Hafta Sonu ve Atina… Neleri Sığdırabilirsin?

İşler yoğun. Yaz tatili ufukta görünmüyor. Ama bir hafta sonu kaçamağı yapmaktan kimse bizi alıkoyamaz. Öyle uzağa gitmemize de gerek yok, yanı başımızdaki komşuya, Yunanistan’a yola çıkacağız. Promosyonlu Atina uçak biletlerini yakalar, yazın adaları, kışın büyük şehirleri fetheder, Yunanistan maceramızı devam ettiririz. Ama sadece iki günümüz var. Peki buna üzülmeli miyiz? Bizce hayır. Çünkü planlamayı doğru yaptıktan sonra Atina’da iki güne sığdırabileceğiniz çok şey var!

Akropolis’e Gitmeden Önce

Acropolis

Atina’ya gidiyorsanız, özellikle de bu ilk ziyaretiniz olacaksa göreceğiniz yerlerin başında Akropolis gelecektir. İki günlük turunuzu Akropolis etrafında planlamanız hareket imkanınızı oldukça kolaylaştıracak ve size zaman kazandıracaktır. İlk gününüzde hemen Akropolis’in yolunu tutacak olsanız da, yol üzerinde diğer tarihi yerleri görebileceğinizi de aklınızda bulundurun.

Zeus Tapınağı

Örneğin Zeus Tapınağı… Olimpia’da bulunan Zeus Tapınağı, depremler ve savaşlardan sağ salim kurtularak günümüze kadar ulaşmayı başarmış şaheserlerden. Hemen yakınında bulunan hamamlarla birlikte ilk göreceğiniz yerlerden olacak. İlk modern Olimpiyatların yapıldığı ve antik Yunan Stadyumu üzerine inşa edilen Panathenaic Stadyumu ise spora meraklıların uğrak yeri.

Akropolis Turu

Ve nihayetinde Akropolis’e ulaştınız. Platon ve Aristoteles’in dünyayı değiştirecek fikirlerin tohumlarını yeşerttiği akademi dünyasının kapısından içeri gireceksiniz. Ama bir dakika. Sakın kalabalığa kapılıp gitmeyin. Turist kafilesinin arasında kaybolacak vaktimiz yok. O yüzden hemen güney tarafına doğru ilerleyin ve buradaki kapıdan giriş yapın. Çok daha sakin olduğunu göreceksiniz.

atina 2

Dionysos şenliklerinin yapıldığı tiyatroyu gördükten sonra Odeon Amfi Tiyatrosu’na doğru ilerleyin. Ardından kuzey kapısına doğru çıkarken Erechtheum’u göreceksiniz. Bir kral için yapılmış en görkemli yapılardan biri olan Erectheum Akropolis ziyaretinizin yavaş yavaş bittiğini haber verecek. Yunan Tanrıçası Athena adına yapılmış olan Parthenon ise tarih içinde uğradığı birçok yıkıma rağmen hala sahip olduğu ihtişamıyla sizi karşılayacak.

Plaka’da Lezzetli Bir Mola

Plaka

Atina’nın tepelerinde gizli olan bir mahalle vardır ki, sırf ismini anmak bile yüzde gülümsemeye yol açar. Bu gülümsemenin sebebi güzel anılar, bu gülümsemenin sebebi lezzet dolu saatler, bol kahkahalar, zarafet kokan restoranları, şen şakrak sokaklarından gelir. Akropolis ziyaretinizi tamamladıktan sonra Plaka’nın dar sokaklarına kendinizi bırakın. Tam bir Yunan kültürüyle harmanlanmış bu mahallede yiyeceğiniz bir akşam yemeği Yunanistan’a dair birçok ipucu sunacak size.

Apollon Ziyareti: Delfi Antik Kenti

apollon

UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde bulunan Delfi Antik Kenti’ni ikinci gününüze saklayın. Telaş etmeden, yavaş yavaş gezin ve antik kehanetlerin izini sürün. Apollo Tapınağı, stadyum, hipodrom ve sayısız heykelleri içinde barındıran kent, Atina uçak biletinizi çantanızdan çıkarana kadar etkisini üzerinizde devam ettirecek.

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...