Yazın Müzik Hali Viyana

Yazın Müzik Hali: Viyana

Opera denilince akla gelen ilk şehir olan Viyana, Avusturya’nın en büyük şehri ve başkenti olmasının yanı sıra kültürel ve mimari açıdan Avrupa’nın en güzel şehirlerinden biri. Siz de bu tarihi şehrin bir parçası olmak için hemen Viyana uçak biletinizi ayırtın, yazın sonu gelmeden Viyana’yı keşfetmenin zevkine varın.

Müzik Dehalarının Şehrini Keşfedin

Müzik Dehaları Viyana

Müzik başkenti olarak bilinen Viyana, birçok müzisyene ev sahipliği yapmıştır. Wolfgang Amadeus Mozart, Ludwig van Beethoven, Franz Schubert, Joseph Haydn bu müzisyenlerden sadece birkaç tanesi. Şehri gezerken bir yandan da müziğin sesini duymak kaçınılmaz oluyor iş böyle olunca. Ayrıca Beethoven’ın ünlü 9. Senfoni’sini yazdığı evi de görmek mümkün olduğu gibi Mozart’ın hayatını daha yakından incelemek isteyenler için, Mozart’ın Viyana’da yaşadığı sürece oturduğu evi ziyaret etmek de mümkün. Mozarthaus, Mozart’ın 2,5 yıl boyunca yaşadığı evin bozulmadan saklanılmasıyla oluşturulmuş bir müze ev. Müze Viyana’nın merkezinde bulunduğu için de ulaşmak oldukça kolay.

Opera Viyana’da İzlenir

Viyana Opera

Şehrin merkezinde bulunan bir başka yapı olan Viyana Devlet Operası Binası ise ekonomik uçak biletinizi alıp mutlaka görmeniz gereken yapılardan bir tanesi. 19. Yüzyılın ortasında Viyana’nın tam ortasında inşa edilmiş olan Viyana Devlet Operası Binası, 2. Dünya Savaşı’nda oldukça büyük bir hasar almıştır ve savaştan sonra yenilenerek hizmete tekrar açılmıştır. Her yıl Avrupa’nın en önemli operalarına ve etkinliklerine ev sahipliği yapan bu binada bir opera izlemek Viyana’ya giden ziyaretçilerin yapacağı en anlamlı etkinliklerden biridir.

Balolar Şehri

Balolar Şehri Viyana

Viyana, aynı zamanda düzenlenen büyük balolarıyla da tanınıyor. Bu balolardan en büyüğü, opera balosu olan Opernball’dur. İlk kez 1935 yılında düzenlenen Opernball, 2. Dünya Savaşı’nda ara verilmiş olmasına rağmen, her yıl düzenli olarak devam etmektedir. Opernball her yıl festival zamanında Viyana Opera Binası’nın büyük bir balo salonuna dönüştürülmesiyle gerçekleşir. Bu baloda erkeklerin beyaz kravat ve smokin giymesi, kadınların ise uzun elbiseler giymesi zorunludur.

Müzik Etkinlikleriyle Viyana’yı Yaşayın

Viyana’yı ziyaret etmek için en uygun zamanlar mayıs, haziran ve eylül ayları olarak geçmesine rağmen Jazz Fest Wien, yani Viyana Caz Festivali, temmuz ayının ortasında başlıyor ve yaklaşık bir ay boyunca devam ediyor. Siz de müziğin başkentini görmek için hemen Viyana uçak biletinizi ayırtın ve asla unutamayacağınız bir deneyime hazırlanın.

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...