Tel Aviv'de Doyasıya Deniz

Tel Aviv’de Doyasıya Deniz, Doyasıya Plaj

Tel Aviv, İsrail’in Akdeniz kıyısını tutmuş bir sahil kenti, en kalabalık şehri, yaşayan enerjisi ve modernliğiyle adeta Orta Doğu’nun Kaliforniya’sı. Tarihi mekanları ve müzeleri ile tüm yıl ziyaret sebebi olurken, eğlence mekanları, uçsuz bucaksız sahilleri, plajları ile İsrail’in sıcak yüzü olmaya devam ediyor. Pegasus’un Tel Aviv’e uygun uçak bileti avantajları da ülkemizde Tel Aviv’i çekim merkezi haline getirmeye yetiyor da artıyor bile.

Tel Aviv plajlarında hayat var, aktivite var. Ama aynı zamanda dinlenme ve sakinlik isteyenler de boş dönmüyor. Sörf, dalgıçlık gibi su sporları, voleybol, racketball, açık hava jimnastik alanları, eğlence mekanları, restoranlar kafeler gibi ne ararsanız, doyasıya bulacağınız Tel Aviv plajlarına gelin birlikte bir göz atalım.

Gordon ve Frishman Plajlarında Eğlence

Tel Aviv Gordon Frishman

Marinanın güneyinde yer alan Gordon ve Frishman plajları, pürüzsüz kumu ve temizliği ile Tel Aviv’in en iyi korunmuş ve en popüler iki plajıdır. Ana otellere yakınlığı ile de turistler tarafından daha fazla tercih edilir. Popülerliği sebebiyle kalabalık ve biraz da plaj sosyetesine hitap eden bu iki plaj, tuzlu su havuzu, kafe, bar ve restoranları ile havalı bir tatil keyfi yapmak isteyenleri davet ediyor.

Hilton’un Alternatif Havası

Tel Aviv Hilton

Gordon plajından sonra yer alan, ismini Hilton otele yakınlığından alan plaj, tamamen farklı konseptteki bölümleriyle öne çıkıyor. Köpeğini kapanın geldiği, renkli görüntülere sahne olan kuzey plajı, farklı yaşamların kesiştiği orta bölümü ve sörfçülerin favori noktası güney plajı ile şehrin alternatiflerini çekiyor.

Metzitzim- Old Sheraton Beach

Tel Aviv Metzitizm Old Sheraton Beach

Önceleri çok sakin ve nezih olan Metzizim, bir film sayesinde popülaritesini arttırmayı başarmış. Çocuk oyun alanları, voleybol sahaları ile genç arkadaş gruplarının takıldığı bir plaj haline gelmiş. İsraillilere özel bir oyun olan plaj racketball’unu merak edip, oyunun içine girmek isteyebilirsiniz. Ve elbette plaj sakinlerinin nargile keyfi de kıskanılacaklar arasında.

Dolphinuarium Plajı

Tel Aviv Dolphinarium Plajı

Drummers’ plajı olarak da bilinen, festivallerin, eğlencelerin yapıldığı gece kulüplerinin yer aldığı gündüz sakin, gece bir hayli hareketli olan bu plaj, birçok kişinin ekonomik Tel Aviv uçak bileti araması için yeterli bir sebep. Genelde gençlerin olduğu, her ülkeden insanlara rastlayabileceğiniz, özgür bir atmosfere sahip, her yerde müzisyenler, jonglörler ve dansçılar görebileceğiniz çok keyifli bir festival olan Drummers Festival’e de ev sahipliği yapıyor.

Hof Hadatiyim, Muhafazakarların Plajı

Hilton ve Sheraton plajları arasında kalan ve komşu plajlardan yüksek duvarlarla ayrılan, muhafazakar kesime yönelik olan Hof Hadatiyim Plajı, kadın ve erkekleri farklı günlerde ağırlıyor. Sakin ve temiz olan plaj, dindar kesime hitap ederken, çıplak güneşlenmek isteyen kadınların da birinci tercih ettiği bir yer oluyor.

Banana Plajı’nda Gün Batımı

Tel Aviv Banana Plajı

Banana Plajı’nın diğer plajlardan farkını sakinliğiyle hemen hissedeceksiniz. Kalabalıktan uzak oluşu ve sessizliği ile kafa dinlemek isteyenlere önerilir. Plajın kuzeyinde dalga sörfü, rüzgar sörfü yapabileceğiniz su sporları okulu yer alırken, güneyi de İsrail’in bohem kesimine hitap ediyor.

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...