Paris Seyahati Hakkında Ne Kadar Bilgi Sahibisin?

Paris seyahati demek, dünyanın romantizm merkezine yolculuk demek! Fransa’nın yılda 30 milyondan fazla turisti ağırlayan başkenti, gezip görülecek yerler bakımından o kadar zengin ki Paris tatiline kaç gün ayırmış olursan ol, yetmiyor. Dillere destan Eyfel Kulesi, bir kültür mabedi Louvre Müzesi (buraya asla 1 gün yetmiyor), hikayelere konu olmuş Notre Dame Katedrali, pek ünlü Şanzelize Caddesi ve şehrin görkemini yansıtan Zafer Takı… Üstelik bunlar sadece en popüler olanları! Paris’in pek bilinmeyen enfes noktaları için diğer yazımıza göz atabilirsin.

Daha önceden Paris’i hiç görmüş müydün? Hiç gitmediysen bile film ya da dizilerde kesinlikle denk gelmişsindir. Ya da belki de kitaplarda… Ahmet Mithat Efendi’yi hiç duymuş muydun? Kendisi Paris’i görmeden Paris gezi rehberi yazan oldukça ünlü bir yazar. Yani Paris’i bilmek için Paris’e gitmek şart değil! Yine de sen fırsat bulursan mutlaka Paris’e git. Özgürlüğün ve demokrasinin dünyaya yayıldığı bu şehir, sana kesinlikle yeni bir bakış açısı kazandıracak.

Paris seyahati ile alakalı bir test ile devam ediyoruz. Bakalım bu şehri ne kadar tanıyorsun!

 

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...

Bir yanıt yazın