En Popüler Türk Dizileri Nerede Çekildi?

En Popüler Türk Dizileri Nerede Çekildi?

Bizi senelerce ekran başına kilitleyen ya da merak ettiğimiz ve yeni başlayan Türk dizileri… “Yok ben sadece belgesel izliyorum, yabancı diziden başka dizi izlemem.” diyenlerin bile hayatında iz bırakan en az bir klasikleşmiş Türk dizisi mutlaka vardır.

Artık sadece karasal yayınla kalmayıp farklı platformlardan da bizi kendine çeken bir sürü dizi var. Tabii teletext’ten yayın programı takip ettiğimiz günler bir nostalji oldu, ancak eskiyi de dizileri de unutmuş değiliz. “Bugün dizi günüm.” deyip planlara dahil olmadığın zamanlar çok da geride kalmış olamaz. Sevilen dizinin yeni sezon heyecanını ise yaşamayan bilemez.

Peki, en çok izlenen Türk dizileri nerelerde çekildi, hiç merak ettin mi? Çekildiği yerin turistik olmasını sağlayan, hatta bazılarına turlar düzenlenen Türk dizilerinin çekildiği yerleri bir gezgin merakıyla şehir şehir anlatmaya geldik. İçlerine yeni başlayan dizilerden de bir demet ekledik.

Hazırsan senin için hazırladığımız dizilerin çekildiği yerler yazımıza geçelim. İlk olarak dizilerin başkenti İstanbul’dan başlayalım.

İstanbul: Dizi Setlerinin Başkenti

Çekimlerinin İstanbul’da yapıldığı eski, yeni bir sürü dizi var. Tabii genelde imkanlardan dolayı bu şehir tercih ediliyor. Dizi ve film sektörü de diğer sektörler gibi İstanbul’da daha çok iş yapıyor. Zaman zaman platolarda, bazen de gerçek mahallelerde çekilen popüler diziler hayli fazla.

Ekmek Teknesi, Perihan Abla, Şaşıfelek Çıkmazı gibi eski ama mahalle sıcaklığını bize yaşatan diziler İstanbul’un en eski semtlerinden biri olan Kuzguncuk’ta çekildi. Hem nostaljik hem de şirin bir semt olan Kuzguncuk’ta hala dizilerin izlerini bulabilirsin.

Haluk Bilginer’e Emmy Ödülü kazandıran Şahsiyet dizisi de Beyoğlu’nda çekildi. Dizinin çekildiği apartman şimdilerde çok popüler olan Masumlar Apartmanı dizisine ev sahipliği yapıyor. Beyoğlu’nun en güzel mahallelerinden biri olan Asmalımescit Mahallesi – Jurnal Sokak’taki kırmızı demirli kapısından tanıyabilirsin.

İstanbul’u ziyaret etmek istersen en uygun uçak biletini bulacağın yeri biliyorsun.

İstanbul Uçak Bileti Ara

İzmir: Ege Dizilerinin Vazgeçilmez Durağı

İzmir; denizi, güneşi ve doğal güzellikleri ile eşsiz bir şehir. Gezginlerin mutlaka uğradığı, ünlü plajlara sahip olan bu şehir aynı zamanda Ege dizileri için de bir set görevi üstleniyor.

Yeni dizilerden Ada Masalı, hikaye olarak Yunanistan’ın Kırlangıç Adası’nda geçse de dizi İzmir’in şirin kasabası Sığacık’ta çekiliyor. Arnavut kaldırımlı sokakları, denizi ve doğal atmosferiyle hayli güzel olan yerleşim yeri, dizi çekimleriyle birlikte popüler hale geldi. Diziyi izlerken Ege esintilerine kapılmak mümkün.

Eski popüler gençlik dizilerinden Kavak Yelleri ise Urla, Seferihisar ve Sığacık üçgeninde çekilmişti. Sonrasında İstanbul’un çeşitli mekanlarında gerçekleşen çekimleri olsa da Kavak Yelleri her zaman İzmir kasabalarının güzel sokaklarını ve sıcaklığını akıllara kazıdı. Urla artık yakın dönemin popüler dizilerinden Son Yaz’a artık ev sahipliği yapıyor. Dizinin çekimleri bu sene de İzmir’de devam ediyor.

İzmir’in son yıllarda sıkça tercih edilen tatil merkezlerinden Çeşme ise bir dönemin ses getiren Fatmagül’ün Suçu Ne? dizisinin ilk bölümlerine ev sahipliği yaptı. Ildırı köyünde yapılan çekimlerden sonra köy, dizi sayesinde hayli popüler hale geldi. Hala doğal güzelliklerini koruyan köye gelen ziyaretçiler oldukça fazla.

Sen de bu bölgeyi ziyaret etmek istersen İzmir’e uçak bileti alıp dizilerin çekildiği yerleri görebilirsin. 

İzmir Uçak Bileti Ara

Nevşehir: Dizi Turizminin Doğduğu Topraklar

Nevşehir, daha çok Kapadokya bölgesi ile ünlü, yerli ve yabancı turistler tarafında da hayli tercih edilen bir şehir. Evleri ve doğa harikası Peribacaları ile Türkiye’nin en kendine has şehirlerinden biri. Kiliseleri ve açık hava müzesi de şehrin görülmeye değer güzelliklerinden. 

2000’li yılların başında neredeyse her evde izlenen efsane dizi Asmalı Konak da Nevşehir’de çekildi. Dizi hem şehri hem farklı kültürlerin çatışmasını anlattığı için oldukça sevildi. Ürgüp ve Asmalı Konak’ın muhteşem atmosferinin de dizinin bu kadar farklı dizi arasından sıyrılmasına destek olduğu kesin.

Asmalı Konak dizi olarak bitmiş olsa da çekildiği yerde turizm hala hareketli. Dizi seti olarak kullanılan konak artık ziyaretçi kabul eden bir işletme. Dizinin çekildiği bu görkemli konağı ziyaret edenler giriş ücreti ödeyerek içeri girebiliyor, konaklayabiliyor, restoranında yemek yiyebiliyor. 

Asmalı Konak’tan sonra yakın dönemin popüler dizilerinden Yer Gök Aşk dizisi de Ürgüp’te çekildi. Yine bir konakta çekilen dizi, Asmalı Konak’la hemen hemen aynı sokaklarda ekranları doldurdu. 

Nevşehir’deki bu büyülü atmosferi yaşamak istiyorsan yapacağın tek şey bir uçak bileti almak!

Nevşehir Uçak Bileti Ara

Gaziantep: Dizileri Etkileyen Şehir

Yemekleri, insanları ve çok kültürlü yapısıyla Gaziantep bambaşka bir şehir. Özellikle lezzetleriyle ön plana çıkan şehirde çekilen diziler de mutlaka bu durumdan etkilenmiş.

Yabancı Damat şüphesiz bir dönemin en çok izlenen dizilerindendi. Biz Gaziantep’te geçtiğini söylemesek de eminiz şiveler, yapılan yemekler ve kültürel davranışlarla nerede çekildiği çok net bir şekilde anlaşılıyordur. Bu diziye ise şu anda otel olarak kullanılan eski bir konak ev sahipliği yaptı. Otel olarak hizmet verdiği için burada konaklayabilir ya da dizinin geçtiği çarşıda ve sokaklarda gezip Antep lezzetlerinden tadabilirsin. 

Buraya ulaşmanın en kolay yolu ise Gaziantep’e uçmak.

Gaziantep Uçak Bileti Ara

Hatay: Dizilerin Farklı Coğrafyası

Birçok kültürü içinde barındıran Hatay, dokusuyla Anadolu’da çekilen diziler içinde farklı bir yere sahip. Hem Akdeniz hem Anadolu esintileri taşımasıyla diğer şehirlerden kendini ayrıştırıyor.

Bir dönemin popüler dizilerinden Kaderimin Yazıldığı Gün de Hatay’da çekilen dizilerden biri. Antakya’da gerçekleştirilen çekimlerde Hatay’ın lezzetlerinden evlerine kadar tüm sosyal yaşamı gözlemlemek mümkün. Ayrıca yeni başlayan ve çok izlenen dizilerden Kalp Yarası da Hatay’ın çeşitli mekanlarında çekiliyor. 

Hatay Uçak Bileti Ara

Bu öneri ile yazımızın sonuna geliyoruz, ancak okumaya devam etmek istiyorsan Roma’da Çekilen Filmler Nelerdir? yazımızı okumaya devam edebilirsin.

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...

Bir yanıt yazın