• Ana Sayfa
  • Eğlence
  • Evdeyken Yapılacak Aktiviteler | Evdeyken Seyahat Tutkunu Körükleyecek Aktiviteler
Evdeyken Seyahat Aktivitesi

Evdeyken Yapılacak Aktiviteler | Evdeyken Seyahat Tutkunu Körükleyecek Aktiviteler

Tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi koşulları ve sosyal izolasyon kuralları nedeniyle evde geçirmemiz gereken süreler giderek artıyor. Bu durum da sosyal yaşantılarımızı olumsuz yönde etkileyebiliyor ve daha durağan yaşamamız gerekebiliyor.

Ancak evdeyken bile dünyayı keşfetmeye devam edebilir ve seyahat tutkumuzu körükleyebiliriz. Evde yapılacak aktiviteler sayesinde izole şekilde yaşamamız gereken dönemlerde modumuzu değiştirip enerjimizi de kolayca yükseltebiliriz.

Eğer zihninde “Evde yapılacak eğlenceli aktiviteler neler?” gibi bir soru varsa doğru yerdesin. Bu yazımızda evdeyken seyahat tutkunu körükleyecek aktivitelerden bahsedeceğiz ve kaliteli vakit geçirmek için yapabileceğin etkinlikleri inceleyeceğiz. Hazırsan başlayalım ve sana pozitif enerji verecek ve evde yapılabilecek etkinliklere göz atalım. 

1. Google Earth Kullan: Yeni Rotalar Keşfet

Google Earth Kullan

Google Earth için dünyanın en ayrıntılı yerküre haritası demek yanlış olmaz. Coğrafi okuryazarlığı geliştirecek türden bir uygulama olan Google Earth, evde olduğumuz zamanlarda dünyayı sanal olarak keşfetmenin en iyi yollarından. 

Bu uygulama sayesinde dünyanın dört bir yanındaki yüzlerce şehrin uydu görüntülerini, 3D binaları ve araziyi oturduğunuz yerden izleyebilirsin. Ancak Google Earth ile Google Maps’i birbirine karıştırmamak lazım. 

Google Maps bir navigasyon-harita uygulaması ve aradığın yeri bulman için geliştirilmiş bir tasarım. Google Earth ise coğrafi görüntülerin toplandığı kocaman bir veri havuzu ve yaşadığımız gezegenin fotorealistik bir versiyonu. 

Hatta Google Earth o kadar gerçekçi bir uygulama ki Dr. Julian Bayliss, 2005 yılında Google Earth’ü kullanarak kayıp bir yağmur ormanının bulunmasına vesile olmuş. Kim bilir, belki sen de henüz keşfedilmemiş bir yerleri oturduğun yerden keşfedersin. Ayrıca Google Earth üzerinden trivia oyunları oynayabileceğini, dünyanın son 40 yılındaki değişimleri izleyebileceğini ve hatta fırtınalara tanıklık edebileceğini de unutma!

2. Müzik Listeleri Yap: Yolculuklara Hazırlan

Seyahat ve müzik birbirinden ayrılmaz şahane ikili. Özellikle bir yerde beklerken, yolculuk sırasında ya da havalimanında vakit geçirirken müzik dinlemek bir ritüel gibidir. Kulaklıklar takılır, anılara ve bekleyen maceralara dalınır. 

Bunun yanı sıra müzikofiller yani her türden müzik dinleyenler için evde geçirilen zaman da oldukça değerlidir. Çünkü bu tür zamanlar yeni gruplar, yeni müzisyenler ve farklı türler keşfetmek için son derece uygundur. 

Ayrıca “Müzik ruhun gıdasıdır.” diyerek yaşayan müzikofiller sürekli olarak “Bana bir şarkı, bir albüm ya da bir çalma listesi önerebilir misin?” sorusuna maruz kalırlar. O yüzden evde olduğun boş vakitlerde Spotify listeleri veya farklı mecralarda listeler yapmak çok keyifli bir aktiviteye dönüşebilir. 

Böylece hem ilerde yapacağın seyahatler ve yeni duraklar için tematik listeler oluşturabilirsin hem de yaptığın listeleri dijital mecralarda paylaşarak sosyalleşebilirsin. 

3. Film İzle: Seyahatlerine İlham Verecek Yerler Keşfet 

Yedinci sanat olan sinemanın hiç kuşkusuz dönüştürücü ve ilham verici bir gücü var.

Hatta belki de ünlü sürrealist İspanyol yönetmen ve senarist Luis Bunuel’in de dediği gibi sinema; duygular, düşler ve içgüdü dünyalarını anlatmak için en iyi araç.

O yüzden izlediğimiz bazı filmler hayal gücümüzü geliştirir ve dünyamızı değiştirir. Hatta öyle ki bazı filmler esas olarak bittikten sonra başlar ve etkileri zaman içerisinde daha kuvvetli şekilde hissedilir.

Bu nedenle izlediğimiz her film keşfetme isteğimizi perçinler ve bizi başka dünyalara, başka hayatlara, başka güzelliklere götürür. Yani sinema, hayatımızı iyileştirir.

Ayrıca filmler sayesinde gitmek istediğimiz yerlere dair de öğretici bilgiler edinebiliriz. Mekanları, sokakları, parkları, müzeleri öğrenebiliriz. 

Diyeceğimiz o ki evde olduğun boş vakitlerde bol bol film izle ve evde sinema keyfi yaparak farklı dünyalara dal. İstersen “Seyahatine İlham Kaynağı Olacak Yapımlar” serimize de göz atabilir ve listene yeni filmler ekleyebilirsin: 

Seyahatine İlham Kaynağı Olacak Yapımlar I: Roma’da Çekilen Filmler

Seyahatine İlham Kaynağı Olacak Yapımlar II: Berlin’de Çekilen Filmler

Seyahatine İlham Kaynağı Olacak Yapımlar III: Paris’te Çekilen Filmler

Seyahatine İlham Kaynağı Olacak Yapımlar IV: Londra’da Çekilen Filmler

4. Seyahat Temalı Dekorasyonlar Yap: Evde Tatil Havası Essin

Seyahat Temalı Dekorasyon

Seyahat etmek ve yeni deneyimler yaşamak artık tutkudan öte bir yaşam biçimi. Ancak son dönemlerde sosyal izolasyon kuralları nedeniyle seyahat etmek biraz daha zorlaşmış durumda.

Bu nedenle yaşam alanlarında tatil hissi verecek ev dekorasyonu yapmak, seyahat tutkusunu canlı tutmak için oldukça iyi bir çözüm. Evine seyahat temalı çeşitli dokunuşlar yaparak tatil coşkusunu yaşatmaya devam edebilirsin. 

Örneğin seyahatlerinde çektiğin fotoğrafları büyük boyutlarda kolajlayarak duvarlarına asabilirsin. Duvar panosu haline getireceğin bu kolajlar sana daimi tatil heyecanı verebilir.

Hatta “Gallery Wall” trendinden bile yararlanabilirsin. Evindeki bir duvarı tamamen kendi stilini, estetiğini ve içgörülerini yansıtan çerçevelerle baştan sona dekore edebilirsin. Bu köşede de gittiğin yerlere dair ya da arkadaşlarınla olduğun fotoğraflar, seni anlatan sözler veya çok sevdiğin filmlerden replikler yer alabilir.

Ayrıca yerkürelerden çeşitli aydınlatmalar yapabilir, dünya haritalarını sergileyebilir ve gittiğin yerlerden aldığın otantik objelere özel köşeler yapabilirsin. 

Hem aklında olsun, Pegasus BolBol Shop‘taki ev ve yaşam indirimlerinden de yararlanabilirsin. BolBol Shop’tan alışveriş yapıp BolPuan’lar biriktirebilir, bu puanları da daha sonra ucuz uçak bileti almak için kullanabilirsin. Emin ol, bu fırsatı kaçırmak istemezsin! 

5. Müzeleri Çevrim İçi Olarak Gez: Gitmek İstediğin Müzeleri Önden Gör 

Evde kaldığın süreçte yapabileceğin kültürel ve eğlenceli aktivitelerden biri de sanal müze seyahatlerinde bulunmak. Tarihin kapısını dilediğince aralayabileceğin, çeşitli koleksiyonları görebileceğin ve yeni şeyler öğrenebileceğin sanal müzeler birkaç tık uzağında yer alıyor.

Aslında uzun bir süredir hayatımızda olan bu çevrim içi kültürel etkinlik, pandemi koşulları sebebiyle trend haline geldi. Tabii bir müzeyi fiziksel olarak deneyimlemenin ve ortamı solumanın tadı başka. Ancak sanal müze gezintilerinin de 7/24 yapılabilmesi büyük avantaj.

Bu nedenle evde yapabileceğin aktiviteler arasında sanal müze turlarını da ekle.Hem British Museum ya da Louvre gibi dünyaca ünlü müzeleri oturduğun yerden gezmek ruhuna da iyi gelecektir. 

6. Kitap Oku: Planlarındaki Şehirlere Hazırlan

Seyahat Kitabı Okumak

Evde yapılabilecek aktiviteler demişken kitap okumayı es geçmek olmaz. William Shakespeare boşuna “Kitaplarım bana yetecek kadar büyük krallıktır.” dememiş. Ruhumuza ve zihnimize iyi gelen kitaplar sayesinde hayatı da daha iyi kavrarız.

Ayrıca evde vakit geçirmek zorunda olduğumuz zamanlarda kitaplar yalnızlığımızı alıp götürür. Sayfalar çevrildikçe ve olay örgüsü derinleştikçe kendimizi daha iyi hissederiz. Hem kitaplar bizi özgürlük dolu yolculuklara hazırlar ve ilham vererek yeni dünyalar keşfetmemize olanak sağlar.

O yüzden sen ister dünya klasiklerine, ister bilim kurgu eserlerine, istersen de fantastik edebiyata yönel. Yeter ki heyecan yüklü sayfaları çevir. Ayrıca Yolculukta Okunacak Kitaplar: Zamanı Hızlandıran Eserler içeriğimize göz atmayı da unutma.

7. Oyun Oyna: Keşfetme Duygunu Canlı Tut 

Oyun oynamak ve gamer olmak artık bir yaşam biçimi. Özellikle Y ve Z kuşağı arasında oldukça yaygın olan gamer’lık, günümüz trendlerinin de başında geliyor ve oyun dünyası hızla büyüyor. 

O yüzden sen de evde geçirdiğin boş vakitlerde bu dünyanın bir parçası olabilir ve farklı dünyalara dalıp seyahat tutkunu geliştirebilirsin. Özellikle “Open World” yani “Açık Dünya” kavramı içerisindeki oyunlar seyahat tutkusunu geliştirecek cinsten. 

Bu tarzdaki oyunlar farklı ülkelerde, farklı şehirlerde geçiyor ve oyuncular doğrusal olmayan bir şekilde ilerleyerek istedikleri gibi hareket edebiliyor. Henüz oynamadıysan Grand Theft Auto (GTA) ya da Assassin’s Creed gibi oyunlara bir bak deriz.

8- Gezi Bloglarına Göz At: Planındaki Rotalar İçin Dersini Çalış

Gezi Blogu

Gezi blogları; seyahat trendlerini, yeni rotaları ve popüler durakları öğrenmek için biçilmiş kaftan. Özellikle sık seyahat eden sırt çantalı gezginlerin yazdığı gezi blogları, yeni ufuklar kazanmak için de oldukça yararlı. 

Hem bu gezi blogları sayesinde ekonomik bir şekilde seyahat etmenin yollarını öğrenmen ve gitmeyi istediğin yerlerle ilgili bilgiler toplaman da mümkün. O yüzden gezi blogları yeni yerleri keşfetme isteğini körükler, bilgilerini tazeler.

Bu önerimiz ile de yazımızın sonuna geliyoruz, ancak okumaya devam etmek istiyorsan 

2021 Resmi Tatiller Takvimi: Planını Şimdiden Yap içeriğimize geçebilirsin.

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...

Bir yanıt yazın