• Ana Sayfa
  • Genel
  • Türkiye’nin En Romantik Yerleri | Sevgililer Günü’nde Gidilecek Yerler

Türkiye’nin En Romantik Yerleri | Sevgililer Günü’nde Gidilecek Yerler

Türkiye’nin en romantik yerleri, aşk dolu anlara tutkulu manzaralar eklemek isteyenlere hitap ediyor. 14 Şubat Sevgililer Günü’nü unutulmayacak bir güne dönüştürmeye ne dersin? Sevgilini mutluluktan havalara uçurmak istiyorsan en uygun uçak biletini ayarlayıp onunla baş başa geçireceğin bir program hazırla. Tabii kalabalıklardan uzakta…

Ama “Hayır, maalesef bu sene seyahat planımız yok.” diyenler için seyahat hayali kurduracak harika bir hediye önerimiz var <3

Sevgiline uçak bileti hediye etmeye ne dersin? Sevgiline bu sene ne hediye alacağına henüz karar vermediysen Pagasus Hediye Kartı değerlendirebilirsin. Bu sayede birlikte keşfedeceğiniz şehirleri düşünüp bu süreci romantik planlar yaparak geçirebilirsiniz.

Hediye kartı hangi şehir için kullanmanız gerektiği sorusuna gelince… 14 Şubat ruhunu her sezon yaşamanıza imkan tanıyacak önerileri sizin için derledik.

Bakalım gelecek seyahat planları hangisi üzerine yapılacak?

Abant – Bolu: Saf Aşklar İçin Doğal Manzaralar

Sevgililer gününde abant

Manzara eşliğinde Sevgililer Günü geçirmek isteyenlerin tercih ettiği yerlerden biri de Abant. Şubatta Abant Gölü donmuş bir şekilde ziyaretçilerini bekliyor. Göl çevresini kaplayan ormanlar ise bembeyaz örtüye koyu tonlar ekleyerek göze hoş gelen bir kontrast oluşturuyor. Abant, romantik otellere yuva olmuş bir yer. Hafta sonları ve Sevgililer Günü’ne özel etkinliklerin düzenlendiği bu otellerde romantik müzik eşliğinde tutku dolu bir akşam yemeği pek popüler. Fiyatlar biraz yüksek, ancak düşük bütçeli maceraperest çiftler için çevrede çadır kurulabilecek yerler de mevcut.

Kış tatili fikirlerinden devam etmek istersen şöyle bir yazımız varmış:

Türkiye’de Kış Tatili Yapılabilecek Yerler

Ankara Uçak Bileti Ara

Safranbolu – Karabük: Sevgili ile Gidilecek Romantik Tatil Yeri

Safranbolu, Karabuk

UNESCO Dünya Miras Listesi’ne girmeye hak kazanmış tarihi bir yerde Sevgililer Günü’nü kutlamak herkese nasip olmaz herhalde? Bana ve sevdiceğime nasip olsun diyorsan Safranbolu gezisini bir Sevgililer Günü hediyesi olarak düşünebilirsin. Osmanlı zamanlarından kalmış Safranbolu Evleri, kesinlikle görülmeye değer noktalar arasında yer alan ve keşfedilecek birçok noktaya sahip bir destinasyon olarak gezgin çiftleri bekliyor. Gitmeden önce biraz okuma yapmak istersin diye aşağıya bir Safranbolu gezi rehberi bırakıyoruz.

Safranbolu’da Gezilecek Yerler

Kastamonu Uçak Bileti Ara

Pierre Loti Tepesi – İstanbul: Yeşilçam Filmlerindeki Romantizmi İsteyenlere

Pierre Loti, İstanbul

Aşıklar için İstanbul’da gezilecek yerlerden bahsediyorsak Pierre Loti konusu açılacak demektir. Eyüp ilçesinde Haliç’e en hakim tepeye bu isim verilmiş ve buradaki aynı isimli çay bahçesi, eşsiz Boğaz manzarası ile pek meşhur. İstanbul’a aşık çiftler için bir buluşma mekanı olan bu tepe, ismini Fransız yazar Julien Viaud’dan almış. Kendisi Pierre Loti ismi ile de biliniyormuş. 14 Şubat’ın soğuğunda sevgilinle beraber sıcacık bir çay içmek için buradan romantik başka bir yer bulamazsın. Tepeye çıkmak için Eyüp kalkışlı teleferiği kullanabilirsin.

İstanbul Uçak Bileti Ara

Uludağ – Bursa: Sevgililer Günü’nde Kayak Tatili

Uludağ, Bursa

Sevgililer Günü’nü her türlü konforu bulabileceği bir otelde ve Uludağ’ın mest edici manzaraları eşliğinde geçirmek isteyenler soluğu Bursa’da alıyor. Uludağ çevresinde bulunan oteller, 14 Şubat Sevgililer Günü’ne özel programlar yapıyorlar, bizden söylemesi. Gündüz kayak keyfi, akşam mum ışığında bir yemek, ardından sıcacık şöminenin karşısında huzur dolu saatler…

Bu bölgeye ulaşmanın en kolay yolu İstanbul’da değilsen İstanbul’a uçmak ve buradan aktarma yapmak.

Adalar – İstanbul: Şehrin Gürültüsünden Kaçmak İsteyenlere

Adalar, İstanbul

İstanbul’da yaşayan ya da İstanbul’u ziyarete gelmiş çiftler için yapılabilecek klasik bir plan var: Adalar gezisi. Büyükada ve Burgazada, çiftler için 14 Şubat Sevgililer Günü’nde gidilebilecek birçok mekan sunuyor. Adalar bu tarihte gezmek için soğuk olabilir, ama denizi gökyüzü ile birleştiren manzaralara sahip restoranlar, kaliteli vakit geçirmek için bire bir. Unutmadan, plan aklına yattıysa sevgiline sürprizden bahsederken arka fondan “Ada Sahillerinde Bekliyorum” şarkısını açabilirsin. 

Tarihi İstanbul Turu

Marmaris – Muğla: Güneye Doğru Bir Aşk Yolculuğu

Marmaris, Muğla

Türkiye’nin en romantik yerleri denilince Marmaris’ten bahsetmemek olmaz. Mavinin turkuazla birleştiği deniz manzaraları, büyüleyen gün batımı anları ve tabii ki yemyeşil bir doğa… Üstelik Türkiye’nin geneli şubat ayında soğukları yaşarken Muğla’nın Marmaris bölgesinde hava durumu daha iyi oluyor. Dalaman ve Datça çevresinde kalınabilecek birçok butik otel ve romantik akşam yemeğine çıkılabilecek mekan da var. Sevgililer Günü’nü Marmaris’te geçirmek istiyorsan Dalaman Havalimanı üzerinden ulaşabilirsin.

Dalaman Uçak Bileti Ara

Sevgili ile Gidilebilecek En Romantik 5 Mekan

sevgili ile gidilebilecek en romantik 5 mekan

Türkiye’nin en romantik yerleri konusunda artık fikir sahibiyiz. Yukarıda bahsettiğimiz bölgelerde birçok romantik mekan, Sevgililer Günü için çiftleri bekliyor olacak. Bir de ünü, bulunduğu bölgeleri aşan mekanlar var. Sakin ve huzurlu bir ortamda, sevgilinle romantik bir akşam yemeği yiyebileceğin, hatta 1-2 günlüğüne kalabileceğin bir yer arıyorsan aşağıdaki mekanlardan birini tercih edebilirsin. 

Museum Hotel – Kapadokya: Büyülü Aşk Vadisi’nde Aşkını Kutlama Zamanı

Kapadokya

Kapadokya, coğrafyası itibarıyla masalsı bir yer. Sevgililer Günü’nü romantik bir ambiyans eşliğinde geçirmek isteyenlerin son yıllarda rağbet gösterdiği Kapadokya gezisi, doğal olarak yüksek bütçeli aktiviteler arasında yer alıyor.

Museum Otel de mağaraların restore edilerek yapıldığı müze konseptli lüks bir otel. Otelin her yanında (odalar dahil) Hitit, Roma, Selçuklu ve Osmanlı’ya ait eserleri görmek mümkün. Bunun yanı sıra taş ve mağara odalarıyla eşsiz bir deneyim sunuyor. Türkiye’nin tek Relais & Chateaux oteli unvanına sahip Museum Otel Kapokya’nın mutfağında Kapadokya’nın en özel lezzetlerini tadabilirsiniz. Birbirinize sevgi sözcükleri fısıldayabileceğiniz akşam yemekleri ve karşısında büyüleneceğiniz Aşk Vadisi sizi bekliyor olacak.

Kayseri Uçak Bileti Ara

Kasr-ı Nehroz – Midyat: Mardin’de Romantik Bir Rüya

Mardin

Midyat’a yerleşen ilk Müslüman ailesi tarafından yapılmış Kasr-ı Nehroz, yaklaşık 1200 yıllık bir tarihe sahip. Uygulanan başarılı restorasyon çalışmaları neticesinde ev, iki burçlu eski tip kilise mimarisine sahip. Otelin içerisine girdiğiniz ilk anda sizi sımsıcak bir avlu karşılıyor, ardından profesyonel ve samimi çalışanlar. Damından tüm Midyat manzarasını görebileceğin Kasr-ı Nehroz, Sevgililer Günü’nde gidilebilecek Türkiye’nin en romantik yerleri listesinde kesinlikle yer alıyor. 

Mardin Uçak Bileti Ara

Terrace Houses – Şirince: İzmir’in En Şirin Köyünde Romantik bir Tatil

Şirince, İzmir

Şirince Teras Evleri olarak da bilinen butik oteller topluluğu, 3 ayrı taş evden oluşuyor: İncirli Ev, Saat Tamircisinin Evi ve Zeytinli Ev. 19. yy’de yapılmış bu taş evler, İzmir’in en şirin köyü Şirince’de romantik anlar geçirmek isteyenlere tercih edilebilir bir seçenek oluyor. Şirince’nin en güzel manzaraları eşliğinde Sevgililer Günü romantizmi yaşamak istiyorsan rezervasyonunu erkenden yap deriz. 

İzmir Uçak Bileti Ara

Manici Kasrı – Yeşilyurt Köyü, Kazdağları: Doğada Aşk

Manici Kasrı, Yeşilyurt Köyü, Kaz Dağları

Ülkedeki en temiz atmosfere sahip yerlerden biri olan Kaz Dağları eteklerinde geleneksel dokusunu korumuş bir butik otel yükseliyor: Manici Kasrı. Bir çift olarak kafa dinleyebileceğiniz, doğanın tadını çıkarabileceğiniz ve romantik akşam yemekleri yiyebileceğiniz bir butik otel arayışındaysan kışı ayrı, yazı ayrı güzel olan Manici Kasrı tam da aradığın yer.

Balıkesir-Edremit Uçak Bileti Ara

Urla Bağevi – Yağcılar Köyü, Urla: İzmir’de Gizli Bir Aşk Cenneti

Urla Bağevi, İzmir

Yemyeşil ormanlar arasında saklanmış, lezzetli tariflerden yayılan kokuların yayıldığı mutfağı ve zevk sahibi DJ’lerin seçtiği keyifli müzikleri ile Urla Bağevi, tam bir gizli cennet. 14 Şubat’ı iç açıcı doğa manzaraları eşliğinde taş bir evin sıcaklığında geçirmek istersen rezervasyonunu şimdiden yapmanı öneriyoruz.

Bu bölgeye ulaşmanın en kolay kolu İzmir’e uçmaktan geçiyor.

Bu bilgi ile yazımızın sonuna geliyoruz, ancak okumaya devam etmek istiyorsan Karlar Altında Görülmesi Gereken 6 Şehir başlıklı yazımıza göz atabilirsin.

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...

One Comment

  • Adana Oto Kiralama

    7 Mayıs 2021 at 20:48

    Harika bir liste olmuş. Yurtdışından gelen müşterilerimize bu listenin linkini gönderiyoruz. Elinize sağlık teşekkür ederiz.

    Yanıtla

Bir yanıt yazın