Mardin Gezisi

Bir Sonbahar Hatırası: Mardin Gezisi

Kaleler, kervansaraylar, hanlar, manastırlar, kiliseler… Aklınızda hemen Güney Doğu’da bir yer canlandı değil mi? Haydi, Güney Doğu’ya doğru gidip tarihin ve kültürün kokusunu soluyalım. Mardin de sonbaharda ayrı güzel olur, hem saydığımız bütün her şey orada var. Hemen ucuz uçak biletinizi alın sonra da kendinizi mimarinin ve tarihin kollarına bırakın. Gitmişken Mardin’deki alışveriş yapılacak yerlerin listesini de yanınıza almayı unutmayın. Tahmin edebiliyoruz ki arkadaşlarınız sizden özel hediyeler bekliyor, hatta “Mardin’den ne alınır, bize de getirsene.’’ deyip bu beklentilerini sözlü olarak da belirtiyorlar. Strese gerek yok, biz size gerekli olan tüm bilgileri veririz.

Telkari Ürünleri

Mardin Telkari
Mardin, telkari yani gümüş işlemeciliğiyle ünlü bir şehir. Gümüşün kalıplara koyulup eritilmesi ve ardından işlenmesiyle meydana gelen ürünlerin yapım aşamasını adım adım izlemek istiyorsanız Midyat ilçesine gitmenizi öneririz. Telkari ustalarının yaptığı kolyeler, bilezikler, küpeler dışında sevdiklerinize alacağınız kalemlikler ve isimlikler gibi hediyelik eşyalar da ne kadar zevkli olduğunuzu kanıtlayacak armağanlar. Hatta, durmayın kendinize de bir hediye alın!

Bakır Ürünler

Mardin’den almadan dönmemenizi önerdiğimiz bir diğer şey ise bakır ürünler. Geçmişten günümüze yadigar bu sanatın ürünleri sayesinde nerede olursanız olun Mardin’i yaşamaya devam edebilirsiniz. Güzel Bakır ve Şahmeran Bakır ise Mardin Midyat’ta alışveriş yapabileceğiniz yerler arasında. Biliyoruz, bakır cezvede pişmiş Türk kahvesinin kokusu burnunuza geldi.

Sabunlar

Mardin Sabunlar
Sabun ve Mardin bir araya gelince mis gibi kokular yayılmaya başlıyor. TEK Sabun ise sabun yapımının ustası! Evet, Mardin’den yani TEK’ten sabun almadan dönerseniz olmaz. Birçok bitkiden yapılabilen sabunları arkadaşlarınıza hediye etmek konusunda kararsız kalacak ve hepsini kendiniz kullanmak isteyeceksiniz. Özellikle Mardin’de yetişen bıttım bitkisinin yağından yapılan sabunun çok değerli olduğunu belirtelim.

Badem Şekeri

Mardin Badem Şekeri
Mardin’de yaşadığınız güzel anları hatırlamanın en tatlı yolu; badem şekeri! Bademin şeker ve farklı bitkilerle kavrulmasıyla yapılan bu badem şekerleri diğerlerinden ayıran en belirgin özellik ise renkleri. Kahverengi ve mavi badem şekerlerini Mardin’de kolaylıkla bulmanız mümkün.
Mardin’i gezmek için en güzel zaman sonbahar! O kavurucu sıcaklar bitti, kışa ise çok var. Asın fotoğraf makinenizi boynunuza ve zamanda yolculuğa hazırlanın. Mardin uçak biletiniz sizi bir şehirden başka bir şehre değil, bu zamandan başka bir zamana götürecek sihirli bir değnek işlevi görecek.

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...