Yeni Yılda Seyahate Çıkacakların 5 Beklentisi

Bu yılbaşı diğerlerinden farklı olsun ama nasıl? Hemen yardımcı olalım. İlk başta neler istediğini bir düşün ve seyahat planının beklentilerini karşılayıp karşılamadığına karar ver. Peki, nedir bu seyahat beklentileri? Biz sana anlatalım. İşte bir yılbaşı gezgininin seyahat etmeden önce üstünde durduğu önemli konular.

Yeni Yılı Önemseyen Bir Adet Şehir
Gideceğin yerde ne yapacağından daha önemlisi, o şehrin senin için neler yapacağıdır. Artık dünyanın her yerinde yılbaşı coşkuyla kutlanıyor. Fakat bazı şehirler yeni yıla daha bir coşkuyla giriyorlar. Özen gösteriyor, organizasyonlar yapıyorlar. Kentlerin yapacakları etkinliklere şöyle bir göz at. Hangi kentin etkinlikleri ve gece eğlenceleri senin ruhunu yansıtıyorsa harekete geç. Özellikle partiler ve kamu alanlarında yapılan süslemeler-etkinlikler konusunda Londra, Moskova, Amsterdam, İstanbul, Roma, Berlin ve Prag çok iyi bizden söylemesi.

yeni-yili-onemseyen-bir-adet-sehir

Ucuz Uçak Bileti
Yılbaşında farklı bir plan yapmaya kalktığın anda uçak biletlerini kontrol ettiğini tahmin edebiliyoruz. Bu işi son güne bırakmamak ucuz uçak bileti fırsatlarını yakalamak demektir. Unutma uçakta koltuk sayısı azaldıkça fiyatlar yükselecektir. Bunun için erken rezervasyon önemli. Geç kaldığını düşünme, belki de ucuz uçak bileti kampanyalarını yakalarsın. Kim bilir…

ucuz-ucak-bileti

Şehrin Göbeğine Konuşlanmış Ucuz Otel
Yılbaşında kentlerin meydanları, caddeleri, alışveriş merkezleri kısacası şehir merkezleri dolup taşar. Bu eğlenceden uzak kalmamak için konaklayacağın yerin de bu etkinliklere yakın olmasını istersin. Eğlence dönüşü otobüs arama, taksiye binme, metro saatlerini yakalama derdine düşmemeyi istemen gayet normal. Bunun için iyi araştırma yap. Şehir merkezindeki oteller bu dönemde dolup taşacaktır. Airbnb ya da hostel seçeneklerini de değerlendirebilirsin. Tercihin ne olursa olsun elini çabuk tutmalısın.

Bu Çam Ağacı Ne Kadar?
Hani bazı kentler vardır, alışveriş için doğmuş gibidir. Mesela Dubai, Milano ya da Paris… İşte bu gibi şehirlerde tezgâhlar yılbaşında daha bir şenlenir. Üstelik kampanyaları da yakalarsan değme keyfine. Uyaralım; ışıl ışıl tezgahlar gözünü karartabilir. Bir çam ağacını poşete koymaya çalışırken kendini bulabilirsin. Sakin ol ve mağazaların yılbaşına özel muhteşem konseptleri eşliğinde alışverişin tadını çıkar.

bu-cam-agaci-ne-kadar

Dakikada 10 Kere Çantanı Kontrol Etmeyeceğin Güvenli Alanlar
Gece partileri, meydanlarda yapılan gösteriler, rengarenk sokaklar derken seni huzursuz eden bir şey var. Turist olduğun şehirde çantanın boşaltılmasını istememen çok normal. Bunun için güvenli bir alan istiyor olabilirsin. Alacağın birkaç önlem var. Paranın tamamını çantana koymamak, çantanı bir yerlerde bırakmamak, tekilliğinden emin olmadığın alanlarda takılmamak vb.

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...