Seyahatlerde Çok İşinize Yarayacak Atıştırmalık Önerileri

Seyahatlerde Çok İşinize Yarayacak Atıştırmalık Önerileri

Karnınızın çok acıkacağı uzun süreli yolculuklar yaşayabilir, yemek zevkinizin asla uyuşmadığı şehirlere gidebilir ya da restoranı-kafesi bol olmayan bir bölgede bulunabilirsin. Sonuç olarak bir gezginsen tüm alternatifleri düşünmen gerekir. Bu yüzden her ihtimale karşı açlığını yatıştıracak ve keşfetme keyfine gölge düşürmeyecek alternatiflere açık olabilirsin. Bu durum ekonomini de sarsmayacaktır. Sonuçta ekonomik seyahat sadece ucuz uçak biletinden ibaret değildir. İşte tasarruf edebilmeni sağlayan ve karın guruldamalarına izin vermeyen seyahat atıştırmalıkları.

Kuru Meyveler

Kuru kayısı, kuru üzüm, kuru incir gibi atıştırmalıklar seyahat sırasında hem kan şekerinizi düzenleyecek hem enerji verecek hem de sizi tok tutacaktır. Özellikle Avrupa seyahatlerinizde sıkça karşılaşacağınız bu atıştırmalıklara ceviz ve fındıklar da eşlik edebilir. En azından akşam yemeğine kadar açlığınızı bastıracak olan bu atıştırmalıklar son derece lezzetli bir tercih.

Kuru Meyveler

Tahıllı Yiyecekler

Sağlıklı atıştırmalıkların diğer bir seçeneği tahıllı bisküvi ve krakerler. Üstelik bu seçeneklerin uzun süre tokluk hissi yaşatma gibi özellikleri de var. Mısır ve pirinç patlakları için de aynı şey geçerli. Son yıllarda üretilen, farklı aromalarla tatlandırılan tahıllı ürünlerinde lezzetleri hiç fena değil. Taşıması kolay bu yiyecekler çantanızda mutlaka bulunmalı.

Tahıllı Yiyecekler

Meyveler

Kuru meyvelerin yanında taze meyveler de tercih edilebilir. Suyu çıkmayan, elma, armut, muz gibi meyveler bu konuda sana yardımcı olabilir. Bu meyveler hem kolay soyulur hem de tok tutma konusunda uzmanlardır. Üstelik pek de sağlıklılar. Sadece seyahat çantanızda değil, bizce her çantada en azından bir elma bulunmalı.

Ev Yapımı Sandviçler

Bu anlattıklarımızdan daha fazla tok tutma özelliğine sahip sandviçler, ilk aklımıza gelen yiyeceklerden. Farklı malzemelerle oluşturulan sandviçler, zevke göre hazırlanırlar. Bu yiyecekleri streçe sararak uzun süre taze kalmasını sağlayabilirsiniz. Böylece taşıma işlemi de asla sorun olmaz.

Ev Yapımı Sandviçler

Uzak Durulması Gerekenler

Her atıştırmalık sağlık açısından doğru bir seçim olmayabilir. Özellikle enerjinin yüksek olması gereken seyahatlerde yanlış seçimler seni gereğinden fazla mutsuz eder. Kek, cips gibi yağ oranı yüksek veya fazla şekerli ürünler mideni bir zaman sonra rahatsız edecektir. Çok fazla tuzlu yiyecekler ise tansiyonuna zarar verebilir.

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...