Gaziantep'te Nerede Ne Yenir

Hem Ziyaret Hem Ziyafet: Gaziantep’te Nerede Ne Yenir?

Önceki yıllarda genelde yeni yerler görmek için çıkılan seyahatler, günümüzde birazcık biçim değiştirdi, bizce çok da iyi oldu! Deneyim açısından doyurucu olduğu kadar, yeme – içme konusunda da son derece doyurucu olan enfes gastronomi rotalarına yönelen gezginlerin ucuz uçak bileti aldıktan sonra mutlaka ziyaret etmesi gereken Gaziantep’te ne yenir, nerede yenir sizin için listeledik:

1.Metanet Lokantası

Bir kentin mutfak kültürünü tanımanın en iyi yolu, o şehirde bulunan salaş esnaf lokantalarını denemektir. Gaziantep’e özgü ev yemekleriyle iddialı olan Metanet Lokantası’nın asıl bombası, kuzu eti, kuzu inciği, pirinç ve sarımsakla hazırlanan Beyran Çorbası! Gaziantep seyahatinin en unutulmaz tatlarından biri olan bu çorbayı içmek için, sabah en geç 10:00 sularında Metanet Lokantası’nın yolunu tutun, çünkü bu saatlerden sonra çorba bitmiş oluyor. Sizi neredeyse öğlene kadar tok tutacak bu mükemmel lezzetin kasesini denediğinize pişman olmayacaksınız.

2.İmam Çağdaş Kebap & Baklava

Dünyanın en iyi baklavasını yiyeceğiniz Gaziantep’in en özel baklavalarına imza atan İmam Çağdaş’a mutlaka gidin! Hem kebapçı hem baklavacı olarak hizmet veren mekan, lahmacun, küşleme gibi yemekleriyle de ünlü. Kuru baklavası, şöbiyeti, havuç dilimi baklavası derken gerçek bir tatlı karnavalının ortasına düşeceğiniz İmam Çağdaş’tan sevdikleriniz için de hediyelik tatlılar alabilirsiniz.

Gaziantep Baklava

3. Katmerci Zekeriya Usta

Çukur Mahallesi adı verilen mahallenin ara sokaklarında bulunan Katmerci Zekeriya Usta’nın kapısındaki kuyruğu görünce şaşırmayın! Ancak sabredip beklemenin bu zorluğa değeceğinden emin olabilirsiniz. Son derece otantik ve doğal bir mekan olan Katmerci Zekeriya Usta’nın yerinden yükselen mis koku başınızı döndürürken, sempatik çalışanlar yüzünüzü güldürecek. Bol fıstık, kaymak, tereyağı ve incecik yufkaların birleşimi ile hazırlanan katmerin yanında genelde süt içiliyor. Bir porsiyon katmerin iki kişiye rahatlıkla yeteceği Zekeriya Usta’ya aç karnına gitmekte fayda var.

4.Nohutçu Metin Usta

Gaziantep mutfağının kebaptan ibaret olduğunu düşünmediniz herhalde? Şehirde, daha önce hiç tatmadığınız pek çok lezzet bulacağınızdan emin olabilirsiniz. Özellikle vejetaryen ve veganların bayılacağı bir lezzet olan ‘’nohut dürümü’’, özel bir sos ve baharatlarla hazırlanıyor ve et yemeklerini hiç mi hiç aratmıyor! Nohutçu Metin Usta ayrıca, Antep’in imzası yuvalama çorbasında da iddialı.

5.Tahmis Kahvesi

O kadar yemeğin üzerine bir kahve molası vermek şart. Gaziantep’in en turistik bölgesi Bakırcılar Çarşısı civarında bulunan Tahmis Kahvesi, son derece nostaljik ve yerel bir kahve dükkanı. Tahmis Kahvesi’nde bölgeye özgü menengiç kahvesinin yanı sıra, közde pişirilen dibek kahvesi çeşitlerini denerken yorgunluk atabilirsiniz.

Tahmis Kahvesi

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...