Abant'ta Gezilecek Yerler Abant'ta Tatil

Abant Gezilecek Yerler: Göl Kenarında Bir Tatil

Abant, Bolu’nun en turistik bölgelerinden biri olarak yılın her mevsimi doğa aşıklarını, balayına çıkacak çiftleri, maceraperestleri ve kafa dinlemelik yer arayanları bir araya getiriyor. Abant Tabiat Parkı, Yedigöller Milli Parkı ve Güzeldere Şelalesi gibi doğal güzelliklerin tadının çıkarılabileceği destinasyonlar sunan bölge, İstanbul’dan ya da Ankara’dan bir hafta sonu kaçamağına çıkmak isteyenlerin kesinlikle düşünmesi gereken bir rota.

70’li yıllarda çekilmiş Yeşilçam filmlerine büyüleyici doğası sayesinde arka plan olan Abant’a gitmek için pek çok yol var. Daha çok tercih edilen yöntemlerden biri, Bolu’ya ulaştıktan sonra buradan yola özel araçla devam etmek; çünkü yol boyunca görülebilecek manzaraların yanı sıra keşfedilecek birçok lezzet durağı var.

Abant gezilecek yerler konusunda bir yolculuğa çıkıyoruz. Hazırsan, başlayalım!

Abant Nerede? Abant Gölü Nerede?

Abant'ta Gezilecek Yerler Abant Nerede

Bolu sınırları içerisinde yer alan Abant, şehir merkezinin 34 kilometre güneybatısında bulunuyor. Abant Gölü de bölgenin içinde, tabiat parkı olarak tanımlanan noktada bulunuyor. Göl, İstanbul’a yaklaşık 280, Ankara’ya ise yaklaşık 225 km uzaklıkta.

Abant’a Nasıl Gidilir?

Abant'ta Gezilecek Yerler Abant'a Nasıl Gidilir

Abant Gölü Milli Parkı ulaşımı için pek çok alternatif var. Öncelikle buraya hava yolu seyahati ile gitmek istersen şehirde havalimanı bulunmadığı için Ankara ya da İstanbul gibi şehirlere uçak bileti aldıktan sonra özel araçla aktarma yaparak şehre ulaşabilirsin. Göle ulaşmak için tek yapman gereken ise Bolu Dağı’nın çıkışındaki Abant yol tabelalarını takip etmek ve Abant sapağından ilerlemek.

Bölgeye ayrıca Bolu üzerinden toplu taşıma araçları da ulaşım sağlıyor.

Ankara Uçak Bileti

Abant’ta Gezilecek Yerler: Doğayla Bütünleş

Abant'ta Gezilecek Yerler Doğayla Bütünleş

Doğa insana her zaman huzur verir. Yoğun geçmiş bir yılın stresini atmak için tertemiz dağ havasından ve gökyüzünü yansıtan bir göl manzarasından daha iyi ne olabilir? Gölün çevresinde tur atarken ağaçlardan gelen şen şakrak kuş sesleri ve yeşilin kahverengi, sarı, turuncu, beyaz ve mavi ile bütünleştiği bir renk cümbüşüne şahit olmak…

Yorulmuş bir bedene ve yıpranmış bir ruha doğadan iyi gelen hiçbir şey yoktur. Doğa, meditasyonun ta kendisidir; insanı yeniler. İnsanların kafa dinlemek için gittiği yerlerden biri olan Abant, aynı zamanda balayı konseptli tatiller için de tercih edilen bir yer.

Bolu Abant Gölü, aynı zamanda doğa fotoğrafçılığı için oldukça ideal bir yer. Burada yaban domuzu, tavşan, tilki, yaban ördeği, keklik ve karaca gibi birçok hayvan türünün yanı sıra ilgi çekici bitki türleri ile de karşılaşmak mümkün.

Peki; kışı ayrı, yazı ayrı güzel olan Abant çevresinde nereler gezilebilir?

Abant Tabiat Parkı

Abant'ta Gezilecek Yerler Tabiat Parkı

Toplamda yaklaşık 1200 hektarlık alana yayılmış olan tabiat parkı, Abant Gölü’nü de kapsıyor. Yani göl kenarının keyfini çıkarmak istiyorsan gitmen gereken yer burası. Köknar, çam, kavak ve meşe gibi ağaçların yoğunlukta olduğu ormanlarla kaplı tabiat parkı, 1988 yılından beri Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından korunuyor.

Tabiat parkı boyunca kamp alanları mevcut. Daha konforlu bir konaklama seçeneği arayanlar, çevredeki otellerde oda ayırtabilir. Göl kenarında balık tutulabiliyor. Ayrıca burada bisiklet kiralama alanları da var. Yani tabiat parkı boyunca ihtiyaç duyabileceğin her şeyi bulman mümkün.

Burada doğa yürüyüşlerine çıkarken fotoğraf çekebilecek ekipmanlarının yanında olmasına dikkat et. İster orman içinde ister göl kenarında, birbirinden güzel doğa manzaraları seni bekliyor olacak.

Yedigöller Milli Parkı

Abant'ta Gezilecek Yerler Yedigöller Milli Parkı

Bölgeden biraz uzaklaşıp yeni doğa maceralarına atılmak isteyenler, Bolu’nun Yığılca ve Mengen ilçeleri arasında, yaklaşık 2000 hektarlık alana yayılmış Yedigöller Milli Parkı’na doğru yola çıkabilir. Doğanın bütün renklerini görebileceğiniz bu milli park, aynı zamanda Büyükgöl gibi içerisinde tatlı su balığı türlerinin yaşadığı irili ufaklı göllere de sahip.

Yedigöller Milli Parkı’na gitmek için Abant’tan yola çıkarak Mengen üzerine ilerlemen yeterli. Çok daha zengin bir fauna eşliğinde doğanın tadını çıkarmak istersen hazır buraya gelmişken Yedigöller Milli Parkı’nı da gezilecek yerler listene eklemeni tavsiye ederiz.

Örmeci Yaylası: Uzaklaşmak İsteyenler İçin Abant Gezilecek Yerler

Abant'ta Gezilecek Yerler Örmeci Yaylası 

Bölge çevresinde kamp yapmak ve yayla havası almak için gidebileceğin yerlerden biri olan Örmeci, muhteşem doğa manzaraları yakalama fırsatı veriyor. Abant yolu üzerinde bulunan Örmeci Yaylası, özellikle bahar dönemlerinde keyifli bir atmosfere sahip oluyor. Sıcak dönemler için bir göl macerası planlıyorsan 1 gününü de Örmeci Yaylası’na ayırmanı tavsiye ediyoruz.

Sinekli Yaylası

Abant'ta Gezilecek Yerler Sinekli Yaylası

100 dekarlık bir alana yayılmış Sinekli Yaylası, kamp ve doğa yürüyüşleri yapmak isteyenleri güzel havalarda bir araya getiriyor. Temmuzda gerçekleşen Sinekli Yayla Şenlikleri ise bölge halkı ile gezginleri kaynaştırıyor.

Göl kıyısında yeterli vakit geçirdikten sonra bir yayla havası almayı düşünürsen Sinekli’yi mutlaka görülecek yerler listene ekle.

Abant Köy Pazarı: Abant Gezilecek Yerler Arasında Sosyal Bir Mola

Köy pazarı, Abant’a giriş yaptıktan sonra karşında belirecek. Ahşap bir yapıya konumlanmış bu pazar, özellikle hafta sonlarında keyifli sohbetlere konu oluyor.

Samandere Şelalesi Tabiat Anıtı

Abant'ta Gezilecek Yerler Şamandere Şelalesi

Abant çevresinde görülecek çok fazla doğa harikası var. Bunlardan biri de Samandere Şelalesi. 1988 yılında bir doğa anıtı olarak kabul edilen Samandere Şelalesi, bu çevrede kamp yapanların gün içinde mutlaka ziyaret ettiği bir rota. Şelaleden akan su seslerini daha yakından dinlemek isteyenler için bir merdiven mevcut.

Güzeldere Şelalesi: Abant Gezilecek Yerler Listesinde Bir Huzur Durağı

Abant'ta Gezilecek Yerler Güzeldere Şelalesi

Burada birçok doğa harikası var demiştik. Ormanın içine konumlanmış Güzeldere Şelalesi, bunu kanıtlıyor. Kamp alanlarından kısa bir yürüyüşle varılabilen Güzeldere Şelalesi, aynı zamanda insan yapımı bir teras üzerinden izlenebiliyor. Şelaleden akan suların coşkusu ruhuna geçsin istersen tek yapman gereken, terasta biraz vakit geçirmek.

Akkaya Travertenleri: Abant Gezilecek Yerler İçinde Bir Şifa Durağı

Abant'ta Gezilecek Yerler Akkaya Travertenleri

Travertenleri görmek için ille de Pamukkale’ye gitmen gerekmez. Akkaya Travertenleri de işini görür! Tepesinde büyük bir havuz bulunan Akkaya Travertenleri, güzel havalarda bölge halkı ve gezginler için aynı zamanda bir şifa rotası oluyor.

Travertenler, özellikle gün doğuşu ve batışı esnasında mükemmel ışık oyunlarına sahne oluyor. Abant’ta gezilecek yerler programında sabah yürüyüşüne çıkarsan aklında bulunsun.

Abant’ta Ne Yapılır: Doğanın Tadını Çıkar!

Abant'ta Gezilecek Yerler Abant'ta Ne Yapılır

Özellikle İstanbul’dan Abant’a gidecek, büyükşehrin gürültüsünden ve kalabalığından sıkılmış gezginler için burada yapılacak birçok doğa aktivitesi bulunuyor.

  • Doğa yürüyüşleri, Abant tatilinin olmazsa olmazı. Çevrede görülebilecek birçok doğal güzellik var demiştik. Sırt çantasına gerekli ekipmanlar doldurulduktan sonra burada uzun doğa yürüyüşlerine çıkılabilir.
  • Burada at binilebilecek tesisler de var. Meraklıysan ilgili tesislere ulaşarak binicilik sporu ile vakit geçirebilirsin.
  • Bölge, aynı zamanda göllerde tutulan alabalıkları ile çok ünlü. Buradaki balık restoranlarında gölden taze tutulmuş alabalıkların tadına bakmak, Abant’ta yapılacak şeyler arasında ilk sıralarda yer alıyor.
  • Abant gezilecek yerler kısmında bahsettiğimiz köy pazarı, kesinlikle bir günü hak ediyor. Burada bölgenin yerlileri ile tanışırken bölgenin gizemleri hakkında bilgi sahibi olman mümkün. Belki de bizim bahsetmeyi unuttuğumuz bir rota keşfedersin!

Bu önerimizle bu yazımızın sonuna geliyoruz, ancak dilersen Bazen Soğuklardan Sıkılırsın: Kışın Türkiye’nin En Sıcak İlleri yazımızı okumaya devam edebilirsin.

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...

Bir yanıt yazın