Az Bütçe Tatil Planı

Daha Az Bütçe Ayırarak Daha Çok Yaz Tatili Yapmanın 7 Yolu

Koca bir yılın ödülüdür yaz tatilleri. Bütün bir sene bahsedilecek anılar, unutulmaz arkadaşlıklar, deneyimler bu kısacık haftalara sığdırılır. Adeta bir enerji deposu, cömert bir moral kaynağıdır bünyelere. Peki, yaz tatillerini ne kadar iyi değerlendiriyoruz? Daha az bütçe ayırarak daha çok tatil yapmak mümkün mü? Biz diyoruz ki, mümkün.

1. Yoğun Sezonu Beklemeyin

Az Bütçe Yoğun Sezon Bekleme

Siz haziran-ağustos ayları arasındaki yoğun sezona planlarınızı yaparken, bazı yerlere çoktan yaz gelmiş oluyor. Yoğun sezonun hem kalabalık hem de yüksek fiyattan hizmet verdiğini göz önünde tutarsak, neden nisan-mayıs aylarını da tatil seyahat planlarınıza eklemiyorsunuz ki? Yoğun temponuza ara verip, Barselona sahillerinde uzanmak hoş olmaz mıydı? Hem de aylardan mayıs ve hava sıcacıkken.

2. Erkenden Rezervasyon Yapın
Az Bütçe Erken Rezervasyon
Otel rezervasyonlarınız için son dakikaya kadar beklemeyin. Biliyoruz, konu yaz tatiline geldiğinde karar vermek biraz zor, ince eleyip sık dokumak gerekiyor ancak birkaç ay önceden yapacağınız rezervasyonlar size çok daha avantajlı fiyat paketleri sunacaktır.

3. Uçak Bileti Kampanyalarından Faydalanın
Az Bütçe Uçak Bileti Kampanyası
Uçak bileti fiyatlarından artık korkmanıza gerek yok. Ucuz uçak bileti yakalamak için tek yapmanız gereken bizi takip etmek. Dönemsel kampanyaları yakalayarak seyahat bütçenizi yarı yarıya indirebilirsiniz. Pegasus olarak hem yurt içi hem de yurt dışı ekonomik fiyatlı seferlerimiz ile seyahatseverlerin Türkiye’nin ve dünyanın birçok yerine hesaplı bir yolculuk gerçekleştirmesini sağlıyoruz.

4. Farklı Konaklama Seçeneklerini Araştırın
Az Bütçe Konaklama Seçenekleri
Şık bir yaz tatili için illa ki beş yıldızlı otellerde konaklamaya gerek yok. Farklı bütçelere uygun apart oteller ve butik oteller de konaklama seçenekleriniz arasında bulunsun. Eğer tatile kalabalık bir grupla çıkıyorsanız, ev kiralamayı da alternatifleriniz arasına ekleyin. Konaklama bütçenizi ne kadar indirirseniz, tatilinizi o kadar uzatabilirsiniz.
6. Vize İstemeyen Yerleri Ziyaret Edin

Az Bütçe Vize İstemeyen Yerler
Eğer bütçeniz kısıtlı ama gezme isteğiniz sınırsızsa işe vizesiz destinasyonlardan başlayın. Azerbaycan, Gürcistan, Rusya, Makedonya, Kazakistan, Makedonya, Sırbistan, Kıbrıs, Ukrayna… Bu yaz hangi kültürle yoğrulmak istiyorsanız, hepsine uygun bir ülke mevcut.

7. Sonbahar Yaklaşırken Enerjinizi Toplayın
Az Bütçe Ekonomik Uçak Bileti
Herkes tatilini tamamlamış, yeni iş dönemi açılmak üzereyken siz son bir çıkış yapın. Eylül-ekim aylarında Antalya gibi güney kesimlerde güneşin hala ısıttığını, denizin sıcak olduğunu aklınıza getirin ve bu dönemleri de yaz tatilinize dahil edin. Hem konaklama hem de uçak bileti fiyatları bu dönemde daha uygun olacaktır.

8. Unutmayın, Plan Her Şeydir
Az Bütçe Tatil Planı
Planlarınızı önceden yapmak yaz tatili bütçenize oldukça önemli bir katkı sağlayacaktır. Nereye gitmek istediğinizi, hangi dönemde, ne kadar kalmayı planladığınızı net bir şekilde ortaya koyup birkaç ay önceden netleştirirseniz yaz tatilinizi çok daha hesaplı hale getirebilir ve bu sayede süresini uzatabilirsiniz.

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...