Akdeniz'in En Güzel Koyları Plajları

Akdeniz’in En Güzel Koyları ve Plajları | Deniz, Kum, Güneşe Doğru

Yaz ayları ile beraber deniz, kum, güneş bir olup bizi selamlar. Yılın tüm yorgunluğunu alan berrak sular bir davet gönderir. Doğanın da denize eşlik ettiği bu davete katılmamak olmaz. Akdeniz Bölgesi ve Akdeniz’in göz alan koyları ise bu davetin tadını doyasıya çıkarmak için oldukça uygun.

Bu yazımızda seni Akdeniz’in en güzel koylarına ve plajlarına doğru götüreceğiz, bazı önerilerde bulunacağız. Haydi, keşif başlasın!

Akdeniz Koyları: Berrak Bir Güzellik

Akdeniz Koyları

Ülkemizin kıyıları bu kadar güzelken seçim yapmak oldukça zorlaşıyor. Bu sebeple biz senin için doğa tutkunu gezginlerin sıklıkla uğradığı koylardan ve plajlardan bazılarını listeledik. Eğer masmavi bir gökyüzünü izlemekten ve tertemiz bir denizin kıyısında güneşlenmekten hoşlanıyorsan bu rotalar tam sana göre.

Ancak listemize geçmeden önce hatırlatmakta yarar var: Önerdiğimiz koylarda kamp yapmak da mümkün. O yüzden yanında götüreceğin kamp malzemeleri, uyku tulumu ve uyku ekipmanları ile yemek ya da kamp malzemelerini taşıma hakkında bilgi almak için bagaj kuralları sayfamızı ziyaret edebilir, uçak biletine göre limitleri öğrenebilirsin. 

Bu hatırlatmayı yaptığımıza göre Akdeniz’in en güzel koyları ve plajları listemize geçebiliriz. 

1. Phaselis Koyu: Çam Kokulu Cennet

Akdeniz Koyları Phaselis Koyu

Antalya’nın Kemer ilçesine bağlı olan koy, Phaselis Antik Kenti’nin içerisinde bulunuyor. Yani hem kumsalda denizin keyfini çıkarabileceğin hem de tarihi bir geziye çıkabileceğin bir yer arıyorsan Phaselis’in sana uygun olduğunu söyleyebiliriz. 

Tarih boyunca Pers, Roma ve Rodos hakimiyetine girmiş olan bölge kültürel bir çeşitliliğe sahip. Antik kentin içinden denize girmek ise bambaşka bir deneyim. Ama bunlar olmasa bile sadece cam gibi masmavi denizi için bile bu koyu ziyaret etmek isteyebilirsin. Tabii buraya geldiğinde çam ağaçları arasında muhteşem bir manzaranın eşliğinde kamp yapmanı da tavsiye ederiz. 

Antik kentin üç farklı girişi bulunuyor. Güney Limanı’nı tercih edersen burada sahilin biraz daha uzun, denizin dalgalı olduğunu göreceksin. Merkez Liman ise ağaç gölgesinde oturulacak daha fazla yer sunuyor. Kuzey Liman’ın denizi ise biraz taşlık ama rüzgar bakımından daha korunaklı bir noktada. Ancak hangisini seçersen seç, masmavi deniz seni mutsuz etmeyecek, bundan emin olabilirsin.

Ayrıca belirtmekte fayda var; burası bir antik kent olduğu için girişler ücretli, fakat Müze Kart’a sahipsen ücretsiz olarak giriş yapabilirsin. 

Bölgeye ulaşmanın en kolay yolu ise Antalya’ya uçup aktarma yapmaktan geçiyor.

Antalya Uçak Bileti Ara 

2. Palamutbükü: Yeşil ve Mavi Kol Kola

Akdeniz Koyları Palamutbükü

Ege ve Akdeniz’in buluştuğu Datça’da yer alan Palamutbükü, Türkiye’nin en güzel koylarından biri olma özelliğini taşıyor. Üstelik yaz aylarında turistlerin sıkça tercih ettiği bir nokta haline gelmiş olmasına rağmen doğallığını koruyor.

Palamutbükü’ne geldiğinde eşsiz bir manzaraya şahit olacaksın. Hafif dalgalı deniz, biraz rüzgar, alabildiğine uzun plajıyla tam bir huzur durağı diyebiliriz. Eğer sessiz sakin bir şekilde güneşlenip farklı koyları da deneyimlemek istersen buradaki tekne turlarına da katılabilirsin.

Bölgedeki deniz oldukça temiz ve berrak olduğu için deniz gözlüğünü yanında getirirsen su altındaki güzelliklere de şahit olabilirsin. Sudan çıktığında ayaklarına kum bulaşmasın istiyorsan da merak etme, buradaki plaj taşlardan oluşuyor. Bu yüzden plaja giderken deniz ayakkabısı getirmeyi de düşünebilirsin.

Yeşilin maviyle buluştuğu benzersiz manzaralara sahip olan bölgeye ulaşmanın en kolay yolu ise Bodrum’a uçup aktarma yapmaktan geçiyor.

Bodrum Uçak Bileti Ara

3. Patara Plajı: Film Karesi Gibi

Akdeniz Koyları Patara Antik Kenti

Patara, Kaş ve Kalkan’a oldukça yakın bir mesafede yer alıyor. İsmini Patara Antik Kenti’nden alan plaja giriş ücretli, ancak Müze Kart’a sahipsen içeri ücretsiz girebilirsin.

Deniziyle tatilde, kum tepeleri ile de çölde hissettiren bölgede, rüzgar estikçe kumlar tenini okşayacak. Ayrıca Patara, çöl atmosferinden dolayı birçok Yeşilçam filmine de ev sahipliği yapmış bir yer. Farklı bir deneyim yaşamak istersen burada düzenlenen turlarla kum tepelerinin üzerinde ve antik kent içinde atla dolaşman mümkün.

Patara aynı zamanda nesli tükenmekte olan caretta caretta’lara da ev sahipliği yapıyor. Ancak caretta caretta’lar insanlardan çekinen canlılar oldukları için yumurtalarını sahile bırakırlarken yalnız kalmak istiyor. Bu yüzden plajı sadece belli saatler içerisinde kullanabileceğini unutma.  

Eğer farklı bir plaj keşfetmek istiyorsan, kendine has bir tabiata sahip olan Patara seni bekliyor. Bölge Antalya sınırları içerisinde olsa da Muğla Dalaman Havalimanı’na daha yakın. Bu yüzden bölgeye ulaşmanın en kolay yolu Dalaman’a uçup buradan aktarma yapmaktan geçiyor.

Dalaman Uçak Bileti Ara

4. Akçagerme: Mavi Bayraklı Temizlik

Akdeniz Koyları Akçagerme

Akçagerme Plajı, turizm cenneti olan Kaş’ın en güzel plajlarından. Antalya’nın en çok turist ağırlayan ilçelerinden Kaş’ın merkezine oldukça yakın olan plajın suyu ise her daim berrak ve ılık.

Akçagerme’nin denizine adımını attığın an, seni karşılayan mavinin tonlarına bayılacaksın. Sakin bir atmosfer ve muhteşem bir deniz vadeden bu plaj kesinlikle görülmeye değer. Sığ ve dalgasız bir deniz arıyorsan Akçagerme seni kucaklamaya hazır. Öyle ki Kaş’ın en popüler koylarından biri olan Akçagerme, aynı zamanda Mavi bayraklı plaj statüsünde bulunuyor.

Ayrıca bu halk plajında pek çok tesis, voleybol sahası ve tenis kortu gibi spor yapılabilecek alanlar yer alıyor. Ücretleri oldukça makul olan tesislerin işletmesi ise Kaş Turizm ve Meslek Lisesi öğrencilerine ait.

Kısacası sakin ve konforlu bir koy arıyorsan Akçagerme seni çağırıyor. Bölgeye ulaşmanın en kolay yolu ise Dalaman’a uçup buradan aktarma yapmak.

Bu öneri ile beraber yazımızın sonuna geliyoruz, ancak okumaya devam etmek istiyorsan Türkiye’nin En İyi Dalış Rotaları: Derin Maviliklere Doğru yazımıza geçebilirsin. 

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...

Bir yanıt yazın