Seyahatlere Özgürlük Katan Kentlerin En Ünlü Caddeleri

Seyahatlere Özgürlük Katan Kentlerin En Ünlü Caddeleri

Kentlerin caddeleri önemlidir. Tüm şehrin enerjisi, önemli mekânları, renkleri ve insanları bir cadde ile özetlenebilir. Caddeye ayak bastığın an bulunduğun yerin dünyanın en uzun caddesi olmasını istersin. Seni eşsiz atmosferi ile karşılayacak, alışverişin, kahve keyfinin ve eğlencenin apayrı yaşandığı bu caddelere, seyahatin esnasında mutlaka uğramalısın. Ucuz uçak biletin de hazırsa, dünyanın en iyi caddeleri ile tanışma zamanı geldi!

Friedrichstrabe- Berlin

Berlin sevdalıları bilir, kentin en enerjik en dolu dolu caddesi Frederick’tir. (Friedrichstrabe) Berlin’de alışveriş, kültür ve sanat yaşamı bu caddede hayat bulur. Üstelik burası, Berlin’in diğer ünlü caddeleri Strabe ve Unter den Linden ile kesişir. Yani bu caddeye uğradığınızda bir şekilde diğer caddeleri görme şansınız da bulunur. Devasa sokak lambaları, sarı renkli tramvayları; etrafındaki kafe, mağaza ve sanat merkezleri ile burası görülmeye değer.

Friedrichstrasse Berlin

Montenapoleone-Milano

Size lüksün tanımını tek bir kelimeyle yapabiliriz; Montenapoleone! Dünyaca ünlü çizgi üstü markaların merkezi Montenapoleone Caddesi’dir. Hal böyle olunca Milano’da alışverişin başkenti bu cadde oluyor. Bu caddenin görsellerini arattığınızda dar ve krem rengi ağırlıklı binaların olduğu elinde poşetli insanların olduğu düzenli bir cadde göreceksiniz. Bu tablo bozulmaz. Çünkü bu bir Milano klasiği. Bu şehre gidilir ve elinde poşetlerle bu caddede dolaşılır. Doya doya dolaşılır.

Montenapoleone Milano

Champs Elysees-Paris

Paris Şanzelize Caddesi. Yani Champs Elysees. İsmini sıkça duymuşsundur. Hatta semtinde bu isimle açılmış bir kafe veya butik bir mağaza bile olabilir. Çünkü burası modanın, eğlence hayatının, şekerlemelerin ve kafelerin dünyaya açılan kapısı. Abartmıyoruz. Caddenin sonunda seni Zafer Takı da karşılayacak, oradan caddenin sonuna geldiğini anlayabilirsin. Kendini Parisli gibi hissedeceğin 2 kilometrelik bu serüveni yaşamak için hemen ucuz Paris uçak bileti araştırmalarına başlayabilirsin.

Champs Elysees Paris

Chandni Chowk-Delhi

Eğer Chandni Chowk Caddesi’ndeyseniz Delhi’nin en merkezi yerindesiniz demektir. Delhi’nin merkezinde yer alan en ünlü alışveriş caddesi burası. Sokak lezzetlerinin kokuları ve sokak sanatçılarının size eşlik edeceği bu caddede diğer caddeler gibi asalet aramayın. Bu cadde rahat ve enerjik bir yer. Tekstilden baharata, etnik takılardan hediyelik eşyalara kadar bulacağınız her ürün için pazarlık yapın.

Chandni Chowk Delhi

Abbey Road Londra

Gözler Oxford Street ve Bond Street’i arasa da biz daha az ünlü ama daha samimi bir caddeden bahsetmek istedik. Abbey Road, İngilizlerin milli rock grubu Beatles’ın meşhur pozu ile ünlü olan cadde. Londra’ya giden çoğu Beatles hayranı arkadaşları ile bu pozu verir. Londralılar bakmış bu cadde çok tuttu, etrafı düzenleyip geliştirmeye başlamışlar. Böylece ortaya gezinmesi zevkli, poz vermesi anlamlı harika bir cadde çıkmış.

Abbey Road Londra

La Rambla-Barselona

Sıra sıra kafeleri, restoranları, hediyelik eşya dükkânları, çiçekleri ve kitapçıları ile şehrin tam kalbinde kusursuz bir yer burası.La Rambla, Barselona’da gezilecek yerlerin kesişim noktasıdır. Meşhur Palau Güell, Kristof Kolomb Heykeli, opera binası, Mercat de La Boqueria burada bulunuyor. Öğle saatlerinde doya doya gezeceğin, akşamları da Barselona gece hayatı derinlerde yaşayacağın bu caddede seyahat anılarını zenginleştirebilirsin.

La Rambla Barselona

 

 

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...