“Tam Kafa Dinlemelik” Dedirten 5 Yer

Yoğun iş stresi, hızla akan hayat ve bunların etrafında dönen koşuşturmalar… Bazen insan dünya bir dakikalığına yavaşlasın ya da sabah uyanayım ve tatil başlasın diye düşünüyor. Yoğunluk artık öyle bir noktaya ulaştı ki bazen tatillerin içinde bile bir nefes almak, durup dinlenmek istiyorsundur. Gezgin ruhu kimseyi yanıltmaz, herkesin kafa dinlemeye ihtiyacı vardır. Sakin bir tatil istiyorsan senin için “kafa dinlemelik yerler” önerilerimiz var. Ancak ilk olarak yapman gereken tüm bu maratondan sıyrılmak ve 5 dakikalığına da olsa yazımıza odaklanman. “Benim kafamda zaten bir yer var” diyorsan ucuz uçak bileti bakmaya şimdiden başlamalısın. Eğer hala kafanda bir yer yoksa karşında ruhunu dinlendirecek 5 farklı yer.

Barselona, Carretera de les Aigues and Collserola

Barselona, Carretera de les Aigues and Collserola

Carretera Parkı, Barcelona.

İspanya’nın kalbi, Katalanların merkezi Barselona… Bu şehirde eğlencenin durulduğu hiç görülmemiş, neşenin azaldığına iç rastlanılmamıştır. Las Ramblas’ta başlayan sakin bir yürüyüş, geceye kadar onlarca farklı anıya ve birçok yeni arkadaşlıklara yol açar. Peki bu deli dolu metropolün içinde Central Park’tan tam 22 kat daha büyük bir park olduğunu biliyor muydun? Dünyanın en büyük şehir parkı olarak bilinen Carretera, sıradan bir parktan ziyade bir ormanı andırıyor. Sahip olduğu muhteşem manzaralardan bahsetmeyeceğiz ki gidince keşfetmesi sana kalsın. Trenle ve finükülerle rahatlıkla ulaşabileceğin bir bölge olan Carretera’ya gitmeyi kafana koyduysan Barselona uçak bileti seçeneklerine göz atabilirsin.

Belçika, Bois de la Cambre

Belçika, Bois de la Cambre

Bois de la Cambre, Belçika.

Avrupa’nın park ve bahçelere olan bu tutkusunu ne kadar takdir etsek az. Dünyanın en büyük şehir parklarından biri de Belçika’da, Bois de la Cambre. Özellikle hafta sonları birçok bölgesinin de trafiğe kapatılmasıyla gidip dinlenmek için ideal bir nokta haline geliyor. İster piknik yapabilir istersen de bisikletle dolaşabilirsin. Soignes Ormanı ile birleşen bu parkta yenileneceğini garanti ediyoruz. Öyle ki Brüksel’de yaşayanların Soignes Ormanı ve Bois de la Cambre Parkı’na kendilerini yenilemek ve dinçleştirmek için hafta sonları akın ettiklerini görünce; “dediğiniz kadar varmış” diyeceksin. Hatta bazıları bölgeye “huzur ormanı” demeyi tercih ediyor. Burası belki de listedeki en iddialı yer. Bu nedenle Brüksel uçak bileti fırsatlarını şimdiden değerlendirmeye başlayabilirsin.

Londra, Queen Charlotte Kulübesi, Kew Gardens

Londra, Queen Charlotte Kulübesi, Kew Gardens

Queen Charlotte Kulübesi, Londra.

Kew Gardens tek başına günlük inziva noktası olabilecekken, içerisinde yer alan Queen Charlotte Cottage ile inziva içinde ayrı bir inziva alanı yaratıyor. 18. yüzyıldan kalma bu şirin kulübe bir zamanlar kraliyet ailesine ait olsa da şimdi bahçesiyle birlikte egzotik hayvanların evi olmuş durumda. Günümüzde belki de Avrupa’nın en büyük botanik parkı olan Kew Gardens’a gidip şehrin gürültüsü ve keşmekeşliğinden bir süreliğine de olsa uzaklaşabilirsin. Yaz kış ayrı bir güzellik sunan bahçesi, masallardaki gizli cennetleri andırıyor. Londra uçak bileti almak için başlı başına bir sebep.

Stuttgart, Höhenpark Killesberg

Stuttgart, Höhenpark Killesberg

Höhenpark Killesberg, Stuttgart.

Bir yanınızda Stuttgart şehrinin manzarası, diğer yanınızda orman. Killesberg Hill Parkı, şehrin ortasında bir vaha görünümü yaratarak mükemmel bir kaçış alanı oluşturuyor. Çeşmelerinden yayılan su sesleri ve yarattıkları eşsiz güzellik meditatif bir etki yaratırken, içerisinde yer alan hayvanat bahçesi de hem büyüklere hem de küçüklere keşif ve eğlence imkanı sunuyor.

Trabzon, Uzungöl

Trabzon, Uzungöl

Uzungöl, Trabzon.

Yurt dışında yer alan büyük parklar, yerini tamamen doğal bir güzelliğe, benzeri olmayan bir doğa harikasına bırakıyor Trabzon’da. Çaykara ilçesine bağlı olan, doğa ve gezi kitaplarını süsleyen fotoğraflarıyla dünyaca meşhur Uzungöl, tam olarak başını alıp gitmek isteyeceğin yerlerden. Yüzlerce ve hatta binlerce yıllık ağaçlarıyla sizi karşılayacak olan köy ve göl kenarında yapacağın gezintiler üzerinizdeki tüm yükü alacak. Hafta sonu bile kaçış yapabileceğin bu yer için tek ihtiyacın bir ekonomik Trabzon uçak bileti. Senin için küçük bir ipucu verelim. Çocukluğunda Doğu Karadeniz ile ilgili gördüğün neredeyse tüm kartpostallar ve resimler aslında Uzun Göl’ün farklı açılardan çekilmiş fotoğrafları ya da çizimleridir.

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...