Vejetaryenlerin Ağzına Layık 4 Lezzet Şehri

Vejetaryenlerin Ağzına Layık 4 Lezzet Şehri

Ülkelerin geleneksel yemeklerinde genellikle etin başrolde olduğu bir gerçek. Bu durum  vejetaryen ve veganları seyahatlerde zor duruma düşürebiliyor. Fakat bu konuda çok hassas olan, menülerinde vejetaryenlerı da  düşünen hatta onlara özel bolca restoran bulunduran şehirler de var. Telaş yapma, yolculuğun boyunca patates yemeyeceksin! Ucuz uçak biletini alıp, sen de bu şehirlerde kolayca ziyafet çekebilirsin.

Tel Aviv, İsrail

Tel Aviv’de özellikle 2012 yılından sonra bir vegan-vejetaryen çılgınlığı başladı. Bu tarihten önce de çok sayıda vegan restoranları vardı fakat bir derginin bu akımı fark etmesi Tel Aviv’de şubesi bulunan dünyaca ünlü fast food markalarının bile özel vejetaryen menüleri çıkarmasını  sağladı. Tel Aviv’de yeşil bir yaşamı öne çıkarma hareketi olan “ekoloji projesi” de vejetaryen ve veganların birlikte yürüttüğü bir hareket oldu. Bu yüzden bu hareketi benimseyen insanlara sık sık rastlayabilirsin. Düzenlenen etkinliklere katılabilir, veganlar ile sohbet dolu bir gece geçirebilirsin. “Gezmeye geldik fazla sosyalleşmesek de olur” diyenler için Tel Aviv’de bulunan vegan-vejetaryen restoranlarda afiyetle lezzetli yemeklerden yiyebilirsin. Şehrin en iyi vejetaryen restoranları arasında Nanuchka, Buda Burger, Zakaim, Taam Hachaim öne çıkıyor.

Tel Aviv İsrail

Londra, İngiltere

Londra da bu konuda son derece hassas kentlerden. PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) tarafından dünyanın en vejetaryen dostu kent olarak kabul edildi. Londra’nın en turistik bölgelerinde bile geleneksel yemeklerin yanında, etsiz hatta çiğ gıda seçenekleri bulabileceksin. Özellikle Leicester Meydanı’nda bulunan Coach & Horses vegan fish and chips lezzetleri ile öne çıkar. Bunun yanında, makarna peynir burrito, hellim burgerleri ile ünlü Mildreds dünyanın çeşitli bölgelerine lezzet yolculuğu yapmanızı sağlar. Bu ikisi Londra’nın en iyi vejetaryen restoranları. Her caddede bu restoranların farklı varyasyonlarını bulabilirsin.

Londra İngiltere

Berlin, Almanya

Berlin sosisleri ile ünlü bir şehir. Burada sağlıklı beslenmeye dair bir iz bulamayacağınızı düşünebilirsiniz. Fakat Berlin’de iyi sebze elde etmek çok hassas bir konu. Süper marketlerde çift bacaklı garip havuçlar, nasıl bu hale geldiğine anlam veremediğiniz patatesler göremezsiniz. Bu hassasiyet şehre sebzeyi sevdirmiş ve vegan-vejetaryen hareketini de desteklemiş. Bu yüzden Berlinliler giderek yoğunlaşan vegan-vejetaryen nüfusuna uyumlu olarak harekete geçmiş, çok sayıda bu yaşam tarzına uygun restoranlar açmış. Lucky’nin lezzetli pırasaları ve  Sun Day Burger’ın vejetaryen hamburgerini denemelisin.

Berlin Almanya

Delhi, Hindistan

Mumbai ve Delhi bu konuda çok hassas. Bu Hint şehirleri dünyanın en büyük vejetaryen nüfusuna ev sahipliği yapar. Burada bulunan vejetaryenler, et yemedikleri gibi yumurta da yemezler. Fakat süt içebilirler. Bu onların vegan olmadığı anlamına gelse de veganlara da derin saygı duyulur. Mantar risotto, nanyan ağacı altında kavrulmuş kabak bruschetta ve ızgara mısır kentin en lezzetli tatlarındandır. Iskcon Tapınağı’nın gölgesinde bulunan ve açık büfe lezzetler sunan Govinda’s tam sana göre. DLF Alışveriş Merkezi’nde bulunan ve egzotik Hint lezzetleri sunan Sattvik bir başka lezzetli seçenek.

Delhi Hindistan

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...