Boyoz ve Kumrudan Çok Daha Fazlası İzmir

Boyoz ve Kumrudan Çok Daha Fazlası: İzmir’de Eğlence Durakları

Bazı şehirlerin kesinlikle mutlulukla bir ilgisi var. Mesela adını duyduğunda çikolata yemişsin gibi vücudunda mutluluk hormonu salgılanmasını sağlayan İzmir, bu şehirlere en iyi örnek. Tarihi noktalar, mis kumsallar, yemeye doyum olmayan lezzetler, eğlence, kendini kaybetmek isteyeceğin sokaklar hep İzmir’de. Sen de “Benim de orada olmam gerekiyor.” diye düşünüyorsan Pegasus’tan İzmir ucuz uçak biletini hemen almalısın. Eğlence, keşif, keyif ve tabii ki deniz, kum ile güneş seni bekliyor.

Karnını Bir Güzel Doyur

İzmir Karnını Bir Güzel Doyur

delicious breakfast

Tatildeyken yemeyi seven, yemeksiz gezmenin tadı olmayacağını düşünenler derneğinin üyelerinden biriysen sen ne demek istediğimizi bilirsin. Yediklerin seni tatmin etmedikçe, İzmir’de nerede ne yenir keşfetmedikçe çıktığın tatil tam da kendini gerçekleştirmiş sayılmaz. İzmir’i hakkıyla keşfetmek için güne enerjik başlamalısın. İhtiyacın olan enerjinin kaynağı ise Çiçekliköy’de mevcut.

Kahvaltıcıların bulunduğu bu yemyeşil köyde, güne başlamak için hem Manisa’dan hem de senin gibi İzmir’den gelenler olduğunu göreceksin. Çiçekliköy, İzmir’in Bornova ilçesinde bulunan doğası ve temiz havasıyla ünlü bir yer. Çiçekliköy’e nasıl gidilir sorusunun cevabı ise nerede olduğuna göre değişir. Arabanla gidiyorsan İzmir’den Manisa yönüne doğru 10 kilometre gittiğinde ulaşabileceğin Çiçekliköy, Park İzmir Kent Ormanı’nın hemen yanında bulunan bir mahalle. Toplu taşıma ile Çiçekliköy’e ulaşmak için ise Manisa Kavşağı’nda ya da Evka-3 metro durağında inip minibüslere binmen yeterli.

İzmir’e gelmişken kumru yemeden dönmek olmaz. Kumru yiyebileceğin en esaslı mekan ise Alsancak’ta bulunan Kumrucu Şevki. Susamlı özel ekmeğin içine koyulan sucuk, sosis, kaşar peynir, kornişon turşu ve domatesten oluşan ve sıcak bir sandviç olan kumrunun tadına baktıktan sonra Kumrucu Şevki’nin ününün hakkını sonuna kadar verdiğini düşüneceksin. Belki kumrudan sonra da tatlı olarak sıcak lokma yersin.

Farklı Bakış Açılarıyla Bak: İzmir’de Görülecek Yerler

İzmir'e Farklı Bakış Açılarıyla Bak

Izmir, Turkey – October 31, 2015: Izmir scene from Historical Elevator (Asansör). People use it for reaching the central road. Asansor was built in 1907 as a work of public service by a wealthy Jewish banker and trader of that period, Nesim Levi Bayraklıoğlu, in order to ease passage from the narrow coastline of Karataş to the hillside, the elevator within the building serving to carry people and goods through the steep cliff between the two parts of the quarter. Izmir is the 3th biggest city in Turkey and has 2,5 million population. Izmir is located on west Turkey. People is very warm who lives in izmir. There are lots of things for enjoying near the aegean cost. Some of people sunbathing, others resting. Aegean sea is also usable for sea transporting.

İzmir’in sokaklarında gezmek, İzmir’in atmosferini solumak başlı başına güzel bir şey olsa da onu keşfetmeni sağlayacak, mutlaka İzmir gezi listende olması gereken birkaç nokta var. Göztepe ile Karşıyaka arasında sefer yapan vapurlar, bunlardan ilki. Bu vapur sayesinde şehrin iki yakasını denizin tam ortasında izleyebilirsin.

İzmir’i ayaklarının altında hissetmek istersen de gidebileceğin iki nokta var. Konak’ta bulunan ve 1907 yılında Mithatpaşa Caddesi’ni ve Halil Rıfat Paşa Caddesi’ni birleştirmek amacıyla inşa edilen Tarihi Asansör bunlardan biri. İzmir’in en turistik noktalarından biri olarak bilinen Tarihi Asansör’ün 58 metre yükseklikteki terasında bulunan kafelerde içeceğini yudumlarken İzmir manzarasının tadını çıkarabilirsin.

Eğer Tarihi Asansör’de aldığın tatla yetinmez ve daha fazlasını istersen sana İzmir’i bir nevi kuş bakışı gösterecek Seyirtepe de gidebileceğin bir diğer nokta. Bayraklı’da bulunan ve restoran, kafe, çocuklar için oyun parkı alanlarına sahip Seyirtepe’de İzmir’in güzelliğini tescilleyebilirsin.

Türkiye’nin nüfus bakımından 3. büyük şehri olan İzmir’de doğayla iç içe olmak istersen rotanı İzmir Doğal Yaşam Parkı’na doğru çevirmelisin. 2008 yılında açılan İzmir Doğal Yaşam Parkı, çiçeklerle ve farklı coğrafyalardan hayvanlarla dolu. Adının hakkını veren bu alanda hayvanların kafeslerde ya da tel örgüler ardında yaşamadığını göreceksin. Tüm hayvanların kendilerine özel, habitatlarını aratmayacak geniş alanları var. Yeşil mi yeşil bir alanda hayvanlarla iç içe olacağın saatler geçirmek ve İzmir gezine farklı bir renk katmak istersen öğrenci girişi 2 TL, yetişkin girişi 5 TL olan İzmir Doğal Yaşam Alanı seni bekliyor.

Huzur Dolu Zaman Geçir: İzmir’in Gezilecek Yerleri

Şirince İzmir'in Huzur Dolu İlçelerinde Zaman Geçir

irince is a Greek village located 8 km east of the town Selcuk in Turkey. The village was settled when Ephesus was abandoned in the 15th century.

İzmir’i İzmir yapan şeylerden biri de huzur kelimesine anlamını veren ilçeleri ve köyleri. İzmir’de gezilecek yerler listesinde mutlaka olması gereken Seferihisar, Urla, Şirince, Çeşme İzmir’de kesinlikle uğraman gereken yerlerin en başında yer alıyor. İzmir’in en güzel köyleri de ayrıca gezi programına eklemen gereken yerlerden. İzmir köyleri arasından ise sanat ve doğayı iç içe yaşayabileceğin Barbaros Köyü, büyüleyici fotoğraflar çekebileceğin ve temiz havasıyla kendini yenileyebileceğin bir yer. Muhteşem doğa manzaralarıyla mest eden “Hayat Sevince Güzel” dizisi nerede çekildi biliyor musun? İzmir’in Kösedere Köyü’nde. Lübbey Köyü’nün hikayesini duymuş muydun? Bilmiyorsan en iyisi cevabı aramayı sana bırakalım. İzmir yolculuğunda keşfedeceğin bir gizem bu!

“Türkiye’nin ilk sakin şehri” olarak anılan Seferihisar özellikle sahil bölgesi Sığacık ile kalbini çalacak. Organik bir hayatın sürüldüğü şirin ilçe Seferihisar; yeşil ve maviyi buluşturması, tatlı sokakları ve adeta ruha enjekte ettiği huzur sayesinde vazgeçilmez bölgelerinden biri olacak. İzmir’e yaklaşık 52 kilometrelik uzaklıkta olan Seferihisar’a gitmek yaklaşık 1 saatini alacak.

Çeşme İzmir'in Huzur Dolu İlçelerinde Zaman Geçir

Alacati is a beautiful and small Aegean town on the western coast of Izmir Province in Turkey, which has been famous for its streets, architecture, vineyards and windmills for over 150 years.

İzmir’in kendi halinde ilçelerinden biri olan ve gezerken kendinden geçeceğin ilçesi Urla anlatılmaz yaşanır denilen türden. Öyle ki sadece Urla’yı gezmek için bile İzmir’e gidebilirsin. Minicik dükkanları, rüya gibi sokakları ve elbette ki sahiliyle Urla, aşık olunmayı hak ediyor. İzmir’den yaklaşık yarım saatlik bir yolculuk sonrası ulaşacağın ilçe belki de kitaplarda okuyup gitmek istediğin o güzel sahil kasabasıdır.

Şirince, İzmir’in en popüler ilçelerinden biri ve popülerliğinden bir şey kaybetmemeye kararlı… Arnavut kaldırımlı sokakları, müstakil beyaz evleri ve sakinliği ile bilinen Şirince’de günlük turlara katılabilirsin. İzmir ile Şirince arası ise 87 kilometre.

İzmir’in gönüllerimizde vazgeçilmez bir yaz şehri olmasını sağlayan ilçelerden biri hiç kuşkusuz ki Çeşme. Diğer ilçelerden farklı olarak Çeşme’de eğlenceden kaynaklı bir huzur bulacaksın. Alaçatı olsun, Aya Yorgi Koyu olsun, o meşhur yaz neşesini hissetmen için Çeşme’de mutlaka gitmen gereken yerler çünkü yaz buralarda bir başka güzel! KafePi Beach Club, Babylon, Fly Inn Beach Club hem gündüz hem de gece bol bol eğlenebileceğin mekanlardan. İzmir’den yaklaşık 1,5 saatlik yolculukla ulaşabileceğin Çeşme’nin masmavi denizi ile yazın tadını çıkarmak çok kolay olacak.

Etkinliklere Dal

İzmir Etkinliklere Dal

Beautiful young woman and friends dancing on the beach with hands up and smile at the great sunset.She wear casual clothing and hair accessorises.

Hangi mevsimde gidersen git İzmir’in etkinliklerle dolu olduğunu göreceksin. İlkbahar’da gerçekleştirilen İzmir Avrupa Caz Festivali, yaz aylarında Çeşme Açık Hava Tiyatrosu, İzmir Kültürpark Açık Hava Tiyatrosu ya da Seferihisar Kale Açık Hava Tiyatrosu’nda verilen konserler, oynanan tiyatro oyunları ile keyifli saatler geçireceğin garanti. Belki İstanbul’dan çıkmış Electronica Festival gibi festivallerin Çeşme ayağının gerçekleştirildiğini de bilmek ve bir sonraki festival için bir bilet almak istersin. Ayrıca beach club’larda da pek çok ünlü ismin konser verdiğini görebilirsin. İzmir tatilin boyunca etkinlikten etkinliğe koşmak istiyorsan takipte kalmanda fayda var. İzmir’de alternatif müziğin ön planda olduğu bir festivale katılmak istersen bahar aylarında düzenlenen Epic Fair festivalini araştır deriz.

Biz senin için ucuz uçak biletini nereden bulabileceğini, İzmir’de yapılması gerekenleri, İzmir etkinliklerini, İzmir’de ne yeniri yazdık ama Ege’nin incisi, uçsuz bucaksız bir keşif diyarı. İzmir hakkında bilgi almak istersen aradığın her şey, gün gün, mekan mekan otuzbeslik.com’da seni bekliyor.

 

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...