• Ana Sayfa
  • Test
  • Gereksiz Bilgilerden İpuçları Yakala: Tahmin Et, Burası Neresi?
Tahmin et, burası neresi

Gereksiz Bilgilerden İpuçları Yakala: Tahmin Et, Burası Neresi?

“Bu bilgi şimdi benim ne işime yarayacak!” diyenlerden misin, yoksa gereksiz bilgi görünce sevinip koşa koşa arkadaşlarına anlatanlardan mı? Eğer eğlenceli ve bir o kadar da işine yaramayacak bilgiler edinmeyi seviyorsan lütfen bizimle kal…

Senin için bir tahmin etme oyunu hazırladık. Ancak bu bildiğin testlere benzemiyor. Eyfel Kulesi’nin görselini iliştirip “Bu nerede?” diye sormayacağız. Testimizin en zorlayıcı yanı, seçtiğimiz ülke için ikonik olmayan bir görselden neresi olduğunu tahmin etme kısmı. Anlattığında ortamların neşesi olabileceğin gereksiz bilgileri düşün. İşte, biz de buradan yola çıkarak testimizin içine ipuçları yakalayabileceğin, eğlenirken öğrenebileceğin bilgiler serpiştirdik. 

Dünya üzerinde 208 ülke bulunuyor. Her ülke bazı noktalarda benzeşse de birbirinden çok farklı. Bu farklılıklar o ülkede yaşayanlar için sıradan hale gelse bile ne kadar absürt olduğunu anlamak inan senin için zor olmayacak. Asıl soru “Burası neresi?”

Şimdi, testi çöz; doğru yanıtlarına göre sana gezip görmen gereken yerler önerelim.

Son olarak sana başka fikirler vermesi için Geri Dönmek İstemeyeceğin Uçuş Güzergâhları: Yaza Girerken Mutlaka Gitmen Gereken Yerler yazımızı okuyabilirsin.

 

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...

Bir yanıt yazın