Çocuklarla Sorunsuz Bir Uçak Yolculuğu Yapmanın İpuçları

Çocuklarla Sorunsuz Bir Uçak Yolculuğu Yapmanın İpuçları

Çocuklar, seyahat etmek için kesinlikle bir engel değildir. Hatta çok iyi yol arkadaşlarıdır. Sen de böyle düşünüp çocuğun ile birlikte seyahat planını yaptın, ucuz uçak biletlerini edindin, valiz işlerini tamamladın ve seyahate hazırsın. Hazır mısın? Çocuklar ya da bebekler ile uçak yolculuğu yapman için birkaç noktaya göz atıp, bu sorunun cevabını öyle vermelisin. Hiçbir şey korktuğun gibi olmayacak. Keyif dolu seyahatine başlamadan önce söylediklerimize göz atman yeterli.

Yolculuğu Uyku Saatlerine Denk Getir

Uçak bileti almadan önce eğer böyle bir seçeneğin varsa değerlendirmelisin. Uçuşun çocukların uyku saatinde denk gelmesi, daha rahat bir yolculuğu mümkün kılar. Özellikle gecenin ilerleyen saatlerine denk gelen uzun uçak yolculuklarında çocuklar birkaç saatlerini uyuyarak geçirebilirler. Küçük yolcunun uykuya dalmasını kolaylaştırmak için evinde uyuyormuş hissini sağlayabilmen de önemli. Mesela pijamalarını giydirebilir, uykuya dalma esnasında dinlemeyi sevdiği bir masal varsa onu okuyabilir, birlikte uyuduğu oyuncakları yanında bulundurabilirsin.

Basınçtan Etkilenmemesini Sağla

Uçuş saatini doğru ayarlamaktan daha önemli bir şey varsa o da sağlık sorunlarını önceden belirlemek ve bunların önlemlerini almaktır. Kalkış ve iniş sırasında kabin içi basıncında olan değişikliklerden dolayı, bebekler ve çocuklar kulaklarında hissettikleri dolgunluk hissi nedeniyle ağlarlar. Kalkış ve inişlerde bebeğinizi emzirmek veya emzik kullanmasını sağlamak kulaklarındaki basıncı azaltacaktır. Daha yetişkin çocuklar için ise bu sıkıntı, sakız veya minik atıştırmalıklarla çözülebilir. Buradaki amaç bebek ya da çocuğun çiğneme işlemi yapıp, yutkunmasını sağlamaktır. Uçak yolculuğu sırasında ona sık sık sıvı takviyelerinde bulunmayı unutma. Böylece özellikle uzun yolculuklarda vücudunun susuz kalmasını önlemiş olursun.

Çocukla Uçak Basınçta Etkilenmemesini Sağla

Yanında Küçük Atıştırmalıklar Bulundur

Eğer uçuş saatleriniz çocuğun ara öğünlerine denk geliyorsa, ondan bu konuda anlayış göstermesini bekleme. Yanında yemek saatine kadar açlığını bastıracak atıştırmalıklar bulundur. Bu atıştırmalıkların sağlıklı olmasına özen göstermende fayda var. Ceviz, badem, elma, fındık, incir gibi atıştırmalıklar onu hem bir süre oyalayacak hem de tokluk hissine kavuşmasını sağlayacaktır.

Çocukla Uçak Yanında Küçük Atıştırmalıklar Bulundur

Eğlence Paketini Hazırla

Çocukların herkes gibi uçakta öylece etrafa bakacağını, gözlerini kapatıp dinlenmek isteyeceğini düşünüyorsan, yanılıyorsun. Zaten yaramazlık faaliyetlerinin en verimli çağlarında, uzun süre oturmalarını istemek onlardan talep edilen bir fedakârlık. Ona yolculuğu sevdirecek ve vaktin nasıl geçtiğini anlamamasını sağlayacak eğlence paketi hazırlamalısın. Bu paketin içinde eğitici oyun kartları, minik oyuncaklar, oyun hamurları, boyama kitapları olabilir. Eğer çocuk bunlarla oyalanmayacak kadar büyükse, mobil cihazına yüklediğin çizgi filmler ya da renkli videolar sana çok yardımcı olacaktır.

Çocukla Uçak Eğlence Paketini Hazırla

Rahat Kıyafetler

Aslında bu öneri her iki taraf açıcından da geçerli. Hem ebeveynlerin hem de çocukların yolculuk esnasında rahat olması önemli. Şıklığı biraz arka planda bırakıp onun hareketlerini sınırlamayacak ya da üşümesine/terlemesine sebep olmayacak kıyafet seçimi yapmak çok önemli.

Çocukla Uçak Rahat Kıyafetler

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...