• Ana Sayfa
  • Cidde
  • Kış Mevsiminde Denize Girmek İsteyenlere: Cidde’nin En İyi 10 Plajı
Cidde'nin En İyi Plajları

Kış Mevsiminde Denize Girmek İsteyenlere: Cidde’nin En İyi 10 Plajı

Bu kış, yazlıkları valize doldurup ılık ve turkuaz denizin tadını çıkarmak için uçmaya ne dersin?

Kışın denize girmek, nereye gideceğini biliyorsan o kadar da zor bir şey değil. Türkiye’nin çevresine bakarsan kışın denize girilen ülkeleri keşfedebilirsin; örneğin Kızıldeniz’e kıyıları bulunan Suudi Arabistan! Yapman gereken tek şey uçak biletini aldıktan sonra valizini hazırlamak!

Dört mevsim boyunca denize girilebilen Arabistan’ın ikinci büyük şehri Cidde, tam bir tatil cenneti. Buradaki plajlarda deniz suyu sıcaklığı yıl boyunca 20-30 derece arasında değişiyor. Kızıldeniz, maviliklere tutkun olanların istedikleri zaman sığınabilecekleri ve ılık sularında özgürlüğün tadını çıkarabilecekleri bir yer. Cidde yolcusu kalmasın!  

Cidde’ye Gitmeden Önce Bilmen Gereken Birkaç Şeyler

Cide Hakkında Bilmeniz Gerekenler

  • Şeriatla yönetilen Suudi Arabistan, tam bir güvenlik şehri. Burada suç oranı sıfıra yakın. Doğal olarak Cidde tüm ailenle güvenli bir şekilde tatil yapabileceğin bir yer.
  • Buradaki plajları aile, bekar ve özel olarak üçe ayırmışlar. Plajlar çoğunlukla otellere ait.
  • Cidde plajları daha çok taşlık olsa da otellerin özel plajları daha çok kumluk.
  • Cidde plaj otellerinin bir çoğu, misafirleri için havalimanından ulaşım hizmeti sunuyor.

En İyi Cidde Plajları

1- Silver Sands

Silver Sands Plajı

Cidde’nin rüzgar sörfü ve şnorkelli dalış yapılabilen özel plajlarından Silver Sands, daha çok expat’lar tarafından tercih ediliyor. Buraya giriş ücretli. Silver Sands plajında sahil kumluk, deniz ise tertemiz. Silver Sands plajına gitmek için Prens Abdullah Al-Faysal Caddesi üzerindeki Al Loaloa bölgesini bulman gerekiyor.

2- Bay La Sun

Bay la Sun Plajı

Cidde’nin en iyi plaj otellerinden biri Bay La Sun, şehrin en güzel sahillerinden birine sahip. Palmiye ağaçlarıyla çevrelenmiş kum sahilde, spor ve dalma etkinliklerine katılabilirsin. Cidde’de Juman Caddesi üzerinde ilerlersen Bay La Sun Resort’u bulabilirsin.

3- Coral

Coral Sahili Cidde

“Cidde tatilimde hem deniz hem de havuz alternatifim bulunsun, ayrıca kaldığım yer ucuz olsun, bir de her şeye yakın olayım.” diyorsan Coral Beach tam sana göre. Prens Abdullah Al-Faysal Caddesi üzerinden Obhur bölgesine gidersen Red Sea Marine’nin hemen yanında bulunan Coral Beach’i görebilirsin.

4- Indigo

Indigo Sahili

Altın renkli kumlara, turkuaz renkli denize sıfır konumda bungalovda ya da stüdyo dairelerde kalarak özel bir tatil geçirmek istersen Indigo senin sahilin. Burada güneşlenirken masaj yaptırabilirsin. Indigo, Prens Abdullah Al-Faysal Caddesi’nin Obhur kısmında.

5- Durrat Al-Arous

Durrat al Alorus Sahili

Cidde’de çok daha rahat ve ucuz bir yerde kalmak istersen şehre 45 dakika uzaklıkta Durrat Al-Arous’a bir bak. Burada Durrah Beach Resort’taki özel apartları kiralayarak mükemmel kum sahilin tadını çıkartabilirsin.

6- OIA

Ola Sahili Aileler İçin

Bir parça Santorini esintisi, bir tutam Karayipler rüyası ve çokça mahremiyet. Karşında OIA Beach Resort. Peki, nerede bu cennet? Prens Abdullah Al-Faysal Caddesi üzerindeki Al Loaloa bölgesine gitmen gerekiyor.

7- Salhia

Salhia Sahili Cidde

Sahilde keyifli bir voleybol maçı, ardından naneli bir limonata ve ılık denizin kusursuz serinliği… Salhia Beach Resort,  hem mutlu ve sosyal bir tatil geçirmek isteyen ailelere hem de biraz kafa dinlemek isteyenlere kusursuz bir tatil vadediyor. Salhia Resort, Prens Abdullah Al-Faysal Caddesi üzerindeki Al-Amwaj bölgesine konumlanmış.

8- Sardinia

Sardinia Sahili

Cidde’nin en iyi özel plajlarından birine sahip Sardinia Beach Resort, misafirlerini stüdyo daire ve villa seçenekleriyle karşılıyor.

9- La Plage

La Plage Plajı

Güneş, denizi ve kumları senin için ısıtırken sen özel apartında klimayla serinliyorsun. Soğuk içeceğin odana geliyor, biraz yatak keyfinden sonra davetkar denizin çağrısına uyuyorsun ve kendini Kızıldeniz’in sakin ve ılık sularına bırakıyorsun. La Plage Resort, hem ailenle hem de tek başına gidebileceğin bir tatil köyü olarak Obhur bölgesinde seni bekliyor.

10- Bhadur

Bhadur Plajı

Cidde’nin fiyat-performans açısından en iyi verimi alabileceğin plaj otelini sona sakladık. Geniş odalar, cana yakın personel ve temiz bir işletme… Odandan çıkınca karşına çıkan sonsuzluğa karışan Kızıldeniz ve mükemmel sahilin tadını çıkartan insanlar… Bhadur Resort, ailesiyle Cidde’de tatil yapmak isteyenler için ideal bir seçim.

 

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...

Bir yanıt yazın