İzmir’de Günler Uzun, Yapılacaklar Çok

Başlangıç noktanızı İzmir yapın ve oradan tüm Ege’yi gezmeye başlayın. Yemeklerinden, plajlarına; eğlence hayatından, antik şehirlere kadar İzmir’in her köşesinde bir Ege damarı mevcut. İzmir’de yapılacaklar listenize birkaç ufak dokunuş yapın, Ege’nin uzun yaz günlerinin tadını dilediğiniz gibi çıkarın.

Kemeraltı’nda Alışveriş Yapın

İzmir Kemeraltı
Hem İzmir’in tarihini hem antika eşyaları hem de kültürümüzün geleneksel formlarını esnaf dükkanları arasında keşfe çıkmak isterseniz Kemeraltı Çarşısı’nda uzun bir gezinti yapmanız tavsiye edilir. Kemeraltı’nda ayrı bir hayatın akıp gittiğini göreceksiniz. Sabah erken saatlerde dükkanların kepenk sesleriyle başlayan hareket, gün batımına kadar devam ediyor. Acıkanları ve yorulanları ise aralara gizlenmiş olan minik lokantalar ve çay bahçeleri karşılıyor.

Kordon’da İzmir Yaşamına Katılın

İzmir Kordon

İzmir’de bir İzmirli gibi hissetmek istiyorsanız Kordon boyunca yürüyüşe çıkmak şart. “İzmir’de ne yapılır?” diye sorulduğunda, ilk duyduğumuz kelimelerden birinin Kordon olması boşuna değil. Burası gencinden yaşlısına, bisiklete bineninden piknik yapanına kadar herkesin gününü renklendirdiği bir yer. Ucuz uçak bileti fiyatları ile bir İzmirli gibi hissetmek için birçok fırsatınız olacak.

Foça’da Bir Öğle Yemeği Yiyin

İzmir Foça
İzmir’in en güzel taraflarından biri de, kuşkusuz birçok tatil beldesine ve küçük kasabalara olan yakınlığı. Sırf bu özelliği bile İzmir’i sevmek için başlı başına bir sebep olabilir. Hele ki yazı bu kadar cömertçe yaşayan bir şehirken… İşte Foça da İzmir’de saklı olan güzelliklerden biri. Eski Rum evleriyle süslenmiş bu şirin tatil beldesine yapacağınız bir kısa ziyarette, mutlaka balık restoranlarından birine uğrayın.

Çeşme Koylarını Keşfedin

İzmir Çeşme
Pegasus ile promosyonlu İzmir uçak biletini yakaladınız, arkanıza da bitmek bilmeyen yaz güneşini aldınız mı, ver elini Çeşme yolları… Büyük şehirden kaçıp da Çeşme sahillerine sığınmak o kadar kolay ki, kat edeceğiniz mesafe yalnızca 1 saatlik. Sırf Ilıca sahilinde bile tüm gününüzü geçirebilirsiniz. Ancak biz size yine de bir tekne turuna çıkmanızı ve tertemiz koylara kendinizi bırakmanızı öneririz. Birazcık daha heyecan ve güneşle birlikte teninizi okşayıp geçecek olan rüzgarı hissetmek için ise Alaçatı’da rüzgar sörfüne davetlisiniz.

Efes Antik Kenti’nde Tarih Okumaları Yapın

İzmir Efes Antik Kenti
Devasa bir alan… İzmir’in mitolojide ve tarih kitaplarında neden böyle ayrıcalıklı bir yere sahip olduğunu, Efes Harabeleri’ni görünce anlayacaksınız. Harabe deyip de geçmemek gerek. Burada müthiş bir şehir yapısına tanık olacaksınız. Üstelik alanın tamamı daha gün yüzüne çıkmamışken. Gitmişken Yedi Uyurlar’ın mağarasını da görmeden, hikayelerini okumadan dönmeyin.

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...