Yaz Tatilini Kopenhag’da Geçirmen İçin 5 Neden

Soğuk havaları ile bilinen Kopenhag’a da yaz geldi. Elleri birbirine ovuştura ovuştura, atkı ve berelerle keşfedilen bu kenti, bir de yaz mevsiminde gör. Yaz mevsimini çok özleyen ve fazlaca kıymetini bilen Kopenhag’da tatil keyfini doruklarda yaşarsın. Bu yaz planını kuzeyin en sıcakkanlı kentinde yapmak istersen, acilen Kopenhag ucuz uçak biletlerine göz atmalısın. Oluşturduğumuz listeyi seninle birlikte paylaşabilmek için sabırsızlanıyoruz!

En Güzel Yaz Başlangıcı; Kopenhag Distortion

Kopenhag’da yazın habercisi düşen cemreler değil, festivallerdir. Yaza merhaba, en iyi sokak festivalleri ile denilir. Bu sene 01-05 Haziran arasında düzenlenecek sokak festivali ile yaza mutlu bir giriş yapacak Kopenhaglıların arasında sen de bulunmalısın. Kopenhag Distortion hakkında şunu söyleyebiliriz, daha önce böyle bir tecrübe hiç yaşamadın! Burası Vikinglerin ülkesi ve yaz tabii ki coşkuyla kutlanacak. Her sokakta bir parti, her köşe başında bir konser, dondurmalar, rengarenk tezgahlar… 5 gün sürecek bu maceraya katıldığında, parti kültürünün Danimarkalılardan öğrenilmesi gerektiğini göreceksin.

Bir “Yok Artık!” Hikayesi; Tivoli’ye Ziyaret

Kopenhag seyahatinde festivaller seni çok yormadıysa, Tivoli’ye davetlisin. Şehir merkezinde bulunan eşsiz bir eğlence bahçesi burası. Kentin en iyi restoranları, oyuncakları, etkinlikleri burada bulunur. Yaz aylarında düzenlenen ücretsiz konserlerle coşabilir, benzerini dahi hiçbir yerde görmediğiniz süper oyuncaklarla adrenalinin doruklarında volta atabilirsin! Eminiz ki “yok artık” diyeceğin her şeyi burada yaşayacaksın.

Tivoli

Standartların Çok Üstündeki Plajlar ile Tanışmak

Kopenhag’daki kusursuz plajlar sayesinde, daha önce gördüğün tüm plajları unutacaksın. Kopenhag plajları, şehre yakındır ve tertemizdir. Bu plajların çoğunda rüzgâr çok sağlam olduğu için, yelken bile yapılabilir. Plajların çevresinde genellikle geniş mesire alanları vardır. Dalış kuleleri ise hemen her plajda bulunur. Kophenag plajlarını yakından tanımak için;  Amager Beach Park, Harbour Bath Islands Brygge ve tabii ki Bellevue Beach’e uğramalısın.

Kenti Bisiklet ile Keşfetmek

Yaz mevsimi, Kopenhag’ı iki tekerlek üstünde keşfetmek için harika bir zaman. Ve Kopenhag, bisiklet için kesinlikle mükemmel bir şehir. Kiralayacağın bisikletlerle dümdüz caddeleri, birbirinden farklı mahalleleri, plajları, alışveriş meydanlarını gezebilirsin. Üstelik şehirdeki tüm kurallar bisikletçilerin lehine! Yani,  tam bir bisiklet şehri Kopenhag. Haydi, pedalına kuvvet.

Bisikletle Kopenhag

Açık Havada İskandinav Lezzetleri

Kış aylarında restoranların en sıcak bölgesini arayan gözlerimiz, yaz aylarında açık havada yemek yemenin keyfini bulmaya çalışır. İskandinav mutfağını güneşin altında tadabilmek büyük şanstır. Uzun yaz geceleriniz eşlik edecek, bütçelere göre oluşturulmuş menüleri ile Kopenhag’ın teras ve bahçeleri seni bekler. İşte, Kopenhag’da açık hava ziyafetlerini yaşayacağın restoranlar;

Kihoskh, Gran Torino, Søren K, Café Dyrehaven Vesterbro, Kopenhag Papiroen ve Kopenhag Street Food açık hava lezzetlerini tadacağın en iddialı adresler.

Açık Hava Lezzetleri

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...