• Ana Sayfa
  • Dağcılık
  • İsviçre Alpleri’nin Büyüleyici Zirveleri: Zürih Gezisinde Yapılacak Şeyler
İsviçre Alpleri

İsviçre Alpleri’nin Büyüleyici Zirveleri: Zürih Gezisinde Yapılacak Şeyler

Teleferik ya da demir yolu kullanarak çıkılabilen İsviçre Alpleri’nin zirveleri, dünya üzerinde görülebilecek en muhteşem manzaralara sahne oluyor. Mutluluktan bulutların üzerine (mecazi anlamda değil) çıkartan Alp Dağları’nın zirveleri, insana zamanın nasıl durdurulacağını gösteriyor. İsviçre Alpleri’nin zirveleri, büyüleyici renklerin masalsı manzaralara dönüştüğü yerler olarak doğa tutkunlarını kendine çağırıyor. Yükseklerin heyecanını seviyorsan ve en ucuz uçak biletini nereden alacağını biliyorsan İsviçre gezinde Alpler’in zirveleri için bir program yapabilirsin.

İsviçre Alpleri’ne Nasıl Gidilir ve Alp Dağları’nın Nereleri Gezilir?

Alp Dağları Gezilecek Yerler

İsviçre Alpleri’ne gitmenin birçok alternatif yolu var ama biz en pratik olanından bahsedeceğiz. Zürih üzerinden başlayacağın bir tren yolu macerasıyla tüm İsviçre Alpleri’nin zirvelerini keşfedebilirsin.

Bilet için seni şöyle alalım: Zürih uçak bileti

İsviçre, doğanın en görkemli sahnelerini sergileyen Alp zirveleriyle yaşayabileceğin en özel anları sunuyor. İsviçre gezisinin hayalini kuruyorsan Alpler’in büyüleyici zirvelerini de görülecekler listene ekle çünkü buraları keşfetmeden İsviçre’yi tam anlamıyla görmüş sayılmazsın. İsviçre demek, Alpler demek! İsviçre demek, yemyeşil tepelerde otlayan inekleri ve bembeyaz zirvelerden güneşin batışını izlemek demek…

İsviçre’nin En Güneşli Dağı: Monte Bré

Monte Bre Dağı

İsviçre gezinde Ticino kantonuna uğrarsan Monte Bré zirvesini mutlaka gör. Lugano’dan fünikülerle ulaşabileceğin Monte Bré, İsviçre’nin en güneşli dağı olarak biliniyor. Füniküler boyunca eşsiz manzaralar sana eşlik ederken Monte Bré zirvelerinde parlayan güneş altında ufuk çizgisini izleyebilirsin. Ayrıca etrafta yapılacak çok şey var, Bré köyüne gidersen kendine bisiklet kiralayabilir, yerel yiyecekleri tadabilir ve kültürel etkinliklere katılabilirsin.

Avrupa’nın En Yüksek Tren İstasyonu: Jungfrauhoch

Jungfrauhoch İsviçre Alpler

Tüm Avrupa’ya tepeden bakmak ister misin? 3454 metre yüksekliğe sahip Jungfrauhoch, aynı zamanda  Avrupa’nın en yükseğe inşa edilmiş tren istasyonun bulunduğu yer. Grindelwald üzerinden Kleine Scheidegg’e gittikten sonra tren yolunu kullanarak çıkabileceğin Jungfrauhoch, beyaz tonlarıyla renklenmiş zirvelerde kusursuz manzaraların tadını çıkarabileceğin bir yer. Jungfrauhoch, o kadar yüksek ki açık havada Almanya’nın iç kesimlerini bile görebilirsin! Buraya çıkmadan önce fotoğraf çekeceğin aygıtların şarjlarını tam doldur. İsviçre Alpleri’nin en güzel manzaralarını burada yakalayacaksın.

Kristal Berraklığında bir Rota: Aletsch Buzulu

Aletsch Buzulu

İsviçre Alpleri’nin en büyük buzulu Aletsch, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde bulunan ve korunan bir doğa harikası. Aletsch Buzulu manzaralarıyla hayaller kurmak istiyorsan İsviçre gezinde üç bölgeden birini rotanda işaretleyebilirsin: Hohfluh, Bettmerhorn ve Eggishorn.

Panoramik İsviçre Alpleri Manzaraları: Rigi

Panoromik İsviçre Manzaları

İsviçre Alpleri’nin zirveleri arasında en popülerini seçecek olsak muhtemelen Rigi yarışmayı kazanırdı. Vitznau, Arth Goldau ve Weggis üzerinden ulaşabileceğin Rigi, dört mevsim boyunca kayak yapılabilen; termal kaplıca ve yürüyüş yollarıyla gezginlere alternatifler sunan bir yer. Hem doğanın tadını çıkarayım hem de sosyalleşeyim diyorsan Rigi tam sana göre.

İsviçre Apleri’nin zirveleri rotasında Rigi’yi görmeye karar verirsen Luzern Gölü kıyısına da bir uğra deriz. Hava ve manzara mükemmel.

Kartpostallardaki Alp Dağları Manzaraları: Brienzer Rothorn

Alp Dağları Manzaraları

Buharlı tren ya da teleferikle çıkabileceğin Brienzer Rothorn, 2350 metre yüksekliğe ve olağanüstü seyir yerlerine sahip özel bir yer. Buradaki dağ otellerinde kalmak, oldukça keyifli bir deneyim; tatil planı yaparken buradaki oteller için 1-2 gün ayırmanı öneriyoruz.

İsviçre’nin günlük sefer yapan tek buharlı treni, Sörenberg ve Brienzer Rothorn arasında çalışıyor. İsviçre tatilinde nostaljik bir deneyim yaşamak istersen Brienzer Rothorn treninde yerini ayır.

Heidi Çizgi Filmdeki O Meşhur Dağ: Matterhorn

İsviçre En Meşhur Dağ

İsviçre Alpleri’nin zirveleri arasındaki en ünlü dağ, Matterhorn. Kendisi şimdiye kadar filmlere konu, çikolatalara logo ve masallara arka plan oldu. Mattherhorn’un zirvesine çıkan bir araç yok. Zirveyi keşfetmek isteyen deneyimli dağcılar, Mattherhorn’a tırmanıyor.

Sabah güneşiyle altın, kızıl ve kırmızı renklere bürünen Matterhorn, Zermatt bölgesinden ulaşım sağlanan bir dağ. Burada Avrupa’da teleferikle çıkabileceğin en yüksek noktayı keşfedebilirsin. Klein Matterhorn, 3820 metrelik yüksekliğiyle nefes kesiyor! Ayrıca Avrupa’nın açık havada en yükseğe (3135 m.) çıkan treni de buradan geçiyor: Gornergrat Demir Yolu.

Matterhorn çevresinde kalabileceğin harika dağ otelleri var. İsviçre tatilinde kalacak özel bir yer arıyorsan bu bölgeyi özellikle öneriyoruz. Açık havada jakuzi keyfi yapma hayalin varsa Matterhorn otellerinde bu hayalini gerçekleştirebilirsin.

3000 Metre Yükseklikte bir Asma Köprü: Glacier 3000

İsviçre Asma Köprü

Kaynak

Dikkat!  Yükseklik korkun varsa Glacier 3000 asma köprüsünde yenemezsen başka hiçbir yerde yenemezsin. 3000 metre yüksekliğe sahip asma köprü, iki dağı birbirine bağlarken üzerinden geçenlere panoramik bir şekilde Eiger, Monch, Jüngfrau, Matterhorn, Grand Combin ve Mont Blanc dağlarının manzaralarını sunuyor. Glacier 3000 asma köprüsünün uzunluğu ise 108 metre ve ortalama bir yürüyüşle (3000 metre yükseklikte yürümek farklı bir yürüyüş deneyimi) 15 dakikada geçilebiliyor. Asma köprü hava şartlarına göre bazen kapalı olabiliyor ama güzel havalarda Glacier 3000 bölgenin en popüler noktasına dönüşüyor.

İsviçre Alpleri’nin Zirvelerinde bir Durak: Gstaad

İsviçre Gstaad

Avrupa ve Rus aristokrasinin tatil için seçtiği yerlerden biri olan Gstaad, yılın büyük bölümünde bembeyaz bir örtüyle kaplı. Tasarım harikası ürünlerin bulunduğu butikler, beş yıldızlı oteller ve ünlü restoranlarla kaplı bir kasaba. Kayak ve snowboard tutkunlarının buluştuğu nokta Gstaad, Zürih’e yaklaşık 3 saatlik mesafede bulunuyor. Glacier 3000 buzuluna buradan gidebilirsin.

Ejderha Dağı: Pilatus

Pilatus İsviçre

2182 metre yüksekliğinde Ejderha Dağı’na hoş geldin. Pilatus, ejderha anlamına geliyor; etrafta ejderha var mı bilemiyoruz ama manzaranın olağanüstü olduğu kesin. Orta Çağ’larda bu dağın içindeki mağaralarda iyileştirici gücü olan beyaz bir ejderha yaşarmış. Bu bilgi, ünlü bilgin Athanasius Kircher’in günlüğünden elde edilmiş.

Pilatus Dağı’na Alpnachstad üzerinden teleferikle ulaşabilirsin. Bu teleferik, Avrupa’nın en dik açılı rotasına sahip teleferiği. Bazı noktalarda yere 48 derecelik açıyla hareket eden teleferik, heyecan verici bir deneyim sunuyor. Pilatus’un zirvelerinde ise Luzern Gölü’nün başrolde olduğu olağanüstü İsviçre manzaraları seni bekliyor.

Bir İsviçre Rüyası: Allmendhubel

Allmendhubel İsviçre

Mürren’den teleferikle ulaşılabilen Allmendhubel, ekranlardan bilinçaltımıza yerleşen doğa harikası ve sakin İsviçre Alpleri görünümüne bire bir uyuyor. Rengarenk çiçeklerle bezeli yemyeşil patikalarda yürüyebileceğin Allmendhubel, İsviçre Alpleri’nin zirveleri arasında keşfedebileceğin en huzurlu noktalardan biri.

İsviçre Bern Kantonunun Zirvesi: Schiltorn

Shiltorn İsviçre

James Bond serisinin altıncı bölümü, 1969 yapımı “Kraliçenin Hizmetinde” filmine arka plan olan Schiltorn, kayak ve görkemli İsviçre Alpleri zirvelerinin manzaraları eşliğinde tatil yapmak için iyi bir fikir. Mürren üzerinden teleferikle ulaşılabileceğin Schiltorn, zirvelerin manzarası eşliğinde yemek yiyebileceğin bir restoranın ve James Bond filmiyle alakalı müzenin bulunduğu yer aynı zamanda.

Havadar Teleferik Yolculuğu: Stanserhorn

Mt Stanserhorn İsviçre

Üzeri açık bir teleferikle binlerce metre yükseklikte seyahat etmek istiyorsan 1893 yılından beri buraya ulaşımı sağlayan CabriO teleferiğinden yerini ayır. Tepede seni harikulade bir restoran bekliyor; burada mum ışığı altında İsviçre Alpleri’nin zirveleri manzarasına seyre dalarak hayatındaki en özel yemek deneyimlerinden birini yaşayabilirsin.

Bonus: İsviçre Alpleri’nin Eteklerinde bir Heidi: Maienfeld Kasabası

Mainfeld Köyü İsviçre

Rotamızı İsviçre Alpleri’nin zirvelerinden bir anlığına saptırıp Joanna Spyri’nin dünyaca ünlü karakteri Heidi’nin dedesinin yaşadığı köye yöneliyoruz. Heidi’nin hikayesinin geçtiği yer olan Maienfeld, bildiğimiz gibi; yemyeşil, huzur dolu ve sakin. Heidi çizgi filmindeki birçok sahneyi, Maienfeld’in Ober Rofels köyünde dolaşırken hatırlayabilirsin.

Zürih’ten trenle 1 saat mesafede olan Maienfeld Köyü’nde sembolik olarak Heidi’nin evi de yer alıyor. Johanna Spyri’nin Heidi karakterini oluştururken gerçek bir çocuktan ilham almış. O çocuğun ismi Marie imiş ve bu evde yaşarmış. Ev, çizgi filmden bildiğimiz Heidi’nin evi gibi; bahçe, ahır ve Heidi’nin dedesinin atölyesi var. Yani Marie’nin dedesinin. 🙂

İsviçre Alpleri’nin zirveleri, doğanın mucizevi manzaralarını keşfetmen için seni bekliyor. Dört mevsim boyunca kayak yapılabilen, her sezon başka güzel bir çehreye bürünen İsviçre, müthiş doğası ve gelişmiş sosyal yaşamıyla hayatında özel bir tatil anısına dönüşecek…

En ucuz İsviçre uçak bileti fiyatları için Pegasus tarifelerine göz atabilirsin.

 

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...

Bir yanıt yazın