Portakal Çiçeği Kokan Şehir Adana

Portakal Çiçeği Kokan Şehir: Adana

Bazı şehirlere yaz erkenden gelir! Akdeniz Bölgesi’nin renkli kentlerinden biri olan Adana da yazın hevesle geldiği, nazlanarak ayrıldığı şanslı kentlerden biri. Nisan ayının başlamasıyla birlikte kent sokaklarını süsleyen portakal ve limon ağaçlarının çiçek açtığı ve yaz boyunca mis gibi kokan Adana, eğlenceli kaçamaklar için ideal bir destinasyon! Peki bu sıcak, samimi ve lezzetli kentte neler yapılır biliyor musunuz?

Kebapsız Olmaz

,Adana deyince akla gelen ilk şey kuşkusuz kebap! Adım başı lezzet şöleni yaşatacak kebapçı, ocak başı ve seyyar dürümcüler sayesinde, Adana geziniz boyunca kebaba doyacağınız kesin. Eski Adana diye anılan bölgede bulunan Kebapçı Mesut, geleneksel Adana Kebabı yiyebileceğiniz salaş ama enfes bir mekan. Adana’ya özgü bir ritüel olan ‘’kahvaltıda ciğer’’ denemek isterseniz de doğruca Ciğerci Bedo’nun yolunu tutun.

Adana Kebap
Adana mutfağı elbette kebapla sınırlı değil. İçli köfte, humus, analıkızlı gibi enfes yöresel lezzetleri tatmak için Karataş yolunda bulunan Elem Restoran’ı mutlaka ziyaret edin.

Adana Mutfağı

Her Daim Hareketli Sokaklar

Adana’yı ziyaret ettiğinizde, iklimin insanlar üzerindeki etkisine daha da inanacaksınız çünkü Adanalılar son derece sıcak, samimi ve eğlenmeyi seven bir topluluk. Erkenden başlayan sıcaklar yüzünden hayatı sokakta yaşamayı tercih eden halkın arasına karışarak, kafe ve barların yoğunlukta olduğu Ziyapaşa Bulvarı’nı ziyaret edebilir, seyyar sokak satıcılarının sattığı sokak lezzetlerini tadabilirsiniz.

Adana ziyaretinizi, eylül ayına; Türkiye’nin en önemli sinema olaylarından biri olan Altın Koza Film Festivali zamanına denk getirirseniz, ünlü Yeşilçam yıldızlarının katılımıyla renklenen etkinliklere katılma fırsatı bulabilirsiniz. Yine nisan ayında gerçekleştirilen ve Türkiye’nin en büyük festivallerinden biri olan ‘’Portakal Çiçeği Karnavalı’’ da Adana sokaklarını Rio sokaklarına dönüştüren renkli bir etkinlik.

Doğal ve Tarihi Zenginlikleri Es Geçmeyin

Adana, lezzetli mutfağı ve eğlenceli sosyal hayatının yanı sıra birbirinden güzel tarihi ve doğal zenginliklerle dolu. Biraz deniz keyfi yapmak isterseniz Adana il merkezine sadece 1 saat uzaklıkta bulunan Ayas’ı ziyaret edebilirsiniz.

Adana Doğal Güzellikler
İlginç doğal güzellikler görmekten ve fotoğraf çekmekten hoşlananlar ise uçak biletini alıp Adana’ya geldikten sonra yarım saatlik kısa bir yolculukla Tarsus’ta bulunan ‘’Cennet Cehennem Mağaraları’na gidip, ilginç bir deneyim yaşayabilirler.

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...