı Batıkları bu zenginliğin en çok bilinen ziyaret noktalarıdır. Usta dalgıçlar için de yeri vardır Bodrum’un, acemiler için de. Su altı Arkeoloji Müzesi ise tüm bu resmi tamamlayan unsur olarak değerli bir konuma sahip.

4. Kuşların Cennetidir

Bodrum Kuşların Cenneti

Sadece insanlara mı cennet burası? Doğanın bu kadar fazla güzel öğesinin bir araya gelip de başka canlılara dokunmamış olmasını düşünmek mümkün mü? Tabii ki hayır. Bodrum, uçak bileti bulanlar için Tuzla Kuş Cenneti ile bir doğa harikası sunuyor. Düşünün ki etrafını zeytin ağaçları çevrelemiş, hemen yanı başında bir antik kent ve 125 kuş türü bir arada. Cennetin Bodrum hali işte bu.

5. Alışveriş Çarşı’dan Yapılır

Bodrum Alışveriş

Alışveriş merkezlerinden nasibini almış olsa da hala birçok kişinin en uğrak noktası Turgutreis Pazarı’dır. Yerel ve doğal ürünleri kolayca bulacağınız pazarda aynı zamanda el yapımı eşyalar da bulacaksınız. Unutmayın, her cumartesi!

6. Burada Hayat Hiç Durmaz

Bodrum'da Hayat

Yaz sezonunun kapanmasıyla her yerin boşaldığı ve hayatın durduğu gibi bir algı oluşsa da, bu Bodrum için pek geçerli değil. Festivaller, konserler, tiyatro ve sinema günleriyle her daim renkli, her daim canlı bir şehirdir.

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...