• Ana Sayfa
  • Gezi Rehberi
  • Türkiye’de Gün Batımının En İyi İzlendiği Yerler | En Güzel Gün Batımı Nerede?

Türkiye’de Gün Batımının En İyi İzlendiği Yerler | En Güzel Gün Batımı Nerede?

Gün batımının en iyi izlendiği yerler etrafında sanal bir tura çıkıyoruz. Ülkemizin en güzel noktalarında güneşe bugünlük “Hoşça kal” diyeceğiz.

Gün batımını izlemek, sevilen kişiyle geçirilecek romantik anların arka planı olduğu kadar kişinin kendi başına kalıp hayatı anlamlandırması için de fikirler verir. Şairlere, yazarlara ve ressamlara, kısaca sanatçılara ilham veren gün batımı, birbirine giren renk ve ışıklarla herkeste farklı izlenimler uyandırır. Kimisi için gün batımı, günün en mutlu anı; kimisi için de günün en hüzünlü parçası…

Peki, Türkiye’de gün batımının en iyi izlendiği yerler nereler? Kimisi çok mistik, kimisi çok renkli; kimisi de haşmetli… Türkiye’de gün batımını izlemek için en iyi yerleri keşfetmeye hazırlan!

Nemrut Dağı: Mistik Bir Manzara

Nemrut Dağı gün batını

Nemrut Dağı, Adıyaman sınırları içerisinde gizemini hala koruyan tarihi yerlerden biri. Kommagene Kralı 1. Antiochos’un adıyla yapılan birçok esere ev sahipliği yapan Nemrut Dağı, aynı zamanda mükemmel gün batımı manzaraları sunan bir yer. Nemrut Dağı kalıntıları ve etraftaki dev “kafa heykelleri” arkasından batan güneş, ülkemizin en mistik gün batımı manzaralarından birini oluşturuyor.

Adıyaman Uçak Bileti

Kapadokya: Gün Batımını Selamlayan Balonlar

kapadokya gün batımı

Türkiye’de gün batımı manzaraları denilince akla ilk gelen yerlerden biridir Kapadokya. Peri Bacaları eşliğinde batan güneş; sarı, kızıl ve kahverengi ışık dansları oluşturarak büyüleyici manzaralar sunuyor. Kapadokya’da gün batımı izleyenler, ayrıca bu keyfi balon üzerinde de yaşayabiliyor. Türkiye’de gün batımı izlenebilecek en romantik noktayı arıyorsan buldun.

Kaş: Denizde Gün Batımı Keyfi

kas gün batımı

Ülkemizin gözde tatil rotalarından Kaş, aynı zamanda harika gün batımı kareleri yakalanabilecek bir yer. Mavilikleri kızıla boyayan güneşin sunduğu manzara, insanda zamanı durdurma isteği uyandırıyor. Özellikle Saklıkent Kanyonu ve Simena Antik Kenti’nde inanılmaz gün batımı manzaralarına denk gelinebilir.

Kaş’ın merkezine çok yakın bir konumda bulunan antik tiyatroda ya da Kaş’ın yaylarına çıkan yokuşlarda mola verip denizden batan Güneş’in büyüleyici güzelliğine şahit olabilirsin.

Dalaman Uçak Bileti

Bozcaada: Adada Gün Batımı Başkadır

Bozcaada gün batımı

Bozcaada gezisindeyken Ayazma Plajı ve Habbele Koyu çevresinde denizin içine batan güneşi izlemeyi unutma. Gün batımını tepelerden izlemek istersen Rüzgar Gülü’ne doğru git. Burası Bozcaada’nın en batı kısmı. Burada kızıl ışınların mavi gökyüzüyle  birleşmesi tam anlamıyla büyüleyici!

Gümüşlük: Bir Tatlı Huzur Arayanlara

gümüşlük gün batımı

Bodrum ilçesinin en keyifli mahallelerinden Gümüşlük, mavi bayraklı plajlarıyla güvenle denize girebileceğin, akşama doğru da ilham veren gün batımı manzaraları eşliğinde soğuk içeceğini yudumlayabileceğin bir yer. Gümüşlük’te gün batımını izlemek için yüksek yerlere çıkabilirsin. Koyunbaba taraflarına gidersen denizin üzerinden güneşin batışını izleyebileceğin olağanüstü yerler bulacaksın.

Assos: Antik Zamanlardan Kalma Güzellik

Asos gün batımı

Çanakkale sınırları içerisinde bulunan Assos Antik Kenti, eski zamanlardan kalma tarihi yapılarıyla gün batımını izlemek için mükemmel rotalardan biri. Volkanik bir tepeye kurulmuş Assos’ta, Athena Tapınağı içerisinden güneşin batışına denk gelmeye çalış. Manzara inanılmaz!

Amasra: Fatih’in Deyimiyle Çeşm-i Cihan

amasra gün batımı

Efsanelere göre Fatih Sultan Mehmet, Amasra’yı fethettikten sonra Bakacak mevkiinden şehre bakar ve gördüğü manzaradan çok etkilenir. Lalasına döner ve şunu der, “Lala, çeşm-i cihan, bu mu ola?”

Çeşm-i cihan, “dünyanın gözbebeği” anlamına geliyor. Fatih Sultan Mehmet’i kendine hayran bırakan gün batımı manzarası için Amasra yolları seni bekler. Sosyal medyadan mükemmel etkileşim alacak gün batımı fotoğrafları çekmek istiyorsan Fatih’in izinden git!

Şeytan Sofrası, Ayvalık: Güneşin En Güzel Olduğu Yer 

şeytan sofrası gün batımı

Gün batımının en güzel izleneceği yerlerden biri de Ayvalık. Ayrıca gün doğumu konusunda da Ayvalık üst sıralara oynar! Balıkesir’in ilçesi Ayvalık’ta, güneşin en güzel battığı yerler arasında seçim yapabileceğin birçok nokta var. Şeytan Sofrası, bunlar arasında en popüler olanlardan biri. Dünyada en güzel gün batımı izlenecek yerler arasında geçen Şeytan Sofrası, Ayvalık ile Sarımsaklı arasına konumlanmış. Yaz tatilinin tadını çıkarmak için Ayvalık’a yolun düşerse gün batımının en güzel manzaralarından birini görmeden dönme.

Knidos Antik Kenti: Bambaşka Bir Keyif

knidos antik kenti gün batımı

Datça’nın en etkileyici yerlerinden biri olan Knidos Antik Kenti, Ege ve Akdeniz’i birleştiren Tekir Burnu’nda yer alıyor. Eudoksos’un yıldızları incelediği, badem ağaçlarının arasında yürüyerek ulaşacağın antik kentin yakınlarında bir de deniz feneri bulunuyor. Dik yamaçları yürümekten çekinmezsen gün batımını izlemek için fenere çıkabilirsin. Ancak Knidos Antik Kenti’nden gün batımını seyretmenin keyfi de bambaşka!

Prens Adaları: Gün Batımının Tarifsiz Hissi

prens adaları gün batımı

İstanbul’a uzaktan bakmaya, temiz havada Arnavut kaldırımlarını arşınlamaya ve tabii ki gördüğünde içini huzur kaplayacak manzaralara hazır mısın? O zaman sana İstanbul’un güzel Prens Adaları’nı tavsiye ediyoruz. İster çam ağaçlarının ardındaki bir yamaçtan istersen denizin tam kıyısından sakin bir şekilde Adalar’da gün batımı izleme keyfini yaşayabilirsin.

Bonus: İstanbul Vapurları

İstanbul vapurları gün batımı

Gün batımının en güzel izleneceği yerlerden biri de İstanbul vapurları. Saatini denk getirebilirsen İstanbul silüetinin ardından yavaş yavaş batmakta olan güneşin oluşturduğu manzara karşısında sadece zamanın durmasını dilersin. Kız Kulesi ve Galata Kulesi gibi gezilip görülmesi gereken yerler için ulaşım sağlayan vapur ve tekneler, aynı farklı kadrajlardan eşsiz gün batımı manzaraları sunuyor. Son olarak gün batımının en güzel izleneceği yerlerden bir diğeri de Eminönü.

İstanbul Uçak Bileti Ara

Bu öneri ile yazımızın sonuna geliyoruz, ancak okumaya devam etmek istiyorsan Gökyüzünde Yürümek İsteyenlere: Türkiye’deki Muhteşem Manzaralı Seyir Terasları başlıklı yazımıza geçebilirsin.

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...

One Comment

Bir yanıt yazın