İstanbul Sofraları

İstanbul Sofralarında Yazı Uzatarak Yaşayın

Yaz gelir, İstanbul’da hayat sokaklara taşar. Sıcak kendini göstermesiyle birlikte, bu şehirde yaz sezonu açılmış demektir. Boğaz manzaralı mı dersiniz, arka bahçelere saklanmış restoranlar mı dersiniz, yoksa şehri yukardan izleyen mekanlar mı dersiniz… Bir İstanbullu için yazı uzun uzun yaşamanın anahtarı bu yerlerde saklıdır. İstanbul’a gelen turistler için ise, gidiş dönüş uçak bileti alarak şehrin tadının çıkarılabileceği köşelerdir. Yıl boyu devam eden promosyonlu uçak biletleri arasından seyahat tarihinizi seçmeniz için birkaç sebep, işte İstanbul’da yazı uzatmalı yaşamanızı sağlayacak nefis restoranlar.

Adile Sultan

İstanbul Sofraları Adile Sultan
Yolunuz İstanbul’a düştüğünde mutlaka Kandilli’ye bir uğrayın. Şehrin telaşından uzak, sıcacık bir mahalle havası yakalayacaksınız. Sadece bununla da kalmayacak, muhteşem bir yerle de tanışacaksınız. Adile Sultan Kasrı’nın içinde yer alan Borsa Restoran, bahçesiyle yaz aylarının en popüler yerlerinden biri. Kandilli’nin yemyeşil doğasına açılan bu bahçe, güzel havaların tadını çıkartabileceğiniz manzaralı bir yer.

Bloom
Birazcık güneşi gören İstanbullular neden hemen Ortaköy’ün yolunu tutarlar dersiniz? Bu sorunun cevabını sizin kendi keşif maceranıza bırakıyoruz ve Ortaköy gezinizi canlandıracak bir nokta öneriyoruz: Bloom. İsmini hakkıyla taşıyan bu restoranın terasında çiçek açmış meyve ağaçları bulacaksınız. Hemen kokusuna kendinizi bırakın ve hafif bir yemekle gününüzü renklendirin.

Sunset
Sunset’in büyük bahçesinde isterseniz sofra muhabbetine dalın, isterseniz şezlonglarına uzanın, isterseniz de lezzetli yemeklerin keyfine varın. Suşi üstatlarının ellerinden çıkmış suşilerin tadına da bakmayı ihmal etmeyin deriz.

Heybeliada Mavi restoran

İstanbul Sofraları Heybeliada
Yaz aylarına yaklaşırken İstanbul’u İstanbul yapan bir yer vardır ki, o da Adalar’dır. Ekonomik İstanbul uçak bileti satın alıp, yollara düştükten sonra güneşi de yakaladınız mı ilk yapacağınız iş bir ada vapuruna atlayıp Heybeliada’ya gitmek olsun. Sofranızı donatan mezelerin yanında, bir de İstanbul manzarasını karşınıza almak, gerçekten paha biçilemez bir deneyim.

Romantika

İstanbul Sofraları Fenerbahçe
Asya kıtasının hem merkezi hem de yeşil bir noktasıdır Fenerbahçe. Romantika ise Fenerbahçe’nin sahip olduğu bu iki şahane özelliği de bir araya getiriyor. Üstelik deniz kenarında, kıyıya vuran dalgaların sesleriyle birlikte… Bir sabah kahvaltısı için ideal.

Kaşıbeyaz
İstanbul’da et ve balık yemekleri dendi mi, akla ilk olarak Kaşıbeyaz gelir. Florya’da yer alan bu meşhur restoranın menüsündeki lezzetlerin tadına bakarken şık ve sevimli bahçesinin ne kadar keyifli olduğunu göreceksiniz. Ağırlık mı çöktü? Buyurun, isterseniz hamağa uzanın. İtalyan mutfağının en seçkin yemeklerini bir salıncakta sallanırken yemek nasıl olur acaba?

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...