Gezgin Anneler ve Çocukları Seyahat

Çocukları ile Seyahate Çıkan Gezgin Anneler

Gezgin anneler; çantaları sırtlarında, bebekleri kucaklarında dünyayı gezen melekler…

Peki, çocuklarla tatile çıkmanın püf noktalarını, gezgin annelerden başka kim daha iyi bilebilir? Dünyanın farklı yerlerinde, değişik kültürlerin etkileşimiyle çocuklarını hayata hazırlayan gezgin anneler, mutluluk dolu bir mola vermek isteyenler için harika paylaşımlar yapıyor.  

Çocuklarına dünyayı gezdirerek gösteren annelerden ilham almaya ne dersin?

Gezgin anneler nerelere gider? Yüreklerinin götürdüğü her yere… Tabii bebekleri ve çocuklarıyla birlikte! Sosyal medya -özellikle Instagram- hesapları üzerinden, keşfettikleri yerleri ve deneyimlerini aktaran gezgin anneler, ilham verirken bebekle seyahat etmenin ne kadar eğlenceli olabileceğini de kanıtlıyorlar bizlere.

Takip Edilesi Gezgin Anne Instagram Hesapları

Gezgin Annelerin Instagram Hesapları

Gezgin anneleri nerede bulabiliriz? Tabii ki Instagram’da. Daha profesyonel olan annelerin kendi web siteleri de olabiliyor. Biz şimdilik Instagram’da bir gezintiye çıkıyoruz ve gezgin annelerin profillerinde renkli ve eğlenceli bir maceraya başlıyoruz.

Nazan Aşık @nazanasik

Nazan Aşık Instagram TatilInstagram’daki gezgin anneler listemizin ilk sırasında Nazan Aşık var. Şimdilerde ikinci çocuğunu bekleyen Nazan Aşık, Türkiye’den çok uzaklarda sevgili kızı Mira ila geziyor. Nerede mi? Güney Amerika’da!

Anne adayları ve halihazırda anne olanlar için gezi tüyoları verirken kendi anılarını paylaşan Nazan Aşık, Instagram hesabından paylaştığı mutlu anlardan çok daha fazlasını öğrenmek isteyenler için bir seyahat blog’u açmış. Takip etmek isteyenler için adres: gezginmira.wordpress.com

Karen Edwards @travelmadmun

Karen Edwards, 31 yaşında genç bir anne. Bebeği Esme’yi dünyaya getirdikten sonra doğum iznini değerlendirmek istemiş ve eşi ile birlikte, bebeği daha 3 aylık bile değilken dünyayı gezmeye karar vermiş. Bu karara da İrlanda, Singapur, Avustralya, Endonezya, Malezya, Vietnam, Tayvan ve hatta Hong Kong ziyaretleri eşlik etmiş. İş yeri tarafından verilen tüm doğum parasını seyahatler için kullanış. Daha sonra da tam anlamıyla bir gezgin anne olmaya karar vermiş. Tüm seyahat tecrübeleri, Travel Mad Mum adını verdiği blog’unda yer alıyor. O artık tam anlamıyla dünyanın en gezgin annesi.

Karen seyahatini finanse edebilmek için harika çareler düşünmüş. İlk olarak arabasını satmış ve Londra’daki evini kiraya vermiş. Eşi ise bir süre Malezya’da peyzaj işiyle uğraşmış. Ayrıca uçuş milleri biriktirerek tam 2 bin pound tasarruf sağlamış.

Me and my little miss enjoying the sunset in Cambodia earlier this year #loveasia

TRAVEL MAD MUM (@travelmadmum)’in paylaştığı bir gönderi ()


Karen, Esme’yi bu kadar küçükken böyle bir yolculuğa çıkardığı için hiç bir pişman değil. Çünkü onun bu yaşta yeni yerler, sahneler ve yeni kokular keşfettiğini düşünüyor. Onu düşündüren tek konu ise Esme’nin sosyalleşme adına diğer çocuklarla vakit geçirememiş olması.

Some moments in life you don’t forget. Being dropped off at 6am in the pitch dark by a tuk tuk driver in what felt like absolute wilderness in Siem Reap. I can’t even see my hand in front of my own face. We need to find our way to the top of a temple for sunrise! We use our phones to follow the path through jungle. I can hear wildlife all around me but can’t see it.. Esmé nestled cosy on my front and still asleep. We find ourselves on top of a hill but can’t work out where the temple is.. Eventually when the sun starts creeping up we figure out we are standing in front of it!.. Then we watched this magic happen… Rise and shine Angel .. You need to see this view 🌞🌏💜 #travel #travelwithbaby #travelmadmum #adventure #instagood #instadaily #instatravel #igtravel #backpacking #instapassport #holiday #jetset #travelgram #wanderlust #wonderlust #familytravel #travelwithkids #picoftheday #traveltheworld #travelblogger #mummyblogger #mumblogger #babywearing #siemreap #cambodia

TRAVEL MAD MUM (@travelmadmum)’in paylaştığı bir gönderi ()

Önümüzdeki aylar için birçok uzun yol seyahatinin, deniz yolculuğunun, kamp gezi planının olduğunu söyleyen Karen, bebeği ile dünyayı gezmeye devam edecek gibi görünüyor.

Keryn Means @walkingontravels

Keryn Means, 2008 yılında ilk oğlu Dek henüz 7 haftalıkken başlamış seyahatlere. Bugünlerde iki oğlu ile birlikte maceraya devam eden Keryn, dünyayı gezerken açtığı blog ile tüm kadınlara sınır tanımadan keşfetme cesareti vermeyi ve çocukla tatilin zor olmadığını göstermeyi amaçlıyor.


Önceleri eşi ile birlikte her sene bir ülkeyi gezecekleri konusunda anlaştıklarını söyleyen Keryn sözünde duramamış ve minik bebeği ile 1 yılda tam 4 ülkeyi ziyaret etmiş.

Bir şirkette yönetici olarak çalışan Keryn, bu kararı ile bir hayli eleştirilmiş. Bebekle ilgilenen yönetici bir annenin bu iş için enerjisi olmayacağını düşünmüşler. Keryn onlara hak vermiş ve işinden istifa etmiş. Gezgin anne şu an dışarıdan yazıları ve haberleri ile medya dünyasına destek veren freelancer bir gazeteci-yazar.

Çocuklarını seyahatlerde büyüttüğünü söyleyen Keryn, onlarla harika paylaşımlar yaptığını ve seyahatlerin hayata bakış açısını zenginleştirdiğini düşünüyor.

Annelerin çocukları ile hayal ettikleri tatili gerçekleştirmesi için onları desteklerken yazılarında ve kendi blog’u walkingontravels.com adresinde bu konuyu sık sık dile getiriyor. Kerny tabii ki seyahatlerine devam edecek ve diğer annelere cesaret verecek.

Hande Çilek / Gümüş Pusula @hande.cilek

Hande Çilek, kızı Ela doğmadan önce de sıkı bir gezgindi. Eşi ile birlikte egzotik yerleri gezmeyi ve bu yerler hakkında yazı yazmayı seviyordu. Hamile olması ve kızının doğması bu aşkı sekteye uğratmadı. Ela henüz 3 aylıkken seyahatlere devam etti. İlk olarak seyahat için nispeten yakın rotaları seçtiler, fakat Ela büyüdükçe tüm dünya ülkeleri onların oldu.

Özgür ruhlu bir gezginin çocuk sahibi olmasının kendisine bir engel olmayacağını söyleyen Hande, “Çocukla nereye gidilir?” diye sormadan kızı ile birlikte tam 17 ülkeyi ziyaret etmiş.

Bu geziler sayesinde Ela da farklı tecrübeler yaşıyor.


Gezgin anneler için bir rehber niteliğinde olan Gümüş Pusula ismindeki web sitelerinde, seyahat tecrübeleri ve çocuklu annelerin çok işine yarayacak notlar da bulunuyor.

One fine day in the woods 🍁🍂🐹🌰🍄

Gümüş Pusula (@hande.cilek)’in paylaştığı bir gönderi ()

Embiye Ülgen / Gezen Anne @gezenanne

“Haydi yeni yerler, yeni kültürler ve yeni lezzetler keşfetmeye!” diyen Embiye Ülgen, 11 yaşındayken Bulgaristan’dan Türkiye’ye göçmüş bir gezgin anne. Uzun yıllar boyunca gıda mühendisi olarak çalışan Embiye Ülgen, günümüzde çocuklarıyla dünyayı geziyor ve merak eden herkesle anılarını paylaşıyor.

Çocuklarıyla beraber hem yurt içi hem de yurt dışı gezilerine çıkan Embiye Ülgen, gelen içten bir yorumla bir anda motive olup gezi yazısı yazabiliyor. Çocukla seyahate çıkma konusunda endişeleri olan birçok annenin merakla takip ettiği Embiye Ülgen, son zamanlarda paylaşım sıklığını azaltmış olsa da keşfetmeyi seven annelere ilham olmaya devam ediyor.

Deniz Tarhan / Born to Laugh @hohhoyyt

Kahire’ye ne kadar süre ayırmalı? Bizim 1.5 gümümüz vardı ve bunun bir tam gününü gezmeye ayırdık. Sabah 9 ile akşam üstü 17 arası gezdik ve Piramitler, Mısır Müzesi, Khan El- Khalili pazarını görebildik. Müzeyi daha önce söylediğim üzere pek gezemedik tabi, daha uzun süre gerekiyor. Bu saat aralığında ayrıca öğle yemeğimizi yedik ve birkaç hediyelik eşyacı gezdik. İlk bakış için buraları gezmek yeterli, bunların dışında camileri, kaleyi, Saqqara’daki eski piramitleri ve eski şehir bölgesini gezmek isterdim. Yani Kahire’yi güzelce gezmek istiyorsanız en az 3 gün ayırmalısınız bence. #hohhoyytegypt #dunyayigezelimmianne #solotravelermom

Deniz Tarhan 🎈Born to Laugh (@hohhoyyt)’in paylaştığı bir gönderi ()

Oğlu Ada ile beraber çıktığı seyahatlerin deneyimlerini paylaşan Deniz Tarhan, bol kahkahalı maceralarını anlatırken takipçilerinin içini mutlulukla dolduruyor. Aynı zamanda bir yazılımcı olan Deniz Tarhan, gezgin anneler için tam bir ilham kaynağı.

Çocukla seyahate çıkmak hakkında endişen varsa Deniz Tarhan’ın Instagram profilini mutlaka takip etmelisin. Bebekle tatile çıkmanın ne kadar eğlenceli olabileceğini öğreneceğin gibi tatile çıkmadan önce dikkat edilmesi gerekenler hakkında birçok yeni şey de keşfedeceksin. Bebekle yurt dışı seyahatine çıkma konusunda belki de en deneyimli annelerden biri Deniz Tarhan!

Özlem Demir / Gezenti Anne @gezentianne

Instagram’ın gezen anneleri listesinin en popüler üyelerinden biriyle devam ediyoruz. Gezenti Anne mahlasıyla paylaşım yapan Özlem Demir, Londra’da yaşan iki çocuk annesi bir gezgin. İkiz çocuğuyla birlikte yıllardır dünyayı gezen Özlem Demir, keşfettiği yerlerin yanı sıra yeme içme önerilerini de takipçileriyle paylaşıyor.

Cowboy themed Turkish breakfast @erkansascity🤠🎥🔫 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ 🇹🇷 Sizlere sıradışı bir hafta sonu kaçış rotası ve kahvaltı mekanından bahsetmek istiyorum. Burası Türkiye’nin ödüllü tek kovboy kasabası.🤠🏆 İstanbul’a 1.5 saat mesafede, Karamürsel sırtlarındaki @erkansascity ye geldiğiniz andan itibaren kendinizi bir kovboy filminin içinde bulacaksınız.🎥 Enfes bir kahvaltı sonrası kızılderililerle çatışacak, banka soygunlarına şahit olacak, suçluları yakalayacaksınız.💰🔫 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ #kahvaltı #kovboykasabası #cowboy #kovboy #breakfast #erkansas #erkansascity #karamürsel #izmit #kocaeli #twins #ikizler

GastroTravelerMom UK | TR (@gezentianne)’in paylaştığı bir gönderi ()

Kovboy temalı Türk kahvaltısı gibi konseptlerle tüm gezgin annelere ilham veren Özlem Demir, çocukla seyahate çıkmadan önce takip edilmesi gereken blog’lardan. Yurt dışında ve yurt içinde çocukla gidilebilecek yerleri onunla keşfetmek çok eğlenceli!

Melek Nur Fidan Bayraktar / Bavulumdaki Hikaye @bavulumdakihikaye

Bebeğinin doğumundan 15 gün sonra ona ilk uçak seyahati deneyimini yaşatan Melek Nur Fidan Bayraktar, bebeği altı aylık olduktan sonra dünyayı gezmeye başlamış. Avrupa’nın yanı sıra Singapur ve Bali gibi egzotik yerleri bebeğiyle birlikte gezen Melek, tatil anılarını inanılmaz güzellikteki fotoğraflarla beraber anlatıyor.

Bebekle tatile çıkmadan önce -özellikle uzun mesafe yolculuklar planlıyorsan- Melek’i takip etmeni öneriyoruz. Ondan hem ilham alacak hem de çocukla tatile çıkmanın inceliklerini öğreneceksin!

Anneler Günü’nde Gezgin Annelere Verilebilecek En İyi Hediye

Anneler Gününde Tatil

He yıl mayıs ayının ikinci haftası kutlanan Anneler Günü’de, gezmeyi ve keşfetmeyi seven anneler için alınabilecek en iyi hediye, tabii ki bir uçak bileti!

Çocuklarına dünyayı gezdirerek öğreten her anne için Pegasus’ta kampanyalı uçak biletleri var. İster yurt içine ister yurt dışına olsun, tatil bütçesine destek olan fiyatlarla seyahat etmek için Pegasus tarifelerini inceleyebilirsin.

Takip Edilesi Gezgin Anne Blog’ları

Anne Çocuk Seyahat Instagram Hesapları Takip Edilesi

Gezgin anneler kulübünün içerisinde Instagram sayfası kullanmayanlar da var tabii. Kendi blog’ları üzerinden anılarını paylaşan annelerle devam ediyoruz. Aşağıya çocukla seyahat etmenin püf noktalarını keşfedebileceğiniz gezgin anne sayfalarını bıraktık. Merak ettikçe bakarsın!

7 Kıta 1 Çocuk

Geziyorum Öyleyse Varım

Gezgin Coğrafyacı

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...