Doğa ve Şehrin Tadını Hannover’le Çıkarma Vakti!

Bazı şehirler, kalıpları ile birlikte gelip bünyemize yerleşirler. Mesela Dubai lüks, Viyana tarih, Paris romantizm, Berlin gece hayatı, Amsterdam bisiklet demektir. Hannover’in kafamızda oluşturduğu algı ise fuarlardır. Genellikle iş için gidilen bu kentte yılın belli zamanlarında dünyaca ünlü fuarlar yapılıyor. Fakat bu kalıbı kırıp Hannover’e şöyle bir seyahat gözüyle bakarsak, gözümüzün değdiği her noktada keşfedilmesi gereken bir şey görebiliriz. Hannover ucuz uçak biletlerini alıp, bir iş seyahatini dolu dolu geçirmek istersen ya da doğanın hâkim olduğu muhteşem bir şehri gezmeyi planlayacaksan, önce onun hakkında sana anlatacaklarımıza kulak vermen gerekiyor.

Hannover’in En Sevileni; Maschsee

Hanover’ın güneyine kuruluvermiş muhteşem bir göl Maschsee Gölü. Burası yapay bir göl. Fakat buradaki insanlar onun yapay olduğunu neredeyse unutmuş. Çünkü burası çok çabuk şehirle bütünleşmiş ve şehrin en sevileni olmuş. 78 hektarlık bu büyük gölde çeşitli su sporları ve festivaller yapılıyor. Ziyaretçiler ise burada tekne gezintileri ya da yelkenli turları gerçekleştirebiliyor. Çevresinde konumlandırılmış kafe ve restoranlarda dinlenirken bu muhteşem ve telaşlı manzarayı izleyebiliyorsunuz. En az göl kadar çevresinin de güzel olduğu bu alan şehrin merkezi konumunda diyebiliriz.

hannoverin-en-sevileni-maschsee

Tarihin Hüzünlü İzlerine Doğru

Hanover eski bir şehir. Ama 2. Dünya Savaşı’nda fazlasıyla zarar gördü ve savaş sonunda şehir tekrar yapılandırıldı. Yine de tarihine bekçilik eden ve uzaktan bakıldığında bile hayranlık uyandıracak tarihi eserleri ve müzeleri de mevcut. Şehir, gölün kenarında harika bir belediye sarayına sahip. Büyük kubbesi ve muhteşem mimarisi ile şehrin siluetini oluşturan New Town Hall, en çok ziyaretçi çeken yapılardan. Eskilerin kilisesi, şimdilerin savaş anıtı hüzünlü bir yapı Aegidienkirche, 2. Dünya Savaşı’nın izlerini net olarak görebileceğin en iyi mekânlardan biri. Yıkıntılar, duvardaki izler ve yapının atmosferi fazlasıyla gizemli. Marienburg Şatosu ise Almanya’nın gotik tarza bakış açısını belirleyen harika bir mimari. Hannover kralına doğum günü hediyesi olarak yapılan bu şato, bugün bir sanat galerisi olarak kullanılıyor. Almanya ve Hanover tarihine derin bir yolculuk yaparak çok farklı bir deneyim yaşatacak Historiches Museum Hannover’a da mutlaka uğramalısın.

tarihin-huzunlu-izlerine-dogru

Geveze Sokaklar

Sokaklarına geveze demek istiyoruz. Çünkü Hannover’in sokaklarına ayak bastığın anda sana çok şey anlatacaklar. Geleneksel ahşap-beton mimarisi, Arnavut kaldırımları, minik şekerlemeci dükkânları ve sıcak sokakları ile burada Almanya’nın en sıcak halini görebilirsin. Şehir en iyi kendini sokaklarında anlatır. Yapılanırken ne kadar doğayı sevdiğini yemyeşil ağaçlarından ve harika bahçelerinden, ne kadar düzenli olduğunu tertemiz sokaklarından anlayabilirsin.

geveze-sokaklar

Şehrin En Yeşil Renkleri

Hannover’de gezilecek yerlerin aslında en başında parkları ve bahçeleri yer alır. Avrupa’nın en iyi hayvanat bahçesi olarak kabul edilen Erlebnis Zoo gezilmesi gereken parklardan biri. Yaklaşık 3.500 canlıyı bünyesinde bulunduran hayvanat bahçesi, farklı konseptleriyle bir tema parkını da andırır. Giriş ücreti ucuz sayılmasa da farklı hayvan türlerini ve bahçede yer alan kusursuz peyzajı görmelisin. Kusursuz peyzaj demişken, Herrenhausen Garten’dan bahsetmesek olmaz. Kraliyet bahçeleri anlamına gelen bu park, şehrin yeşilliğini temsil ediyor. Süs havuzları, heykeller, farklı çiçek çeşitlerine sahip bu barok bahçe, aynı zamanda bir tarih mucizesi. 1962-1714 yılları boyunca yapımı süren bu bahçe dünyanın en iyi peyzaj çalışmalarının arasında kabul ediliyor.

sehrin-en-yesil-renkleri

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...