Saraybosna’nın Hüznünü Bir Anda Dağıtan 6 Mekan

Miljacka Nehri etrafında, yemyeşil dağlarla çevrili Balkanların en güzel şehirlerinden olan Saraybosna, Osmanlı’nın uzun yıllar hüküm sürdüğü topraklar olduğu için bizden çok iz taşır ama şehirde bir o kadar da Avrupai bir hava eser. Müslüman, Katolik, Ortodoks ve Musevi dinine mensup toplumların yaşadığı bu ülkedeki denge ve düzen insanı hem şaşırtıyor hem de hayran bırakıyor. Ayrıca dağların himayesindeki şehir, doğal güzellikleriyle de büyülüyor.

Uzun yıllar süren iç savaştan dolayı hep acılarla anılan şehir, yılların hüznünü üzerinden silkinip atmış görünüyor. Nerelerde mi? Hadi bir ekonomik Saraybosna bileti alın ve hemen keşfe çıkalım.

Çarşı’da Bir Gezinti

saraybosna çarşı
15. yüzyılda inşa edilmiş olan ve Osmanlı Çarşısı olarak bilinen Başçarşı, kentin en turistik ve canlı köşesi. Renkleri, enerjisi ve neşesi ile adeta buraya çoktan barış geldi diyor. Merdan’daki çarşı pazarları gezebilir, tarihi noktaları ziyaret edebilirisiniz. Bosnalıların Türklere ve Türk dizilerine olan hayranlıkları sayesinde ise buranın halkı ile hemen keyifli bir diyaloga girmenize fırsat tanıyor.

Miljacka Nehri Kıyısı

Miljacka Nehri
Berrak akan Miljacka nehri kıyısında gezinti yaparak bu şirin şehirle ve şehir sakinleriyle şöyle bir tanışın. Nehir kıyısı boyunca sıralanmış kafe ve restoranlarda soluklanıp, keyifle akan suyu seyredin. Biraz da midenizi memnun etmek isterseniz hemen enfes Boşnak böreklerini tadın.

Bosna’da Kayak

bosnada kayak

Dağlarla çevrili olmanın avantajını harika kayak pistlerine sahip olarak sonuna kadar değerlendirdiği için kış aylarında da çok keyifli zaman geçirebilirsiniz. Üstelik bu mevsimde ucuzlayan  yanında Saraybosna’da konaklama ve kayak yapmak da çok uygun fiyatlarda.

Parkta Satranç

bosna satranç
Parkta satranç oynamak biraz şaşırtıcı bir gelenek. Saraybosna’nın bir çok yerinde rastlayacağınız devasa satranç takımları ise parkları daha da eğlenceli hale getiriyor. Siz de parklarda gezerken dev bir satranç takımına rastlarsanız sakın ola ki bu maçı kaçırmayın.

Zelenih Beritki Caddesi

Zelenih Beritki
Şehirde müzik, eğlence ve gece hayatının kalbinin attığı yer, Zelenih Beritki Caddesi. Gece de gündüz de hayat oldukça aktif bu caddede. Pop, rock, R&B, Balkan müziği çalan özenli mekanlar hem gençleri hem turistleri çok eğlendiriyor.

Pekara

Pekara

Eğlencenin yolu midesinden geçenler için, Bosna’nın en lezzetli hamur işlerini bulabileceğiniz Pekera-fırınlar var. Türlü çeşit hamur işi bulunan fırınlarda ilk tercihinizi elbette ki Boşnak böreği olsun. Pekara Imaret midenizin bayramı için uğramanız gereken bir nokta. Ayrıca Slasticarna Ramis sütlü tatlıları ile ün yapmış bu mekana, uygun fiyatlı uçak biletlerinizi ayarlayıp yolunuzu mutlaka düşürmelisiniz.

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...