En İyi Arkadaşla Tatil Yapmanın Harika Fikir Olduğunu Gösteren Gerçekler

En yakın arkadaşın ile uzun zamandan beri istediğiniz bir şeyi gerçekleştiriyorsunuz. Birlikte ucuz uçak biletinizi aldınız ve seyahate çıkıyorsunuz. Bizce çok da akıllıca bir şey yapıyorsunuz. Çünkü en iyi arkadaş ile yapılan tatillerin harika olduğunu gösteren gerçekleri tek tek yaşamana çok az bir zaman kaldı demektir bu. Hangi harika gerçekler? İşte en yakın arkadaşın ve seni seyahatte bekleyen mükemmel durumlar.

Keyifli ve Eğlenceli Bir Yolculuk Yaşarsın

En iyi arkadaşla eğlenceli tatil

Tatile çıkarken yolda yaşayacaklarınız eğlencenin başlangıcı olur. Uçak beklerken yapılan sohbetlerin güzelliğini, sabahın erken saatleri ya da gece yarısı olması etkilemez. Yakın arkadaşlar özellikle kendilerini tatil moduna aldıklarında eğlencenin yeri ve zamanı yoktur. Uçağı saati ya da kapısı değiştiğinde havalimanında koşmak da buna dahil 🙂 

Uyumsuzluk Lügatınızda Yok

en iyi arkadaşla uyumlu tatil

Birlikte seyahate gitmek zor iştir. Her şey rota belirleyip yola çıkmak ile bitmez. Aslında bu durum tamamen başlangıçtır. Senin için otel konforu ön plandayken, karşındaki kişinin bu durum umurunda değildir ve hostelleri tercih etmek isteyebilir. Sen müze müze gezmek isterken o elinde bikinisi, başında hasır şapka ile sırtına güneş kremi sürmeni rica edebilir. Akşamları o çok ünlü rock kafede bir şeyler içmek tam sana göreyken, onun istediği şey tekno partilerde ayakları şişene kadar dans etmek olabilir.

Ancak karşındaki en yakın arkadaşınsa zaten birbirinizi çok iyi tanıyorsunuz demektir. İkiniz de birbirinizin isteklerini biliyor ve gereken uyumu sağlıyorsunuzdur. Zaten bu yüzden o senin en yakın arkadaşın. Tatilinizde uyumsuzluk diye bir madde olmayacak. Ortak ilgi alanlarınız olmasa bile birbirinizin yapmaktan zevk aldığı şeylere kendiliğinizden uyum göstereceksiniz. Ayrı vakit geçirmek istediğinizde de birbirinizi iyi tanıdığınız için bu problem olmayacak. En güzeli de işte bu!

Yaptığın Şeyleri Asla Yadırgamaz

En iyi arkadaşınla yaptığın tatilde yadirganmazsin

Seyahat psikolojisi çok farklı. Charles Bukowski’nin bahsettiği içimizdeki mavi kuşu tatillerde salıveririz. Günlük hayatta var olan enerjimize 10 kaplan eşlik eder. İşte bu 10 kaplan gücündeki enerji sana dünyanın en saçma hareketlerini yaptırabilir. Sen enerji patlaması yaşarken mutluluğunun dışa vurumundan doğan hareketleri gülümseyerek izleyen o insan en iyi arkadaştır. Seni asla eleştirmez hatta gerekirse sana eşlik eder. Bu anları unutma, tatil dönüşü herhangi bir zamanda birden bire hatırlanıp kahkaha atmalık anılar arasında yer alacaklar. Onlara sahip çık.

Gittiğin Hiçbir Yerde Kendini Yalnız Hissetmezsin

en iyi arkadaşınla tatil yaptığında yalnız hissetmezsin

En iyi arkadaşınla dünyanın neresine gidersen git kendini orada yabancı hissetmeyeceksin. Yürüdüğün yabancı caddelerde, bilmediğin yemekler yediğinde ve sokaklarda kaybolduğunda evinden bir parça olan en iyi arkadaşın hep yanında olacak. Kendini her yerde evinde ve güvende hissedeceksin.

Birlikte Öğrenmenin Mutluluğunu Yaşarsın

en iyi arkadasla tatilde birlikte öğrenirsin

Bir şeyleri ilk defa denemek güzeldir. Hele onu çok sevdiğin bir insanla yapıyorsan… En iyi arkadaş ile deneyimlediğin ve öğrendiğin şeylerin zevki sana x2 olarak geri dönecektir. Seyahatin sana kattıklarının aynısını, arkadaşına da katıyor olması eminiz kutsaldır. Düşünsene çadırını kurup kuzey ışıklarını onunla görüp büyüleniyor, Fethiye’de yamaç paraşütü yapıyor, Delhi’de tuk tuklarda seyahat ederken gördüğün satıcılarla pazarlığın zirvesine çıkıyorsun. Çok zevkli değil mi?

Mükemmel Fotoğrafların Olur

en iyi arkadaşla çıktığın tatilde en iyi fotoğrafların olur

Bizce hayatın boyunca çekildiğin en iyi fotoğraflar bu seyahatinden çıkacak. Çünkü en rahat onun yanında poz veriyorsun. “Bir de beni tek çek” limitin sonsuzdur ve selfie’lerde onu önde durmaya ikna ederek küçücük bir kafa ile aşırı karizmatik fotoğraflar çekiliyorsun. Aynı şeyleri onun da isteyeceğini unutma. İdare et. Size bir şey olmasın.

Unutulmaz Anılarınız Birikir

unutulmaz anılar biriktirirsin

En iyi arkadaşınla çıktığın tatilin anıları muhtemelen hayatınızın en güzel anıları arasında yer alacak. Tatil sırasında tanışılan insanlar, yenilen yemekler ve karşılaşılan olayların sohbeti hiç bitmez. Yeni tanıştığınız insanlarla ilgili çıkarımlar yapıp eğlenebileceğiniz yolu birlikte bulabilirsiniz. En çok anının biriktiği zamanların tatiller olduğunu kimse inkar edemez. Yaşayacağınız maceralar ömrünüz boyu anlatacağınız güzel anılara dönüşür.

Bavul Hazırlamak Çok Daha Kolay Olur

en iyi arkadaşla tatil yapmak bavul hazırlamayı kolaylaşır

Bavul hazırlarken yanına ne alacağına dair kafan karışıksa hemen en yakın arkadaşına sor. Bir hevesle çantana koymaya çalıştığın üçüncü ayakkabıya gerçekten ihtiyacın olmayabilir.  Ortak olarak kullanacağınız eşyaları ağırlık yapmayacak şekilde aranızda paylaşırsanız hem daha hafif valizleriniz olur hem de fazla bagaj ücreti ödemekten de kurtulursunuz. Şarj aletlerini, saç kurutma makinelerini, güneş kremini, şampuanı ve duş jelini paylaşarak hediyelik eşyalar için ekstra alan açabilirsiniz.

Arkadaşlığınızı Güçlü Hale Getirir

en iyi arkadaşla seyahat yapmak arkadaşlığınızı güçlendirir

Arkadaşlığınız ne kadar eski ve kuvvetli olursa olsun hiçbir tecrübe bir tatil tecrübesinin yerini alamaz. Bunun sebebi tatilde çok fazla karar almakla ilgili. Eğer gerçekten iyi arkadaşsanız birbirinizin seçimlerine saygı duyarak ya da olumlu şekilde besleyerek bu işten güzelce çıkabilirsiniz. Sevdiğiniz şeyler ortaksa bu zaten çok kolay olacaktır. Ayrıştığınız noktalarda da birbirinize alan tanıma seçeneğiniz her zaman saklı olarak orada duracak. Tatilin sonunda “iyi ki” diyeceğiniz bir dostluk ve anılarla yolunuzu tamamlamış olacaksınız. Daha güzeli var mı!

Bu öneri ile yazımızın sonuna geliyoruz, ancak okumaya devam etmek istiyorsan Öğrenciler İçin Tatil Önerileri başlıklı yazımıza geçebilirsin. 

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...