Kaş Gezi Rehberi

French Oje ile Kaş Gezi Rehberi

Dikkat! Bu bir “yapmadan dönme!” rehberi değil, bir öneri serisidir. Çünkü bence tatiller görev listeleriyle dolmamalı, dinlenme odaklı olmalıdır. Ben de herkes gibi tatilde yapılabilecekler listemle gittim ve tatil bittiğinde hepsini yapmıştım. Kaş’a yıllardır gidenler bunun ne büyük bir aşk olduğundan bahsederken öyle boş boş bakardım.

Tam zamanında kalkan Pegasus uçağından inince bile sizi bekleyen 2-2,5 saatlik yoldan sonra ulaşılan varış noktasının yorgunluğunu, oraya duyulan aşk dışında bir şey hafifletemezmiş gerçekten. Kaş’ı o kadar sevdik ki İstanbul’a dönüş yoluna çıkmadan ekim ayı rezervasyonumuzu yaptırdık. Çünkü hepimiz bu lacivert sularda bir kez daha yüzmeden kışa giremeyeceğimizden emindik.

Dalaman Uçak Bileti Ara

Evet, eğer uçak biletinizi aldıysanız tatilimi güzelleştiren her detayı ve güncel plaj bilgilerini paylaşıyorum:

  • “Nerede kalsak?” derseniz tam bir Kaş aşığı olan Oylum ve Onur’un işlettiği Kuytu Terrace’ı öneririm. Biz rezervasyonumuzu aylar önce yapmıştık, çünkü 10 odası da hemen doluyor. Pansiyon hem her yere yakın hem Meis Adası manzaralı hem de her odası birbirinden şık. Kendileri de aslında seyahat bloggerı oldukları için önerilerini dikkate alarak tatil programımızı hazırlamıştık. Bunun üzerine her sabah kahvaltıda havanın durumuna göre planlarımız önerileriyle yeniden şekillendi. Kuytu Terrace’ı Instagram’dan takibe alarak arada açılan boş odaları öğrenebilirsiniz. Kahvaltıları muazzam, odaları ise kendi evlerinden zevkli detaylarla renklenmiş birer Pinterest karesinden farksız. 

Kaş, Kuytu Teras

  • Uçağınız sabahsa ve Kaş’a otelinizin check-in saatinden çok önce vardıysanız size Dudu Mutfak’ta uzun ve keyifli bir kahvaltı öneriyorum. Rezervasyon almıyorlar, kapıya gidip boş yer varsa oturuyorsunuz. Servis harika, her şey inanılmaz lezzetli, çift kişilik büyük kahvaltısı oldukça doyurucu. 

Kaş, Küçük Çakıl Plajı

  • Herkesin çok sevdiği beach’lerden Derya, Küçük Çakıl Plajı’nın hemen yanında. Servisi ve menüsü çok iyi, fiyatları uygun ve giriş ücreti almayıp kişi başı 200 TL harcama limiti koyuyor. Bu da tüm gün kalanlar için çok mantıklı. Derya Beach’i biz de çok sevdik. Toscana pizza yemeye doyamadık. Derya’ya sabah 11.00 gibi giderseniz boş yer bulmakta zorlanmazsınız. Yoğun sezonlarda sabahın erken saatlerinde şezlonga havlu atmaya giden tatilcilerin olduğunu duyduk, ama biz haziran ayı tatilcileri için buna çok gerek kalmadı.

Kaş, Derya Beach

  • Hidayet Koyu/Blanca Beach de çok sevilenler ve önerilenler arasındaydı. Kaş’ın Çeşme’si gibi düşünebilirsiniz burayı. Son iki günümüzü burada geçirdik. Hizmet kalitesi yine çok iyiydi, deniz her zamanki gibi çok güzeldi ve tabii ki pizzası denendi. Cafe de Paris soslu bonfileli pizzaya aşık olundu. Şezlong kişi başı 100 TL, şemsiye de 20 TL. Menüsü oldukça zengin ve lezzetli. Diğerlerinden biraz daha pahalı, ama kesinlikle keyifli ve konforlu vakit geçiriyorsunuz. Rezervasyonlu çalışmıyorlar, çok popüler bir beach olduğu için yine erken saatlerde gitmenizde fayda var.

Kaş, Hidayet'in Koyu, Blanca Beach

  • Yediğimiz en lezzetli mezeler Zühtü’deydi. Pancarlı bulgurlu cacık, susamlı ve acılı istiridye mantarı, hellimli karides ve portakal, köri ve frenk soğanlı levrek ile tahinli rokalı portakallı salata favorilerimizden oldu. Gitmeden önce rezervasyon yaptırmanızı öneririm, çünkü mekan çok büyük değil.
  • Demeti’nin ambiyansını çok sevdik. Güzel masalar için biz önceden rezervasyon yaptırdık, ama mekan son dakika gelenleri kapıdan çevirmemek için tamamen rezervasyona dayalı çalışmıyor. Uzun saatler keyifle oturup yeme-içmelik. Sıcak Ege otlarına ve favasına özellikle bayıldık.
  • Tekne turu yapmak isterseniz Dragoman ile Kekova turunu öneririm. Batık şehrin büyüsünde kaybolup, en güzel koylarda yüzüp, Kaleköy’deki ANKH Cafe’nin tamamen ev yapımı dondurmalarıyla bu güzel turu bitirebilirsiniz. Turlar kişi başı 450 TL, teknede müzik yok ve ev yemeği var. 
  • Akşam biraz eğlenelim derseniz Loop güzel bir fikir. Müziği ve kokteyllerini sevdik. 
  • Canlı müzik ve güzel bir gün batımı derseniz Oxygen’in canlı müzik programını takip edin. Kaş merkeze arabayla 5 dakika uzaklıkta. Cool bir gün batımı aktivitesi.

Kaş, Kaputaj Plajı

  • Kaputaş’ı unuttum sanmayın… Gezilecek görülecek yerlerle dolu olan Kaş, en çok da Kaputaş manzarasıyla bilinir. Büyüleyici, Pinterest’ten fırlamış gibi halk plajlarının en şık hali olsa da orada bir tam günü geçiremeyeceğinizi üzülerek belirtmek isterim. Kayaların ısınmasıyla gün içinde son derece bunaltıcı bir sıcaklığa ulaşan dünyalar güzeli bu koya sabahın erken saatlerinde ya da akşam gün batarken gelip vakit geçirmenizi öneririm. İki şezlong ve bir şemsiye 120 TL, menüsü son derece zayıf, lezzetsiz ve pahalı. Lavabolar ise hijyenik olmaktan çok uzakta. Önerim orada sadece 2-3 saat geçirmeniz ve eğer yemek konusunda seçici iseniz yiyeceğinizi yanınızda götürmeniz.

Kaş önerilerinizi ve bu listeye eklemek istediklerinizi bekliyorum, sıra sizde!

Bu öneri ile yazımızın sonuna geliyoruz, ancak okumaya devam etmek istiyorsanız Marmaris’in En Güzel Plajları ve Koyları yazımıza geçebilirsiniz.

Asıl mesleği TV programcılığıyken blog yazarlığı sayesinde kitap teklifi almasıyla, Türkiye'nin ilk içerik üreticilerinden biri oldu. Üçü çok satanlar listelerinde uzun süre kalmış 9 romanın yazarı, aynı zamanda Türkiye'nin ilk podcasterlarından biri. İlişkiler ve kişisel gelişim alanında podcastler yayınlayıp, bir yandan da yeni romanını yazarken bol bol geziyor ve sosyal medyada içerik üretmeye devam ediyor. Ona neden beslendiğini sorsanız, cevabıyla seyahati neden bu kadar sevdiğini de anlarsınız: "Hayattaki en umut ve ilham verici şey, başka ihtimalleri yerinde görmek ve yaşamak!"

Bir yanıt yazın