Düsseldorf'un Müzeleri

Düsseldorf’ta Görülmesi Gereken 3 Müze

Düsseldorf, tam bir kültür şehri.  Büyüleyici atmosfere sahip şehrin her sokağında bir sanat galerisi ya da bir müzeyle karşılaşmak mümkün. Biz de bunu ispatlamak için Düsseldorf müzeleri arasından 3’ünü senin için araştırdık.

Hadi gel birlikte bu 3 harika Düsseldorf müzesini gezelim.

Reine Nehri’nin Kıyısında Bir Kültür Durağı: Düsseldorf

Düsseldorf Almanya Sanat

The famous boulevard Königsalle in the center of Düsseldorf at dusk. Nicknamed Kö by the locals, the Königsallee is Germany’s busiest, upscale shopping street.

Almanya’nın en modern ve düzenli şehirlerinden biri olan Düsseldorf’ta hatırı sayılır derecede Türk yaşıyor. Yabancı dil konusunda çok iyi değilsen şehirde sana yardımcı olacak birilerine denk gelebilirsin. Düsseldorf’ta görülecek yerler insanı uçak bileti fiyatlarını araştırmaya ve şehri keşfetmeye itiyor; çünkü her ara sokakta göze hoş gelen bir tasarım dükkanı ya da ilginç bir kafeyle karşılaşıyorsun. Düsseldorf barlar sokağını merak ediyorsan Altstadt yönüne doğru gidebilirsin.

Peki, şehrin kültürünü keşfetmek istiyorsan? O zaman bir Düsseldorf müze turuna çıkman gerekiyor.

Düsseldorf Filmmuseum: Düsseldorf Film Müzesi

Düsseldorf Film Müzesi

Kaynak
Düsseldorf, sinema tutkunları için çok özel bir müzeye sahip. Pazartesi günleri hariç her gün 11:00-18:00 saatleri arasında ziyaret edebileceğin müzede sinema tarihiyle ilgili ilginç bilgilere, kostümlere, afişlere, ekipmanlara ve fotoğraflara göz atabilirsin.

Ren Nehri’nin kıyısında bulunan müzede dönemsel olarak tematik konular işleniyor. Sinema endüstrisi hakkında birçok ayrıntıyı öğrenebileceğin müzenin girişi ücretli. Düsseldorf Film Müzesi’ni gezmek için Alter Hafen bölgesine gitmen gerekiyor. 726 numaralı otobüsle direkt müzenin önünde inebilir ya da U-Bahn sistemini kullanarak Benrather Strasse ya da Heinrich-Heine-Allee duraklarından indikten sonra keyifli bir yürüyüşle oraya varabilirsin.

İnsanlık Tarihine Yakından Bakış: Neandertal Müzesi

Düsseldorf Neandertal Müzesi

Kaynak
Düsseldorf’ta gidilebilecek yerlerin en ilginçlerinden biri olan Neandertal Müzesi, insanlık tarihine sanki bir zaman makinesinin içerisinden göz atmayı sağlıyor. Düsseldorf’da S-Bahn sistemini kullanarak gidebileceğin müze, Neandertal’leri ve Buz Devri’ni merak ediyorsan ufkunu oldukça açacak.

Neandertal Müzesi’ne giriş ücretli. Ulaşım için inmen gereken durak Hochdahl. Daha fazla bilgi için için Neandertal Müzesi’nin web sitesine göz atabilirsin.

Düsseldorf’ta Modern Sanatın Merkezi: Kunstsammlung Nordrhein-Westfalen

Kunstsammlung Nordrhein Westfalen Müzesi

Üç bölümden oluşan Kunstsammlung Nordrhein-Westfalen, 20. yüzyılın en iyi müze komplekslerinden biri olarak görülüyor. Düsseldorf’ta mutlaka görülmesi gereken yerlerin başında gelen Kunstsammlung; Pablo Picasso ve Henri Matisse gibi üstatların yanı sıra Andy Warhol ile Jackson Pollock gibi isimlerin eserlerini de inceleyebileceğin bir müze.

Müzenin tamamını gezmek için K20 ve K21 binalarını bulman gerekiyor. Grabbelplatz’a gidersen K20’yi, Standehaus’a gidersen de K21’i gezebilirsin. Müze hakkında biraz daha okuma yapmak istersen Kunstsammlung’un web sitesini ziyaret etmeni öneriyoruz.

***

Havada kültür kokusu var, Düsseldorf uçak bileti almanın tam sırası!

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...

Bir yanıt yazın