Bebekle Uçak Yolculuğu | Çocukla Uçak Yolculuğu Hakkında Bilgiler

Bebekle uçak yolculuğu yapmayı düşünüyorsan, bilmen gereken bazı ayrıntılar var. Bu ayrıntıların farkında olduğun sürece hem sen hem çocuğun hem de diğer yolcular, konforlu bir şekilde yolculuğunu tamamlayabilir. İlk defa bebekle uçak yolculuğu yapacaksan, yazımızı dikkatle okuman da fayda var.

Seyahat etmeyi çok seviyor ve bu seyahatte çocuğunun da sana eşlik etmesini istiyorsun ama çocukla seyahat konusunda endişelerin var. Zaman zaman onun sıkılacağından, rahatsızlık duyacağından ve kocaman çığlıklarından çekiniyorsun.

Çocuk ya da bebekle uçak yolculuğu yapmak zor görünse de aslında belli başlı şeylere dikkat edildiği sürece oldukça konforlu geçer. Üstelik özellikle 4 yaş üzeri çocuklar için uçak yolculuğu, başlı başına bir serüvendir! Uzun süre boyunca bahsedeceği bir serüven…

Öncelikle her ebeveynin bu kaygılar içinde valizini hazırladığını bilmeni isteriz. Rahatla, olayların akışı senin elinde. Eğer onunla birlikte gideceğin rotaya karar verdiysen ve ucuz uçak biletin de hazırsa minik gezginin sana nasıl zevkle eşlik edeceğine bir göz atalım.

Çocukla Ya Da Bebekle Uçak Yolculuğu Öncesi Yapılacaklar

cocukla-seyahat

Çocukla uçak yolculuğu ön hazırlık ister. Özellikle bebeklerin seyahat esnasında huzurlu olması için annelerin bebeklerin hoşlandıkları şeyleri yanında bulundurmaları iyi bir fikir.

Örneğin en sevdiği oyuncak gibi. Mama ve süt konusunda da tek yapmanız gereken onları kapalı poşetlere koymak. Bebek bezini de unutma tabii ki. Yanında çocugun varsa ve bu şekilde ilk kez uçağa bineceksen, bu üç madde çok önemli.

Bebeğinle ilk kez uçak seyahatine çıkıyorsan, öncelikle bir sağlık uzmanına danışabilirsin. Unutma, pediatri uzmanları bebekle uçak seyahati sakıncalı bulmuyor ama özellikle bebeğin altı aylıktan küçükse, bir uzmandan fikir alman daha iyi olur.

Uçakla seyahat esnasında sıcak su gibi ihtiyaçlarınız için host ve hosteslerden yardım isteyebilirsiniz. Ayrıca bebek ve çocuklar için ihtiyacınız olan her anda kabin memuru size yardımcı olmaktan memnuniyet duyacaktır.

Bebekle uçak yolculuğa çıkmadan önce en önemli nokta, havalimanına erken gitmek. Havalimanına geç kalırsan, birçok şey için koşuşturman gerekebilir; üstelik yanında bir bebekle! Bunu kimse istemez.

Seyahat Planlarına Onu da Dahil Et!

anne-cocuk-seyahat

Çocuk ile seyahat etmek ve çocuğu seyahate götürmek arasında keskin bir fark vardır. Eğer minik gezgin seyahate çıktığınızın farkına varacak bir yaştaysa onun da fikirlerini almak önemli.

Önce ona gideceğiniz yeri anlatmakla işe başlayabilirsin. Haritada gideceğiniz mesafeyi ona göstermek ilgisini çekecektir. Sonrasında gezeceğiniz yerleri ona anlatabilir, ilginç olan kısımlarından bahsedebilirsin.

Plan yaparken ne istediğini sormak ve buna göre birkaç gününü onun isteklerine göre şekillendirmek, birlikte araştırma yapmak onu heyecanlandıracak. En az sizin kadar seyahate meraklı bir yol arkadaşı edinmenin en iyi yolu bu diyebiliriz.

Plan yaparken;

  • Gideceğiniz müze ve galerileri belirle, bu seyahatte senin fikirlerin de önemli fakat planında sadece buna odaklanma.
  • Onun için sıkıcı bir kültür turunu birlikte oynayacağınız oyunlarla zevkli hale getir. Mesela heykellerin ismini tahmin etmece oyunu, en hızlı dondurma yeme oyunu gibi minik eğlenceler türetebilirsin.
  • Onun için eğlenceli olacak alışveriş mekanlarına ve parklara planında mutlaka yer ver.
  • Seyahat sırasında çekildiğiniz fotoğraflarınız olacaktır. Bunun dışında onun da sevdiği şeylerin fotoğraflarını çekmesine izin ver. Böylece seyahat albümünüzü daha çok benimseyecek.
  • Gittiğiniz şehirden mutlaka ona da küçük bir hediye al. Bu küçük hediye yıllar boyu seyahat anınızı temsil edebilir.

Bebekle Uçak Yolculuğu Sırasında Dikkat Edilmesi Gerekenler

bebekle-ucak-yolculugu

Bebekle uçak yolculuğu yapmayı düşünüyorsan tuvalete yakın koltukları tercih etmek pratik bir fikir. Böylece bebek bezi değiştirmeye gitmen gerekirse daha rahat edersin. Tabii ki yanında bolca ıslak mendil bulundurmayı unutma.

Uçakta bebekle seyahat ediyorsan, özellikle kalkış ve iniş sırasında bebeğin huysuzlanabilir. Bunun nedeni, değişen hava basıncının bebeklerin kulaklarını rahatsız etmesidir. Bu noktada yapabileceğin şey, bebeğini biberonla beslemek. Bebeğin emme hareketi, kulaklardaki basıncı azaltarak tıkanıklığın giderilmesine yardımcı olabilir.

Uçağa bebek arabası alınmadığını unutmayın. Yani check-in işlemleri esnasında bebek arabasını bagaja teslim etmen gerekiyor. İniş esnasında bebek arabasının hazır olmasını istiyorsan, bunu görevlilere belirtebilirsin. Yardımcı olacaklardır.

Uçuş esnasında bebeklerin huysuzlanması çok normal, sonuçta o bir bebek! Bebeğin ağlamaya başlarsa panikleme ve onu sakinleştirmeye çalış. Sen sükunetini kaybetmezsen, bebeğinin huysuzluğu da kısa sürede geçecektir.

Çocukla Uçak Yolculuğu Yapacaklara Pratik Bilgiler

ucak-yolculugu-bilgiler

Çocuğun varsa, uçak yolculuğu esnasında sıkılabileceği gerçeğinden yola çıkarak düşünmeye başlayabilirsin. Yanında onu eğlendirebilecek şeyler olması, onun sıkıntısını giderebilir. Mesela sevdiği oyuncak ya da okumayı öğrendiyse hoşlandığı çocuk kitapları, onun için vaktin daha hızlı geçmesini sağlar.

Çocuklar uzun süre hareketsiz kalmaktan hoşlanmazlar. Uzun yolculuklarla, kabin memuruna danışarak onun koridorda hareket etmesine izin verebilirsin. Diğer bir noktada çocuklara pencere kenarından bilet almak. Özellikle gündüz uçuşlarında pencereden görünen manzaraya dalmaları çok olası.

Çocukla beraber uçağa doğru hareket ederken, asla elini bırakma ya da onu kucağuna al. Özellikle uçağa biniş esnasında onu gözetim altında tutman önemli.

Çocukla uçak yolculuğu yapacaksan, ilgili sayfayı ziyaret etmen iyi olur. Belirli yaş aralığındaki çocuklar için uçak bileti alman gerekiyor. Tüm detaylara Genel Kurallar sayfasından ulaşabilirsin.

Uçakta Mutlu Olmasını Sağla

ocakta-mutlu-cocuk

Uçmak çoğu çocuk için eğlenceli bir seyahat yolu. Bulutları görmek, bir şehre tepeden bakmak onların her zaman dikkatini çeker. Fakat uzun süren uçak yolculuklarında onun genç bünyesini mutlu etmekte biraz zorlanabilirsin. Bunun için uçuş sırasında dikkat etmen gereken şeyler var;

  • Havalimanında yolcuların uçağa kabulü sırasında çıkış kapısı yoğun olur. Onun için dakikalarca sırada beklemek zor olabilir. Erkenden sıraya girmek yerine onun oyun oynamasına izin verebilir, sıraya giren son yolculardan olabilirsin.
  • Uçuş saatini onun uyku saatine denk getirmen mümkünse, bu fırsatı kaçırma. Bu onun huzurlu bir yolculuk geçirmesi için yapabileceğin en iyi şeylerden biri.
  • Eğer uykuya dalmakta zorlanacağını düşünüyorsan, uykudan hemen önce pijamalarını giydir ve uyuma oyuncağı varsa mutlaka onu da yanına al.
  • Uçuş sırasında onu sıkmayacak, terletmeyecek dökümlü ve pamuklu kıyafetleri tercih edebilirsin.
  • Uzun süre oturmak onu sıkabilir. Bunun için yanına masal kitapları alabilir ya da en sevdiği oyuncaklarını yanında taşıyabilirsin.
  • Bir tablete sahipsen onun en sevdiği çizgi filmi izlemesine izin verebilirsin.
  • Uçağın uçuş ve kalkış sırasında kulaklarının basınçtan etkilenmemesi için sakız çiğnetebilir ya da sevdiği bir atıştırmalığı yedirebilirsin. Eğer bebeğin çok küçükse onu emzirebilirsin.
  • Uçuş sırasında karnı acıktıysa, o senin gibi sabırlı olmayabilir. Bunu ondan istemen büyük fedakarlık. Açlığını bastıracak sağlıklı atıştırmalıklar bu konuda çıkacak krizi önleyecektir. Meyveli yoğurt, kuru meyve veya kuruyemişler bir süre bu durumu idare edebilir.
  • Biberonla beslenen bebekler için en az 2 biberon bulundurmalısın. Uçakta biberon sterilizatörü bulmak genellikle mümkün olmaz. Hazır konu yedeklerden açılmışken kabin bagajında onun için yedek kıyafet ve çorap bulundurmayı unutma.

Bebekle Uçak Yolculuğu İçin Bilet Almaya Gerek Var Mı?

bebekle-ucak-yolculugu-bilet

Bebek yolcu sayfasından güncel bilgilere ulaşabilirsin.

Çocukları ile gezgin anneler hakkında bir içeriğimiz vardı. İlgini çektiyse bekleriz.

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...