• Ana Sayfa
  • Avrupa
  • Caddelerinde Gezinirken Kendini Şezlonglarda Bulacağın Avrupa’nın Kent Plajları

Caddelerinde Gezinirken Kendini Şezlonglarda Bulacağın Avrupa’nın Kent Plajları

Yaz geldi! Bir yandan asla şehirden kopmayacak bir yandan deniz-kum-güneşe selam çakacağımız bir tatil planı yapmak lazım. Uzun uzun gezdiğimiz caddeler, sokaklar, müzeler bizi yorduğu an; şezlonglarda soğuk içeceklerimizi yudumlarken güneşlenmenin keyfini doyasıya yaşayabilmek… O halde ucuz uçak bileti fiyatlarını incelemeye başlayabilirsin, şehrin tam ortasına kuruluvermiş kent plajları ile bu eşsiz tatil hayalini gerçekleştirmeye gidiyoruz!

Paris-Paris Plajı

Voie Georges Pompidou yolu boyunca uzanan, Seine Nehri’nin kenarında palmiye ağaçları ve rengârenk şemsiyelerle süslenmiş harika bir plaj bulunuyor. Düzenlediği spor aktiviteleri ve rahat ortamıyla dikkat çeken bu plajın keyfi, ağustos ayının ortalarına kadar yaşanabiliyor. Yorucu bir Paris gezisi sonrası nerede soluklanacağını artık biliyorsun.

Adres: Seine River – Right Bank, Paris

Paris Plajı

Strandbad Wannsee-Berlin

Wannsee Gölü kıyısında yar alan Strandbad Wannsee plajı, Berlin’in halka açık olan en büyük alanlarından biri. Güneşlenme ve yüzme aktivitelerine imkân tanıyan kumsal, şehir merkezine tam 20 dakika uzaklıkta bulunuyor. Ayrıca burada su kayağı, plaj voleybolu ve dev satranç müsabakaları da yapabiliyorsun. Ku’damm Beach ve Strandbar Mitte benzer adreslerden.

Adres: Strandbad Wannsee Wannseebadweg 25, Berlin

Strandbad Wannsee-Berlin

Barceloneta –Barselona

Barselona’nın en iyi ve en merkezi plajını burada bulabilirsin. Erken saatlerde kurulman gereken bu plaj, tam 3 kilometre uzunluğunda bir sahile sahip. Fakat her zaman kalabalık. Amerikalı mimar Frank Gehry tarafından yapılan Altın Balık Heykeli’nin yanında Pisa Kulesi’ni andıran mimari ve diğer heykeller, bu plajı şemsiyelerden sonra renklendiren en güçlü şeyler.

Adres: Passeig Marítim de la Barceloneta,16/Barselona

Barceloneta

Blijburg aan Zee-Amsterdam

Amsterdam ve güneş denilince ilk akla gelen adres, Blijburg aan Zee olacaktır. Hamakların süslediği ve huzurun ön planda olduğu bu plaj, 250 metre uzunluğunda. Sabah yüzmen için harika fırsatlar veren bu kent plajı, akşam saatlerinde düzenlediği DJ partileriyle eğlence anlayışını şekillendirebilir. Amsterdam’ın neşe patlangacı olan kent plajı, tam anlamıyla kentin ruhunu yansıtıyor.

Adres: Pampuslaan 501,1087 HP/Amsterdam

Blijburg aan Zee-Amsterdam

Zlute Lázně-Prag

Vltava Nehri kıyısında yer alan bu plaj, gerçekten görülmeyi hak ediyor. İthal kumlarla oluşturulmuş Zlute Lázně, aynı zamanda bir eğlence merkezi. Dev satranç takımları, voleybol sahası ve slack-lining çılgınlığı için geniş alanları bulunuyor. Prag’ın kasvetli bir şehir olduğunu söylemeden önce, kent plajına kesinlikle uğramalısın.

Adres: Podolske nabrezi 3, 14700/Prag

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...