• Ana Sayfa
  • Genel
  • Yaz Bitmeden Gel: Avrupa’nın En Güzel Sahil Kasabaları
Avrupa'nın en güzel kasabaları

Yaz Bitmeden Gel: Avrupa’nın En Güzel Sahil Kasabaları

Yazı bekleyip durdun, öylece geçip gitmesine izin vermek olmaz! “Uzaklara gitsem, şöyle bir sahil kasabası bulup biraz keyifli vakit geçirsem” diyorsan Avrupa’nın sahil kasabalarından birine gitmeye ne dersin? 

Sakin, keyifli, huzur dolu.. Yazın son demlerini yaşayacağın Avrupa’daki en güzel sahil kasabalarını keşfetmek üzere yollara düşmen için sana gereken tek şey ucuz uçak bileti. Sonrasında muhteşem manzaralar, tatilinin eşlikçisi olacak. 

Tabii yola çıkmadan önce ülkelerin güncel vize şartlarını ve yurt dışı uçuşlara ait güncel durum ve ülke kabul şartlarını web sitemizden incelemeyi unutma. Bu hatırlatmayı da yaptığımıza göre gel, sahil kasabalarına doğru uzanalım. 

Damouchari, Pelion, Yunanistan: Saklı Kalmış Bir Güzellik

Damouchari, Pelion, Yunanistan

Atina ve Selanik arasında, Pelion Yarımadası’nın doğu tarafında bulunan Damouchari, eski bir Orta Çağ köyü. Asırlık zeytin ağaçları, turkuaz denizi, Arnavut kaldırımlı sokaklarıyla el değmemiş bölgeler arasında yerini alıyor. Çakıl ve kum karışımı plajlar, huzura doğru yelken açacağın gün batımları vadeden bu bölgeyi ziyaret etmeni öneririz.  

Yunanistan’ın birçok yerinde bulamayacağın mezeleri burada yiyebileceğini söyleyelim. Eğer keşfedilecek bir yer arıyorsan Pelion Dağları’na yaslanmış bu saklı hazineye ulaşmanın en kolay yolu Atina’ya uçmak ve buradan aktarma yapmak. 

Atina Uçak Bileti Ara

Cassis, Provence-Alpes-Côte d’Azur, Fransa: Fransız Rivierası’nın Sakin Durağı

Cassis, Provence-Alpes-Côte d’Azur, Fransa

Fransa’nın Provence-Alpes-Côte d’Azur bölgesinde yer alan Cassis, küçük bir balıkçı kasabası. Fransız Rivierası’nın en küçük kasabalarından biri. Ayrıca eski limanı, Arnavut kaldırımlı sokakları, rengârenk evleriyle insanın kanını kaynatıyor. Doğal güzelliklerini cömertçe paylaşan kasabanın halkı da aynı samimiyet içerisinde. Küçük yerleri seviyorsan bu bölge seni mutlu edecek. 

Sakin dalgasız bir deniz ararsan Plage de La Grande Mer’e uğrayabilir, etkileyici üzüm bağları arasında dolaşabilirsin. Buradan etkilenip Güney Fransa’yı keşfetmek istersen dur demeyiz! Bilgi almak istersen Güney Fransa Gezilecek Yerler Nelerdir? | Güney Fransa Nereye Gidilir? yazımıza göz atabilirsin. 

Bu bölgeye ulaşmanın en kolay yolu ise Marsilya’ya uçmak ve buradan aktarma yapmak.

Marsilya Uçak Bileti Ara

Lacco Ameno, Ischia, İtalya: Küçücük Bir Sahil Kasabası

Cassis, Provence-Alpes-Côte d’Azur, Fransa

Lacco Ameno, İtalya’nın güneyinde yer alan Ischia adasının en küçük kasabası. Adanın en küçük yerleşim yeri olmasına rağmen en lüks otellere de burası ev sahipliği yapıyor. Tabii kasabanın her yeri lüks otelden ibaret değil. Termal durakları, turkuaz plajları ve leziz İtalyan yemekleriyle çevrili.

Çok uzun yıllardır turizmin gözdesi, özellikle sanatçıların sık sık ziyaret ettiği bu kasabaya yazılmış “In Lacco Ameno” isimli bir şarkı da var. Sakin, doğal güzelliklerle dolu ve konaklama anlamında konforlu seçenekler bulabileceğin bir yer arıyorsan Lacco Ameno’yu ziyaret etmeyi düşünebilirsin. 

Bu bölgeye ulaşmanın en kolay yolu ise Roma’ya uçmak ve buradan aktarma yapmak. 

Roma Uçak Bileti Ara

Lloret de Mar, Costa Brava, İspanya: Parti Kasabası

Lloret de Mar, Costa Brava, İspanya

Barselona’ya komşu diyebileceğimiz bir uzaklıkta bulunan Lloret de Mar, Costa Brava’nın büyük yerleşim yerlerinden biri. İster tüplü dalış yap, ister Akdeniz mutfağının lezzetlerini tat, ister güzel bahçelerinde yürüyüşe çık… Burada yapılacak şey çok!

Eğer “Ben tatilde eğlenmeyi, gece hayatını seviyorum.” diyorsan burası tam sana göre. Lloret de Mar, eğlenceyi 7/24 yaşayan duraklardan. Aynı zamanda gece kulübü seçeneği de hayli fazla. Mavi bayraklı plajlarından fırsat bulduğun bir gün batımında Santa Clotilde Bahçesi’ne de uğramanı öneririz. Bahçe dik bir yamaçta olduğu için muhteşem deniz manzarasına sahip. 

Bu bölgeye ulaşmanın en kolay yolu ise Barselona’ya uçmak ve buradan aktarma yapmak. 

Barselona Uçak Bileti Ara

Ksamil, Sarande, Arnavutluk: Kristal Berraklığında Bir Tatil

Ksamil, Sarande, Arnavutluk

Arnavutluk’un güney kısmında yer alan Ksamil, Sarande’ye bağlı küçük bir sahil kasabası. Yumuşacık kumları, kristal berraklığında deniziyle yerli ve yabancı turistlerin gözdesi. Özellikle yaz sezonunda hayli kalabalık olan bu bölgeye ağustos ayı sonrasında gelirsen daha keyifli vakit geçirebileceğini söyleyebiliriz.

Hala Avrupa’daki birçok güzergâha göre daha uygun fiyatlara sahip olan Arnavutluk, bütçe anlamında da rahatlatıcı bir tercih olabilir. Ksamil’e gelirsen harika gün batımları yakalayabilir, tertemiz bir denizde yüzebilir, bu küçük kasabanın tadını çıkarabilirsin. Gelmişken biraz Arnavutluk sahillerinde vakit geçirmek istersen Hşşt! Burası Hala Keşfedilmedi: Arnavutluk Sahilleri yazımız sana yardımcı olabilir.  

Bu bölgeye ulaşmanın en kolay yolu ise Tiran’a uçmak ve buradan aktarma yapmak. 

Tiran Uçak Bileti Ara

Cavtat, Dubrovnik, Hırvatistan: Büyülü Bir Güzellik

Cavtat, Dubrovnik, Hırvatistan

Cavtat, Dubrovnik’in en çok tercih edilen duraklarından biri. Tarihi, yeşili ve deniziyle ilgi çeken bir durak olan Cavtat için Hırvatistan’ın yazlık merkezi de diyebiliriz. “Dubrovnik gibi keyifli olsun; ancak büyük şehir sıkıntısını çekmeyeyim, daha küçük bir yerde kalayım.” diyorsan burası tam senlik. Adriyatik manzarasında 7 km’lik yürüyüş yolu, muhteşem denizi, küçük kafeleri ve iki bin yılı aşan tarihiyle mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerlerden biri. 

Hırvatistan’ın güney kısmına konumlanmış şehir, Bosna-Hersek ve Karadağ sınırında bulunuyor. Bu bölgeye ulaşmanın en kolay yolu ise Piriştine’ye uçmak ve buradan aktarma yapmak. 

Piriştine Uçak Bileti Ara

Bu öneri ile beraber yazımızın sonuna geliyoruz, ancak okumaya devam etmek istiyorsan Yaz Bitmeden Gitmen Gereken Sahil Kasabaları yazımıza göz atabilirsin.

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...

Bir yanıt yazın