Haziran Ayında Gidilecek Yerler

Haziranda Gezilecek Yerler | Haziran Ayında Gidilecek Tatil Yerleri

Haziran demek, resmi olarak yaz geldi demek! O yüzden haziranda gezilecek yerler; deniz, kum ve güneşin tadını çıkarmayı mümkün kılıyor. Ayrıca haziran ayında birçok yer henüz kalabalıklar tarafından işgal edilmemiş oluyor. Üstelik hava da temmuz ve ağustostaki kadar sıcak olmuyor. 

Haziran ayı için tatil planı yapmayı düşünüyorsan senin için rengarenk öneriler hazırladık. Klasik tatil planları için haziranda denize girilecek yerlerden başlıyoruz. Maviliklerin keyfini çıkarırken kültür turları yapmak isteyenlere yurt dışı önerileri ile devam ediyoruz. Alternatif güzergahlar ve kamp rotaları ile de yazımızın sonuna geliyoruz.

Belirtmekte yarar var; yaz sezonu yeni açıldığı için haziranda pandemi koşullarına ve sosyal izolasyona uymak daha kolay.

Haydi başlayalım o halde ve yaz coşkusunu hissedelim. Yolculuğa çıkmadan önce ucuz uçak biletleri için de nereye bakman gerektiğini biliyorsun. 

Haziran Ayında Nereye Gidilir: Haziranda Tek Başına Gidilecek YerlerHaziranda Tek Başına Gidilecek Yerler

Haziran demek; herkes deniz, kum ve güneşin tadını çıkarabilir demek. Üç tarafı denizlerle çevrili ülkemiz, yaz aylarında tatil yapmak isteyenlere birbirinden güzel rotalar sunuyor. Türkiye’de haziran ayında gezilecek yerler; cıvıl cıvıl, enerjik ve hayat dolu. 

Peki, haziranda nereye gitmeli? İşte, haziran ayında denize girilebilecek yerler: 

Kaş: Antik Çağların İzinde 

Tarihi Likya Yolu ile Karia Yolu’nun kesişim noktasında yer alan Kaş, Antalya‘nın batısında bulunuyor. Tarih öncesi dönemlerden kalan görkemli dokusu ve nefes kesen doğal güzellikleri ile dikkat çeken bölge, sahip olduğu kültürel mirasları sayesinde de mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerlerin başında geliyor. 

Doğal ve tarihi ihtişamının yanı sıra masmavi denizi ve su altı güzellikleriyle de ilham veren Kaş; Kaputaş Plajı, Patara Antik Kenti ve Antiphellos Antik Kenti ile gezginleri kendisine çekiyor. Bölgeye ulaşmak için ise Antalya’ya uçabilir ve oradan aktarma yapabilirsin. 

Antalya Uçak Bileti Ara 

 

Kelebekler Vadisi: Saklı Bir Cennet

Kelebekler Vadisi, Fethiye’nin ünlü Ölüdeniz bölgesinde yer alıyor. 1995 yılında 1. derece doğal SİT alanı edilen bölge, saklı bir cennet konumunda. Babadağ’ın eteklerinde yer alan Kelebekler Vadisi, kamp yapmaya da hayli elverişli bir güzergah.

Haziran ayında gidilecek yerler arasında olan bölge, trekking yapmayı sevenler için de son derece uygun. 80’den fazla kelebek türünün yaşadığı bu özel bölgeye ulaşmanın en kolay yolu ise Dalaman’a uçup buradan aktarma yapmaktan geçiyor. 

Dalaman Uçak Bileti Ara

Foça: Efsaneler Diyarı

Foça, İzmir‘in kuzeyinde yer alan ve geçmişi antik dönemlere kadar uzanan bir yerleşim yeri. İsmini civardaki koylarda ve adaların açıklarında yaşayan foklardan alan bölge, denizi ve mitolojik efsaneleri ile ünlü. 

Kültürel ve doğal güzellikleri ile olduğu kadar balıkçılığı ile de adından bahsettiren bölge, Türkiye’deki balık tutma rotaları arasında. Midyeli karidesli böreği, ahtapot salatası, balık şiş ve deniz börülcesi gibi bölgeye özgü lezzetleri ile de meşhur olan Foça’ya ulaşmanın en kolay yolu ise İzmir’e uçmak ve buradan aktarma yapmak.

İzmir Uçak Bileti Ara

Haziranda Avrupa’da Nereye Tatile Gidilir: Haziranda Gidilecek Ülkeler

Haziranda Gidilecek Avrupa Şehirleri

Hazır yaz gelmişken ve havalar cıvıl cıvıl olmuşken bir yurt dışı turu yapmak mı istiyorsun? Eğer “Haziran ayında yurt dışına çıkmak istiyorum.” diyorsan merak etme. Senin için Avrupa’da gezilecek yerleri inceledik. İşte, haziranda gidilecek ülkeler:

Barselona, İspanya: Katalonya’nın Başkenti

Katalonya’nın başkenti konumundaki Barselona, İspanya denince akıllara gelen ilk yerlerden. Kültür, sanat ve tarihi güzellikler ile dolup taşan şehir, “Art Nouveau” akımına dair eserleri ile meşhur. 

Dünyaca ünlü mimar Antoni Gaudi’nin ilham veren çalışmaları, uzun plajı, sıcak atmosferi, neşeli insanları ve lokal tatları ile adından bahsettiren şehir, her gezginin görmesi gereken bir yer. 

Barselona Uçak Bileti Ara

Londra, İngiltere: Adanın Kalbi 

Adanın kalbi olarak anılan Londra, tüm dünyanın gözünü çevirdiği bir metropol. Z kuşağının yaşamak istediği şehirler arasında da olan Londra’da son derece estetik bir şehir planlaması mevcut. 

Ünlü Thames Nehri’nin kıyısına kurulan şehir, aynı zamanda multikültürel bir dokuya sahip. Dünyanın en gözde, en merak edilen şehirlerinden biri olan Londra, yıl içinde sayısız etkinliğin düzenlendiği bir kültür-sanat merkezi!

Londra Uçak Bileti Ara

Ohri, Makedonya: Vizesiz, Ekonomik ve Yeşil

Ohri, Makedonya’nın doğası ile meşhur olan bir bölgesi. Özellikle masmavi gölü ve nefes kesen manzaraları ile meşhur olan Ohri, Balkanların önemli güzergahları arasında. Dünyanın en berrak suya sahip göllerinden biri olan Ohri Gölü, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde de yer alıyor.

Geçmişten günümüze birçok uygarlıktan izler taşıyan Ohri, doğa ile baş başa kalmak için son derece uygun. Ayrıca buraya vizesiz uçabileceğini de unutma! Ohri’ye ulaşmanın en kolay yolu ise öncelikle Üsküp‘e uçmak ve buradan aktarma yapmak. 

Üsküp Uçak Bileti Ara

Haziran Ayı İçin Alternatif Rotalar: Sıra Dışı Bir Seçim Yapmak İsteyenlere

Haziran ayı alternatif rotalar

Haziran ayında farklı maceralar yaşamak ve farklı hikayelerin parçası olmak istiyorsan merak etme; senin için de bazı önerilerimiz var. 

Bükreş, Romanya: Karpat Dağlarına Doğru 

Romanya’nın başkenti Bükreş, son yılların popüler seyahat güzergahlarından. Karpat Dağları ile Tuna Nehri arasında kalan şehrin tarihi de 15. yüzyıla kadar uzanıyor. Türkiye’ye hayli yakın bir konumda olan Bükreş, hem kültürel hem de görsel açıdan görülmesi gereken bir durak.

Özellikle alternatif seyahatlerden hoşlanan gezginlere göre olan Bükreş, ekonomik açıdan da uygun bir rota. 

Bükreş Uçak Bileti Ara

Sharjah, Birleşik Arap Emirlikleri: Çölde Bir Vaha

Birleşik Arap Emirlikleri’nin önemli merkezlerinden biri olan Sharjah, tarihi Basra Körfezi’ne yaslanmış bir şehir. Geçmişi 7000 yıl önceye kadar uzanan bu bölge, Arapçada “güneşin doğduğu yer” anlamına geliyor. 

Şehir planlaması ve ihtişamlı gökdelenleri ile dikkat çeken şehir, enstitüleri ve kültürel mirasları ile adından bahsettiriyor. Arap dünyasının kültür başkentlerinden biri olan Sharjah, farklı maceralar arayanlara göre! 

Sharjah Uçak Bileti Ara

Belgrad, Sırbistan: Hem Vizesiz Hem Ucuz

Sırbistan’ın güzel şehri Belgrad, vizesiz yurt dışı seyahati için ideal bir lokasyon. Kültürüne kültür katabileceğin müzeleri, şehrin içinde mola verebileceğin parkları, büyüleyici meydanları ve tabii ki uygun fiyatlarıyla gezginleri cezbediyor. Belgrad’ı daha önce anlattık. Haziran ayını fırsat bilip Belgrad’a gitmek istersen aşağıya bıraktığımız yazılarımızı okuyabilirsin.  

Belgrad’da Gezilecek Noktalar: Belgrad Gezi Rehberi 

Belgrad’a Gitmeden Önce Bilinmesi Gerekenler 

Belgrad Uçak Bileti Ara

Haziran Ayı İçin Deneyim Odaklı Rotalar: Farklı Deneyimler Arayanlara Özel

Haziran ayı için deneyim odaklı rotalar

Haziran ayı, farklı güzergâhlarda yeni deneyimler yaşamanın zamanı. Ekstrem sporlar, kültür ve gastronomi alanlarında farklı aktiviteler deneyimlemek istersen bu rotalar tam sana göre!

Küre Dağları, Kastamonu: Mağara Dalışına Hazır mısın?

Eğer ekstrem sporlara ilgin varsa bir de mağara dalışını denemeni öneririz. Kastamonu ve Bartın sınırları içerisinde yer alan Küre Dağlarında -diğer adıyla “İsfendiyar Dağları”nda- bulunan mağaralar bunun için biçilmiş kaftan. Tabii öncesinde dalış eğitimi alman şart.

Kastamonu’nun Pınarbaşı ilçesinde bulunan Mantar, Ejderha ve Ilgarini mağaraları en çok dalış yapılan noktalar. Gittiğinde buralara mutlaka ziyaret etmeni öneririz.

Bu bölgeye ulaşmanın en kolay yolu Ankara’ya uçmak ve buradan aktarma yapmak. 

Ankara Uçak Bileti Ara

Kayseri: Gastronomik Bir Durak

Kış turizmi denince akla ilk gelen güzergâhlarından biri olan Kayseri’ye sadece kışın değil, yazın da keyifli ziyaretler gerçekleştirebilirsin. İpek Yolu’na ev sahipliği yapmış olan şehir, tarih sahnesinde pek çok farklı imparatorluktan etkilenerek kültürünü zenginleştirmiş.

2021 yılında gastronomi alanında UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı Ulusal Listesi’ne girmesiyle birlikte lezzet anlamında da kendini kanıtlayan bu şehre bir şans vermeye ne dersin? Muhteşem bir mutfak deneyimlemek, gurme lezzetler tatmak istersen yapman gereken şey Kayseri’ye uçmak!

Kayseri Uçak Bileti Ara

Pergamon Antik Kenti, İzmir: Mitolojik Hikayelerle Dolu Bir Ziyaret

UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde bulunan Pergamon Antik kenti, İzmir’in Bergama ilçesinde bulunuyor. İsmini kale anlamına gelen pergamondan alan antik kent Bergama olarak da biliniyor. 200 bin kitaptan oluşan kütüphanesi, on bin kişilik tiyatrosu, saraylarıyla büyüleyici bir güzelliğe sahip.

Burayı ziyaret ettiğinde Helenistik Dönem’e ait olan dünyanın en dik tiyatrosundan mitolojik kalıntıların ardında eşsiz bir gün batımı izleyebilirsin. Dilersen Antik Yunan’dan miras Athena Tapınağı, Gymnasion ve Demeter Tapınağı’nın görkeminde mitolojik hikayeleri dinleyebilirsin.

İzmir Uçak Bileti Ara

Haziranda Kampa Nereye Gidilir: Haziranda Kamp Yapılacak YerlerHaziranda Kamp Yapılacak Yerler

Haziranda gidilecek yerlerden bahsederken kamp güzergahlarını es geçmek olmaz. Haziran ayı kamp yapmak için son derece uygun bir ay. Özellikle bu dönemde doğanın ihtişamına şahit olmak çok çekici. Hem pandemi döneminde herkesten izole şekilde kamp yapmak da çok mantıklı. O yüzden doğa ile baş başa kalabileceğin ve kamp yapabileceğin yerleri seçtik.

Hatırlatmakta yarar var; kampa giderken bazı malzemelerini yanında götürebilirsin. Bu sebeple bagaj kuralları sayfamızı ziyaret edip biletine göre limitlere göz atabilirsin.

Bafa Gölü, Muğla: Tarih ve Doğa Bir Arada 

Bafa Gölü, Türkiye’nin kamp yapılacak en güzel göllerinden biri. Kıyı uzunluğu yaklaşık 50 km olan göl, Ege Bölgesi’nin de en büyük gölü durumunda. Bodrum‘a oldukça yakın bir konumda bulunan Bafa Gölü, Büyük Menderes Nehri’nin taşıdığı alüvyonlar nedeniyle kıyıdan içeride yer alıyor. 

Jeolojik ve arkeolojik açıdan da hayli değerli olan gölün gün batımı manzaraları çok meşhur. Ayrıca burada bulunan Beşparmak Dağlarının görünümü de bölgeye farklı bir atmosfer katıyor. 

Muğla-Milas Bodrum Uçak Bileti Ara

Borçka, Artvin: Yeşillikler İçinde 

Artvin ile Hopa arasında yer alan Borçka, Türkiye’nin saklı güzelliklerden biri. Doğu Karadeniz’in nefes kesen doğasına ev sahipliği yapan bölge, aynı zamanda ülkemizin en özel göllerinden birisi olan Karagöl’ü de bünyesinde barındırıyor.

Çoruh Nehri’nin yardığı bir vadinin üzerine kurulan bölge, yemyeşil ormanlarla ve dağlarla kaplı bir yer. Bu nedenle bölge kamp yapmak için biçilmiş kaftan. Eğer herkesten uzaklaşmak ve büyülü bir yerde kamp yapmak istiyorsan Borçka seni bekliyor. 

Bölgeye ulaşmanın en kolay yolu ise öncelikle Trabzon’a uçmak ve buradan aktarma yapmak. 

Trabzon Uçak Bileti Ara

Yenice Ormanları, Karabük: Benzersiz Bir Tabiat

Yenice Ormanları, ülkemizdeki en büyük blok ormanlardan. Karabük’e bağlı olan bölge, biyolojik çeşitlilik bakımından da Türkiye’nin en zengin ve en göz alıcı köşelerinden. Porsuk, akçaağaç, meşe gibi farklı türdeki ağaçlardan meydana gelen Yenice Ormanları, doğa sevdalıları ve kamp tutkunları açısından da oldukça popüler bir yer. 

Ayrıca burası Türkiye’yi pedallarla keşfedeceğin en iyi bisiklet rotaları arasında bulunuyor. Bölgede 7 tane bisiklet parkuru yer alıyor ve profesyonel bisikletçiler ya da bisiklet meraklıları buraya sıklıkla uğruyor. 

Bölgeye ulaşmanın en kolay yolu ise öncelikle Ankara’ya uçmaktan ve buradan aktarma yapmaktan geçiyor. 

Haziran Ayında Yaz Sıcağını Unutturacak Yerler: Yazın Serinlik Arayanlara Özel

Sıcakların kendini hissettirdiği haziran ayında çoğu yerde bir esinti bulmak zor olabilir. Eğer yaz aylarının sıcağından şikayetçiysen serin serin vakit geçirebileceğin bu duraklar tam sana göre!

Karagöl, İzmir: Çam Ormanları Arasında

Yamanlar Dağı’nda bulunan Karagöl, İzmir’in kuytu köşelerinden birinde yer alıyor. Doğa yürüyüşü, piknik ya da kamp yapmak istersen burayı tercih edebilirsin. Yaz aylarında İzmir’in Çeşme ve Alaçatı gibi tatil noktaları tercih edilse de serinlik arıyorsan rotanı Karagöl’e çevirebilirsin. 

Burada tatil yapmayı planlıyorsan gelmeden önce yiyecek içeceğini temin etmende fayda var. Doğal bir yer olduğu için yakınlarında market işletmeler bulunmuyor. Bölgede yer alan kamp alanında tuvalet ve restoran bulabilirsin. Elbette dilersen buranın restoranında da yemek yiyebilirsin. 

İzmir’in sıcak havasını unutturacak, çam ormanlarının arasında ve doğanın tam ortasında bir yer arıyorsan Karagöl tam senlik! 

Bu bölgeye ulaşmanın en kolay yolu ise İzmir’e uçmak!

Kümbet Yaylası, Giresun: Büyüleyici Manzaralara Doğru

Türkiye’nin en güzel yaylalarından biri olan Kümbet Yaylası, Giresun’nun Dereli ilçesinde bulunuyor. Doğu Karadeniz’in muhteşem doğası tartışmasız güzelliğiyle orada dururken gitmemek olur mu? Tabii ki olmaz! 

Alabildiğine çayır, alabildiğine çam ve ladin ağaçlarıyla çevrili bu doğa harikası yayla tam bir oksijen deposu. Yaz aylarında serin bir rüzgâr, rahat bir nefes ararsan Kümbet Yaylası imdadına yetişiyor. Yaz günlerinin kalabalık tatil bölgeleri yerine daha sakin bir plan yapmak istersen Kümbet Yaylası’nı tercih edebilirsin. 

Ordu-Giresun Uçak Bileti Ara

Gömbe Yaylası, Antalya: Kaş’ın Sıcağından Uzakta

Antalya’da yaz tatili denince akıllara sımsıcak bir güneş, yumuşacık kumlar ve berrak bir deniz geliyor, değil mi? Oysa Antalya’nın tatil durakları sadece deniz-kum-güneş üçlüsü ile sınırlı değil. Bu güzel üçlü, yaz düşlerini ne kadar süslese de günün sonu “esmiyor” çıkışıyla klima arayışına dönebilir. İşte, böyle anların kurtarıcısı yaylalar sadece Karadeniz Bölgesi’ne özgü değil; Antalya’da da var!

Gömbe Yaylası, popüler tatil merkezi Kaş’ın sınırları içerisinde yer alıyor. Yumrulu Dağı’nın zirvesinde bulunan yayla, turkuaz renkli Yeşilgöl ve Uçarsu isimli gölleriyle eşsiz bir manzara sunarken yemyeşil doğasıyla da kucaklıyor. 

Bu bölgeye ulaşmanın en kolay yolu ise Dalaman’a uçmak!

Dalaman Uçak Bileti Ara

Bu öneri ile yazımızın sonuna geliyoruz, ancak okumaya devam etmek istiyorsan Tek Kuruş Harcamadan Gez: Roma’da Ücretsiz Olarak Yapabileceğin Şeyler yazımıza geçebilirsin.

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...

2 Comments

  • Avşa Adası

    6 Haziran 2019 at 20:03

    Bende bir ekleme yapmak istiyorum. Haziran ayının bence vazgeçilmez tatil rotalarından biriside Avşa Adası’dır. İstanbul’a yakınlığı ile yakın kaçış rotalarından Avşa Adası eğlence hayatı ve ucuz pansiyonları ile meşhurdur. Bu yaz mutlaka rotanız ekleyin derim Avşa’yı.

    Yanıtla

Bir yanıt yazın