• Ana Sayfa
  • Test
  • Dijital Göçebe Vizesi Hakkında Ne Kadar Bilgilisin?
dijital göçebe vizesi

Dijital Göçebe Vizesi Hakkında Ne Kadar Bilgilisin?

“Digital nomad” Türkçesiyle “dijital göçebe” tanımını daha önce duymuş muydun? İnternet bağlantısı ve bilgisayar kullanarak çalışabilen, mekan ve zamandan bağımsız olarak yani uzaktan çalışıp aynı zamanda seyahat eden kişiler için dijital göçebe diyebiliriz. Pandeminin hayatımıza uzaktan çalışma kültürünü iyice yerleştirmesiyle birlikte popüler olan bir kavram olduğunu söyleyebiliriz. Seyahati seven gezginler, bu dijital göçebelik işi tam sizlik. 

Bazı ülkeler, uzun süre kalacak turistin ülkeye ekonomi sağladığına, dolayısıyla kendileri için daha faydalı olduğuna inandığı için dijital göçebe vizesi veriyor. Hem gezginler hem ülkeler için kazanım söz konusu yani. 

Yeni yıl hedeflerinin arasında seyahat etmek varsa gezerek çalışma fikrine nasıl bakarsın? Dilersen önce kendini bir test et. Bilmiyorsan öğrenirsin, biliyorsan da belki konuya olan hevesini artırıp bilgilerini pekiştirirsin. Harekete geçmek için insan bazen bir şey bekliyor. Belki fitili ateşlemene bu sorular sana yardımcı olur.

O halde testi çöz, yeni rotanı keşfet, uçak biletini al, gezi planının keyfini çıkar!

Seyahatini planlarken ülkelerin güncel vize şartlarını ve yurt dışı uçuşlara ait güncel durum ve ülke kabul şartlarını web sitemizden incelemeyi unutma. Son olarak sana ilham vermesi için Digital Nomad Nedir: Dijital Göçebelerin Popüler Durakları yazımızı okuyabilirsin.

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...

Bir yanıt yazın