Dünyanın en iyi alışveriş caddeleri

Dünyanın En İyi Alışveriş Caddeleri

Seyahat bir tutku, evet! Peki, bu duyguya başka bir tutku daha katmak ister misin? Mesela alışveriş! Her seyahatte yeni yerler keşfetmek, farklı kültürleri tanımak ve dünyanın dört bir yanındaki lezzetleri tatmak ne kadar heyecan verici ise aynı şekilde dünyanın en ünlü alışveriş caddelerinde gezmek, benzersiz moda ürünleri ve aksesuarlar satın almak da bir o kadar büyüleyici olabilir. 

Düşünsene; AVM’lerin kapalı ve sıkıcı ortamlarına tıkılmadan, şehrin sokaklarında özgürce dolaşıp caddelerin havasını içine çekerek alışveriş yapacaksın. Dünyanın dört bir yanındaki bu ünlü alışveriş caddelerinde sadece gardırobunu değil, aynı zamanda ruhunu da yenileyebilirsin. Alışveriş yaparken sokaklarda yürüyüş yapmanın, kafelerde mola verip kahve yudumlamanın ve farklı ülkelerin tarzını yakından gözlemlemenin tadını çıkaracaksın.

Bu deneyimi yaşamak için yapman gereken tek şey Pegasus’tan ucuz bir uçak bileti alarak seyahat planlarını oluşturmak. Uçak biletini aldıktan sonra geriye sadece bavulunu hazırlayıp alışveriş tutkusunu doyasıya yaşayabileceğin o büyülü caddelerde kendini kaybetmek kalıyor. 

O zaman önce ucuz uçak biletini al, ardından bu tutkuna en iyi şekilde cevap verecek alışveriş caddelerini keşfetmeye başla!

Önerilerimize ilk olarak Londra’dan başlayalım!

1. Bond Street, Londra

18. yüzyıldan beri Londra’nın en meşhur caddesi olan Bond Caddesi, bugün de şehrin moda merkezi. Avrupa’nın en işlek bulvarlarından biri olarak görülen bu cadde, dünyadaki en pahalı binaların bulunduğu merkezlerden. Alışveriş caddesinin önemini sadece bu cümleyle bile anlatabiliriz. 

Louis Vuitton, Gucci, Prada gibi dünyaca ünlü markalarının butiklerini ziyaret edebilirsin. Cadde üzerinde birçok ünlü sanat galerisi de bulunuyor. Ayrıca alışverişin ardından dinlenmek için şık kafe ve restoranlarda keyif yapabilirsin. 

Not: Vintage ürünler ve antikalar için Notting Hill’deki Portobello Market’e uğrayabilirsin. 

Londra Uçak Bileti Ara

2. Bahnhofstrasse, Zürih

Bahnhofstrasse Zürih merkezindeki ana caddedir.  Zürih’e her giden en az bir kere buradan geçer. Kendisi dünyanın en pahalı ve seçkin markalarını barındıran kusursuza çok yakın bir cadde. Ağaçlarla kaplı ve tasarımcı butiklerinin yanı sıra İsviçre saatleri ile dolu. Prestijli markaların mağazaları ile alışveriş molasında leziz kahve ve tatlılar tadabileceğin mekanlar da cabası.

Zürih Uçak Bileti Ara

Via Condotti Caddesi, Roma

Roma, Via Condotti Caddesindeki görkemli bir apartman

3. Via Condotti, Roma

İkonik İspanyol Merdivenleri’nden Via Condotti’ye kadar uzanan ihtişamla dolu yoldan yürüyerek keyifli bir alışveriş turuna dahil olabilirsin. Dior, Gucci, Hermès, Bulgari,  Armani gibi lüks mağazaların bulunduğu, şehrin en lüks ve en ünlü alışveriş caddesini bitirdikten sonra İspanyol Merdivenleri’nde oturarak büyüleyici şehir manzarasına dalabilirsin.

Roma Uçak Bileti Ara

4. Montaigne, Paris

Champs-Élysées yani Şanzelize çok ünlü, fakat sadece alışveriş açısından düşünürsek Montaigne Caddesi kesinlikle bir numara. 8. bölgede yer alan Montaigne Caddesi; Louis Vuitton, Dior, Chanel, Fendi, Valentino, Ralph Lauren ve Bulgari gibi lüks markaları yan yana bulunduruyor. Bunun yanında bu caddede harika mücevherciler ve kuyumcular da var.

Paris Uçak Bileti Ara

5. PC Hooftstraat, Amsterdam

Amsterdam kanalları ve eğlence hayatıyla bütünleşen rahat bir şehir. Ama bir yanıyla da oldukça lüks bir havası var. Bu lüks havayı şehre veren etkilerden biri şüphesiz PC Hooftstraat. Son 10 yılda kendini bir hayli geliştiren bu cadde, oldukça lüks mağazalarla çevrelenmiş. Cartier, Chanel, Dolce & Gabbana, Gucci, Hermès, Hugo Boss, Louis Vuitton burada bulacağın markalardan birkaçı.

Amsterdam Uçak Bileti Ara

Stroget,Kopenhag

Kopenhag Stroget, panoramik sokak görünümü

6. Stroget, Kopenhag

Araç trafiğine kapalı, sadece alışverişe odaklanan bu bölge; Avrupa’nın en uzun yaya alışveriş caddesi. Hal böyle olunca cadde, şehrin en çok ziyaretçi çeken merkezi konumuna gelmiş. “Bu caddede bulamayacağın marka olmayacak!” dersek abartmış olmayız. Alışverişini yap ve caddede bulunan mükemmel kahve duraklarına uğra. Çünkü Stroget Caddesi, Kopenhag’ın en ünlü kahvecilerine de yer ayırmış.

Kopenhag Uçak Bileti Ara

7. Bağdat Caddesi, İstanbul

Kızıltoprak’tan başlayarak Cevizli’ye kadar uzanan Bağdat Caddesi, İstanbul’un en iyi alışveriş caddelerinden. Sadece İstanbul’un değil tabii. Bir Fransız araştırma firması, Paris’teki Shanzelize ve New York’taki 5. Cadde’nin önüne Bağdat Caddesi’ni koyarak 4. sıraya oturtturmuş. Belki biraz iddialı bir durum fakat 7 kilometre uzunluğundaki Bağdat Caddesi’nin alışveriş ruhunu ayağa kaldırdığı da aşikâr.

İstanbul Uçak Bileti Ara

Via Monte Napoleone, Milano

8. Via Monte Napoleone, Milano

Bilirsin, Milano başlı başına bir alışveriş ve moda kenti. Bu kentin en ünlü caddesini bir düşün. Via Monte Napoleone zaten Milano’daki iki önemli meydanı (Piazza Duomo ve Piazza San Babila) birbirine bağlaması açısından oldukça işlek. Fakat işlek olmasının bir diğer nedeni de ünlü dünya markalarını, sinemaları ve galerileri bir araya getirmesi. Bu cadde o kadar güçlü ki nerdeyse bütün ünlü modacıların butikleri burada yer alıyor. Dünyanın ilk alışveriş merkezi sayılan Galleria Vittorio Emanuele II de alışveriş deneyimini taçlandıracak.

Milano Uçak Bileti Ara

9. Calle de Serrano, Madrid

Özellikle zengin kesimin vazgeçilmezi olan Calle de Serrano; sadece İspanya’nın değil, Avrupa’nın en pahalı alışveriş caddesi olarak biliniyor. Dünyaca ünlü lüks markaları göreceğin bu caddede her gördüğün vitrinde uzun zaman geçirmek isteyeceksin.

Madrid Uçak Bileti Ara

Bu öneri ile yazımızın sonuna geliyoruz, ancak okumaya devam etmek istersen Milano Alışveriş Dünyasının Vazgeçilmezleri yazımıza geçebilirsin.

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...