• Ana Sayfa
  • Genel
  • İstanbul Anadolu Yakası’nın En İyi Bakery Dükkanları
Anadolu yakası en iyi bakery dükkanları

İstanbul Anadolu Yakası’nın En İyi Bakery Dükkanları

Fırından yeni çıkmış pofuduk veya çıtır hamur işleri düşün. Bir fincan kahveyle birlikte karışan kokuları hayal et. Böyle kokular insanı yolundan çevirir ve bir fırına sokar. “Fırından yeni çıkan ne var?” sorusunu da peşinden sürükler. Büyülenmiş gibi hissettiren bu kokuları duyup keyifle tadını çıkarabileceğimiz pek çok mekanın olduğunu söylemiştik. İstanbul bakery dükkanları dosyamızı da İstanbul Avrupa Yakasının En İyi Bakery Dükkanları yazımızla açmıştık. Şimdi, sıra geldi Anadolu Yakası’na! 

Bu kez Anadolu Yakası’nda bulunan bakery dükkanları için çeşitli önerilerimiz olacak. Kendine bir güzellik yapmak istediğin zaman listeden bir yer seçip önerilerimizi değerlendirebilirsin. Kalori konusunu değerlendirmek ise sende. Biz lezzetli öneriler peşindeyiz. 

İstanbul Uçak Bileti Ara

ucak-bileti

Hazırsan İstanbul Anadolu Yakası’nın en iyi bakery dükkanları yolculuğumuz başlasın.

Ethique Plant-Based: Veganlar! Aranan Kruvasan Bulundu

Etique Plant-Based, Kadıköy

Kaynak

Ethique Plant-Based; hayvana, doğaya, insan sağlığına ve çalışanlarına karşı etik olmayı amaçladıklarını beyan eden bir bakery dükkanı. Bu önerimiz özellikle vegan beslenenler için geliyor. Çünkü bitki temelli malzemelerle hazırladıkları çok farklı çeşitlere sahip ürünleri var. Kruvasanlar, ekşi mayalı ekmekler, kekler, kurabiyeler… Hayvan dostu olan bu bakery dükkanı vegan lezzetlere şans vermek için ideal.

Hafta içi saat 13.00, hafta sonu ise 14.00’e kadar kahvaltı servisleri olduğunu söyleyip menülerini de bırakalım.

Ethique Plant-Based’in şu an biri Göztepe’de, diğeri de Caddebostan Vertical’de olmak üzere iki şubesi bulunuyor. 

Göztepe şubesi: Göztepe, Volkan Sokak, Pırlanta Sitesi, B Blok, No: 1/1D, Kadıköy

Vertical şubesi: Caddebostan, Bağdat Caddesi, No: 319-321, Kadıköy

Tart Bakery: Göztepe’de İtalya Havası

Tart Bakery, Kadıköy

Kaynak 

Tart Bakery de Ethique gibi Kadıköy’ün güzel mahallelerinden Göztepe’de bulunuyor. Tart Bakery için Göztepe’de bir İtalya kafesi hissi veriyor diyebiliriz. İç dizaynı da bahçesi de bize bu hissi verdi, yorumlamak senin olsun. Burada farklı tatlarda iştah açan tart seçenekleri bulabilirsin. Tabii ki sadece tart sunmuyorlar, ancak bu konuda iddialı olduklarından bahsedebiliriz. Glutensiz ürün alternatifleri de bulunuyor. 

Bazı günler minik bahçelerinde canlı müzik yapıyorlar. Göztepe Marmaray’a da hayli yakınlar. Bizden söylemesi.

Adres: Göztepe, Fındıklı Sokak, No: 8/B, Kadıköy

Juli Bakery: Ekşi Mayalı Artizan Ekmek Sevenlere Özel

Juli Bakery, kadıköy

Kaynak 

Kozyatağı’nda lezzetli artizan ekmekler, sandviçler, pizzalar arıyorsan rota oluşturuluyor! Juli Bakery, İstanbul’da bakery furyası henüz başlamadan sahneyi dolduran mekanlardan biri. Yaklaşık 7 yıldır Kozyatağı’nda kepenk açıyor. Kahvaltı seçeneklerinin yanı sıra günün herhangi bir saatinde ekmek üstü bir şeyler yemek için de uğrayabileceğin bir yer. 

Lezzetli seçeneklerinin haricinde bir de akuaponik tarım yapıyor. Elde ettiği çiçekleri de ekmeklerinde kullanıyor.

Yolun Kozyatağı’na düşerse bir şans vermeni öneririz. 

Adres: Kozyatağı, Cemil Akdoğan Sokak, No: 16, Kadıköy

Bröd İstanbul: Doyma Garantili

Bröd, Kadıköy

Kaynak

İsmini İsveççe ekmekten alan Bröd de eski bakery dükkanlarından biri. İlk şubesini Nişantaşı’nda açan bu bakery dükkanı 3-4 masalı küçük bir yer. Ziyaret edersen lezzetli ekşi mayalı ekmekler, kruvasanlar, kurabiyeler bulabilirsin. Ekşi mayalı ekmeklerden yapılan sandviç ve tostların da tadına bakabilirsin. Üstelik Bröd sadece Nişantaşı’nda değil, Anadolu Yakası’nda Suadiye’de de hizmet veriyor.

Not: Her hafta menülerinde farklı bir çorba bulunuyor.

Nişantaşı şubesi: Teşvikiye, Hacı Emin Efendi Sokak, No: 75, Şişli

Suadiye şubesi: Suadiye, Mücahit Sokak, No: 6B, Kadıköy

Flân Bakery: Kruvasanın Farklı Hâlleri

Flan Bakery, Kadıköy

Kaynak

Flân, Fransızcada turta anlamına geliyor. Dükkan da ismini bu Fransız esintisinden alıyor. Kruvasanın tatlı, tuzlu ve kahvaltı halini bulabileceğin Flân Bakery’nin menüsünde ekmek üstü lezzetler ve farklı tatlılar bulunuyor. Bir şubesi hemen Göztepe Parkı’nın karşısında geniş bir mekanda yer alıyor. Suadiye şubesi de caddeye ve Suadiye Marmaray’a çok yakın. Üçüncü şubesi ise Bursa’da bulunuyor. Eğer hamur işi bir öğün düşünüyorsan buraya şans verebilirsin. 

Caddebostan şubesi: Caddebostan, Prof. Dr. Hulusi Behçet Caddesi, Arzu Apartmanı, No:28/B, Kadıköy

Suadiye şubesi: Suadiye, Yazanlar Sokak, No: 7, D: 1, Kadıköy

Bursa şubesi: Ahmet Yesevi, Gürvardar Sokak, Panula Balat Konutları, No: 4, Nilüfer

Babayani Bakery: Mahallenin Ekmek Kokusu

Kaynak 

Babayani, Fenerbahçe’de kokusuyla esir alan dükkanlarından biri. Taze meyvelerden yaptıkları tatlıların yanı sıra haftanın belli günleri çıkan farklı ürünleri de var. Mesela cuma günleri shokupan günü. Yani tam müdavimlerin durağı olabilecek bir mekan. Mahallecilik ve müdavimlik için uygun bir yer arıyorsan Babayani’nin ekşi mayalı ekmeklerini, tatlılarını ve kruvasanlarını deneyebilirsin. En iyisi sen Babayani Bakery Menü’ye bak, seç, beğen, ye. Buranın küçük bir dükkan olduğunu ve salı günleri kapalı olduğunu da söyleyelim.

Adres: Fenerbahçe, Hacı Mehmet Efendi Sokak, No: 7A, Kadıköy

Brekkie Moda: Gün Boyu Kahvaltı

Brekkie, Kadıköy

Kaynak

Sabah 09.00’dan akşam 18.00’e kadar kahvaltı yapılabilecek çok fazla yer olduğunu söyleyemeyiz. Brekkie, salı ve pazar günleri bu derde deva oluyor. Gün boyu lezzetli kruvasanlar, ekmek üstü lezzetler ve çeşitli tatlılarıyla bir doyum noktası oluşturuyor. Dükkan çok popüler ve genelde yoğun oluyor. Yer bulamazsan da Yoğurtçu Parkı’nın hemen karşısında bulunan Brekkie’den kahveni ve kruvasanını alıp dilersen parkta vakit geçirebilirsin. 

Adres: Osmanağa, Yoğurtçu Parkı Caddesi, No: 24/1, Kadıköy

Bu öneri ile yazımızın sonuna geliyoruz, ancak daha fazla okumak istersen İstanbul’u Gözlerin Kapalı Yudumlayacağın Kahve Mekânları yazımıza geçebilirsin.

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...

2 Comments

Bir yanıt yazın