Tatili Fırsata Çevirmenin Yolları

Tatili Fırsata Çevirmenin 6 Temel Tekniği

Tatil yeterince keyifli bir kelimeyken, tatil fırsatları kelimesini duyup gördükçe, içimizi bir heyecan kapladığı bir gerçek. Erken otel rezervasyonları, ucuz uçak bileti, hesaplı restoranlar… Hepsine kalp atmak istediğinin farkındayız. Bu yüzden fırsatlarla dolu bir tatil geçirmen için yapabileceklerine bir göz atalım dedik. İşte, tatil fırsatı kelimesini doya doya yaşatacak o taktikler.

Alternatif Rotalar

Bilinen bir gerçek vardır ki, popüler rotalar her zaman daha pahalıdır. Çoğu kişinin keşfedemediği mekânlar, kitlelere hitap etmek için fiyatlandırma sistemini asgari düzeyde tutar. Bu meselede aklına sadece şehirler gelmesin. Bu durum kafeler, restoran ve oteller için de geçerlidir. Ayrıca kimsenin bilmediği çok ilginç yerler keşfetmek gibi bir şansı da beraberinde getirebilirsin. Çekeceğin fotoğrafları, yaşayacağın deneyimleri bir düşün. Hem çok zevkli hem pek hesaplı. Biz buna çifte fırsat deriz.

Alternatif Rotalar

Uçak Biletini Önceden Ayarla

Uçak bileti mevzusu her seyahatçinin odağındadır. Uçak biletini ucuza getirmenin en iyi yolu erken uçak bileti fırsatlarından yararlanmaktır. Uçuş tarihi yaklaştıkça promosyonlu uçak biletleri azalacağı için uçak bileti fiyatları da artacaktır. Sen sen ol uçak biletini önceden ayarlamaya bak. Ya da hava yolu şirketlerinin sunduğu kampanyalı uçak bileti fırsatları için takipte kal.

Uçak Biletini Önceden Ayarla

Erken Rezervasyon Fırsatlarını Kaçırma

Özellikle tatil bölgelerinde bulunan oteller sezon yaklaştıkça oda fiyatlarını arttıracaktır. Hatta bu artışlar seni şaşırtacak boyutlara bile ulaşabilir. Riske girmeden sezon öncesi otelini de ayarlayabilirsin. Bunun için internetten yararlanman gerekecek. Çünkü birçok otel sezon öncesi erken rezervasyon sürprizleri yapıyor.

Erken Rezervasyon

Otellere Bağımlı Kalma

Otel konusunda ısrarcı değiliz. Farklı konaklama fırsatlarını da değerlendirebilirsin. Hosteller, özellikle yurt dışı seyahatlerinde karşımıza çıkan en hesaplı alternatiflerden. 6-8 kişilik odalarda konaklamak sana güven vermiyor olabilir fakat bu uygulama son zamanlarda oldukça popüler. Hostellerin de buna göre güvenlik önlemleri bulunuyor. Değişim programları veya dönemsel kiralanan apart evler de hesaplı bir tatil fikri olabilir. Bu evlerin mutfaklarını kullanarak dışarıda yeme-içme masrafından kurtulabilirsin.

Otellere Bağımlı Kalma

Alışveriş İşinde Akıllıca Davran

Yurt dışında alışveriş yapmak ekonomine zarar verebileceği gibi seni çok mutlu edecek sonuçları da beraberinde getirir. Birçok Avrupa kentinde bit pazarları ya da sokak tezgâhları hesaplı alışveriş noktasında sana yardımcı olur. Fakat burada en önemli nokta para birimi. Türk Lirası’ndan daha düşük olabilecek para birimlerine sahip olan ülkelerde alışveriş, hesaplı bir etkinlik olabilir. Ukrayna, İran, Hindistan hesaplı alışveriş yapabileceğin ülkeler arasında bulunuyor.

Sokak Lezzetlerine Şans Ver

Gittiğin kentin en iyi yemeğini, en iyi restoranda yiyebilirsin. Ama hesaplı bir tatilin altın kuralı bu lüksü abartmamak. Hatta sokak lezzetleri sana bu konuda lezzetli alternatifler sunacaktır. Mesela İtalya’da Suppli, Fransa’da Krep, Almanya’da sosis oralarda yiyebileceğin en lezzetli şeylerdendir. İzmir’deki kumru, İstanbul’daki balık ekmek kadar seni mutlu edemeyecek olsalar da denemeye değer.

 

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...