Uzun Süren Uçak Yolculuklarını Keyifli Hale Getirmenin Yolları

Uçak yolculuğu zamandan tasarruf etmeni sağlayan, konforlu bir ulaşım şekli. Yani uçmak zaten büyük bir avantaj. Üstelik bir de Pegasus ucuz uçak bileti kampanyalarını yakaladıysan değme keyfine. Ama uzun süren uçak yolculukları bu mutluluğa biraz gölge düşürebilir. Düşürmesin. Çünkü huzurlu bir uçak yolculuğu geçirmen için çok işine yarayacak çözümler bulduk.

Doğru Koltuk Seçimi

Rahat uçak yolculuğunun en önemli kriteri koltuk seçimidir. Sonuçta saatlerce oturduğun yerden çok da kalkamayacaksın. Bu yüzden kendini rahat hissedeceğin koltuğu seçme şansın varsa mutlaka bunu yapmalısın. Eğer bacaklarını serbest bırakmak senin için önemliyse, güvenlik çıkışındaki koltukları değerlendirebilirsin. Sürekli tuvalete gitme ihtiyacı duyuyorsan hem senin hem de aynı sırayı paylaştığın yolcuların refahı açısından koridor kenarındaki koltukları tercih edebilirsin. Keyifli bir yolculuk için koltuk seçimi yapmayı atlama deriz.

Rahat Giyinmek

Uzun yolculuklarda olimpiyatlardaymış hissine kapılabilirsin. Çoğu kişi eşofmanını çekmiş ve yolculuğa hazırdır. Nitekim doğru olan hareket de tam olarak budur. Eşofman konusunda ısrarcı değiliz fakat rahatlık önemli. Bunun nedeni kıyafetlerinin zamanla hareketlerini engellememesidir. Çok dar pantolon, ağır bir hırka veya kazak, rahatsız bir tişört yolculuğunu zehir etmene yeter. Bu yüzden yaşasın rahat giyecekler!

Rahat Giyinmek

İhtiyaçları Yanında Bulundurmak

Bir valizin var ve onu bagaja emanet ettin. Fakat uzun süren uçak yolculuklarında birçok şeye ihtiyacın olabilir. Bunun için kabin valizi şart. Yedek kıyafetin, ilaçların, kitap ve ihtiyacın olan diğer küçük eşyaların baş üstü dolabında bulunması bile sana huzur verecektir.

Fırsat Bu Fırsat Zaman Ayırılmayan Şeylere Şans Vermek

Hayatın çok yoğun olabilir. Uçak yolculuğuyla beraber hayatında birkaç saat boşluk oluştu bile. Bunu değerlendirirken yolculuğunu zevkli geçirmene yardımcı olacak şeyler var. Daha önce izleyemediğin bir filmi izleyebilir, kaçırdığın dizi bölümünü yakalayabilir ya da merak ettiğin bir kitaba başlayabilirsin.

Fırsat Bu Fırsat

Şöyle Bir Dolaşmak

Otur otur nereye kadar? Arada bir bacaklarını hareket ettirmek seni sonu gelmez uyuşmalardan ve ağrılardan kurtarabilir. İniş ve kalkışlar hariç emniyet kemeri için yanan ikaz lambaları söndükten sonra, istediğin her an uçakta tur atabilirsin. Bu durum, uzun süre hareket edememekten kaynaklı rahatsızlıkları vücudundan uzak tutmanı sağlar.

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...