Az Masraflı Tatil Şehirleri

Az Masraflı Tatil Şehirleri | Bütçe Dostu Gezilecek Yerler

Yaz henüz bitmemişken evde kaldığımız onca zamanı telafi etmek için yeni yerleri keşfetme coşkumuz hala devam ediyor. Keşfetme tutkusu bir kere içine düştü mü, yapacak tek şey kalıyor; o da yollara düşmek. Tabii bu keşif ekonomik olarak da uygun olmalı ki daha çok yer gezmek mümkün olsun. 

Uygun tatil seçeneği ararken de yurt dışında yer alan şehirleri seyahat rotandan kaldırmana gerek yok. Sadece biraz stratejiye ihtiyacın var. Döviz kurundan doğan farklar olsa bile yine de ucuz uçak bileti seçenekleri ve alternatif rotalar sayesinde daha az masraf yaparak daha çok yer görebilirsin.

Tabii bu şehirlere doğru yola çıkmadan önce ülkelerin, vize şartlarını, yurt dışı uçuşlara ait Covid-19 güncel durum ve ülke kabul kurallarını incelemeyi unutma. Bazı ülkelerde test zorunluluğu bulunuyor ve karantina şartları hala devam ediyor. Aynı zamanda birçok ülkede gezginlerin aşı durumları kontrol ediliyor. 

Hatırlatmalarımızı yaptıktan sonra gelelim yazımıza. Şimdi, sana daha az masraflı bir tatil için 5 kentten bahsedeceğiz.

1. Şarm El Şeyh: Kızıl Denizin Büyüsü 

Az Masraflı Tatil Şarm El Şeyh

Mısır deyince hemen gözümüzün önünde uçsuz bucaksız çöller beliriveriyor. Kızıldeniz kıyısındaki Şarm El Şeyh ise Orta Doğu’dan beklenmedik şekilde kristal berraklığında mavi deniziyle çöl manzarasının karşısında şaşkınlık verici bir güzelliğe sahip. Akıllarda bir soru işareti bıraksa da burası serap değil gerçek!

Mısır’ın turkuaz cenneti Şarm El Şeyh’in son yıllarda bu kadar popüler olması, ekonomik olmasının önüne geçmemiş. Bunun sebebi de temel gelir kaynağı turizm olan bölgede oluşan rekabet koşulları. Şarm El Şeyh’te her bütçeye uygun ve hizmet standardı yüksek konaklama seçeneği bulmak mümkün. 

Kızıldeniz, dalış yapmak istiyorsan muhteşem bir lokasyon. Hele bir de aylardan nisan ve mayıs ise bambaşka bir deneyim fırsatı sunuyor. Unutmadan belirtelim, şehirde enfes deniz ürünleri ve et yemeklerini Türkiye’ye kıyasla son derece uygun fiyatlarla tadabilir, yeme-içme giderlerinden tasarruf edebilirsin.

Şarm El Şeyh ile ilgili biraz daha okuma yapmak istersen aşağıya senin için birkaç yazı bırakıyoruz.

Şarm El Şeyh Yaza Doymuyor 

Şarm El Şeyh Plajlarında Yaz Mevsimi 7 Ay Sürer 

Şarm El Şeyh Uçak Bileti Ara 

ucak-bileti

2. Belgrad: Kaçış Durağı

Az Masraflı Tatil Belgrad

Ucuz seyahat  denince akla ilk gelen şehirlerden biri olan Belgrad, her daim gezginler için bütçe dostu olmuştur. Vizesiz giriş yapılabildiği için valizini toplayıp pasaportunu yanına alarak bir uçak biletiyle kolayca gidebileceğin bir yer. Hafta sonu için gidilebilecek türde bir kaçış durağı diyebiliriz. 

1 saat 45 dakikalık kısa bir uçuşla ulaşabileceğin Belgrad, eski Yugoslavya’nın ekonomik özelliklerini tam olarak üzerinden atamamış bir kent. Havalimanına indiğin andan itibaren zorlanmadan ve çok fazla ücret ödemeden istediğin bölgeye ulaşabilirsin. Zaten çoğu yer şehir merkezinde ve yürüme mesafesinde.

Ayrıca Belgrad’da kaldığın süre boyunca taksiden dükkana, restorandan otele her yerde pazarlık yapabilir ve bütçeni daha da rahatlatabilirsin. Gece hayatıyla meşhur kentte yeme içme, diğer büyük Avrupa kentlerine göre çok ucuz olduğu için felekten bir gün geçirmek mümkün olabiliyor. 

Ucuz bir şehir olmasının yanı sıra tarihi, yemekleri, mimarisi ve sıcak kanlı insanları da aslında bu şehre gitmek için yeterli. Erken davranırsan kolayca bulabileceğin ekonomik uçak bileti olanağı da cabası.

Belgrad’a gitmeyi düşünürsen planını yapmadan önce Belgrad’a Gitmeden Önce Bilinmesi Gerekenler yazımızı okumanı öneririz. Daha önce Belgrad’ı anlattığımız yazıyı aşağı bıraktık. Keyfigüzergah’ın hazırladığı rehberde de Belgrad’da gezilecek yerleri ve detaylı bilgileri bulabilirsin. 

Sen Ne Güzel Şehirsin Belgrad

Belgrad ve Gezilecek Noktaları

Belgrad Uçak Bileti Ara

ucak-bileti

3. Saraybosna: Osmanlı İzlerinin Peşinde

Az Masraflı Tatil Saraybosna

Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna; birçok farklı millete ve kültüre ev sahipliği yapan kozmopolit bir yer. Tarihi, kültürü ve uygun fiyatlarıyla tercih edilen bir lokasyon. Ayrıca ucuz tatil avcılarının da cenneti diyebiliriz.

Osmanlı kültürünün etkilerini taşıyan kentte Türkçe konuşmalar duyman, Türk yemekleri bulman hiç şaşırtıcı olmaz. Uygun fiyatlı yemekleri ve tabii ki meşhur Balkan böreklerini çarşıyı gezerken tadabilirsin. Gezmek için de şehri dolaşan tarihi tramvayı tercih etmeni öneririz. 

Gezerken keşfedeceğin birçok eser Osmanlı dönemine ait. Yani yurt dışında olduğunu biliyorsun, ama tanıdıklık duygusuyla yakın da hissediyorsun. Öyle bir yer Saraybosna. 

Saraybosna hem vizesiz bir lokasyon hem de ucuz uçak bileti bulmak çok kolay. Bu güzel coğrafyayı keşfetmek için yapman gereken tek şey bir bilet almak. Bir de tatil planını yapmadan önce şehri biraz daha tanımak için aşağıda bıraktığımız yazılara göz atmak! 

Saraybosna’nın Hüznünü Bir Anda Dağıtan 6 Mekan

Kitap Gibi Okuyacağınız Bir Şehir: Saraybosna

Saraybosna Uçak Bileti Ara

ucak-bileti

4. Budapeşte: Rüya Kent

Bu denli ışıl ışıl bir kentin, Avrupa’nın çoğu kentine göre ekonomik destinasyonlardan biri olması sence de harika değil mi? Mimarisi ve köprüleriyle estetik olarak hem gözümüze hem de ruhumuza hitap ederken cebimizi de mutlu eden bir kent burası.

Budapeşte’de bulunan önemli üniversiteler nedeniyle kent, Eskişehir’i anımsatan nezih ve yaşaması kolay bir yere dönüşmüş. Ülkenin kültür ve sanat merkezi olarak kabul edilen bu tarihi yerde yapılacak birçok etkinlik, görülecek birçok yer var. Ayrıca gezginler için şehirde ücretsiz olarak yürüyüş turları da düzenleniyor. 

Budapeşte’deki konaklama alternatifleri ve yeme içme konusundaki geniş seçenekleri sayesinde ucuz bir seyahat planı yapabilirsin. Ayrıca toplu taşımalar için alınan seyahat kartı birçok yerde indirim sağlıyor. Bu durum da Budapeşte’yi bir başkent olmasına rağmen ekonomik olarak makul bir yer yapıyor.  

Özel bir etkinlik için gitmiyorsan konaklama ve ücretlendirme konularında problem yaşamadan seyahat yapabilmek için tatilini F1 Macaristan Grand Prix’si dönemine denk getirmemeni öneririz. Ucuz uçuşlar bulup vizeni ve uçak biletini önceden ayarlarsan bu yurt dışı tatilinde çok rahat edeceksin. Budapeşte ile ilgili daha fazla şey öğrenmek istersin diye daha önce yazdığımız yazıları da senin için aşağıya bırakıyoruz.

Budapeşte Tatili: Budapeşte’de Yapılacak Şeyler

Her Gezginin Hayran Kalacağı Budapeşte Köprüleri

Budapeşte Uçak Bileti Görseli

ucak-bileti

5. Tiflis: Muhteşem Bir Tarihin Ortasında

Az Masraflı Tatil Tiflis

Kış aylarında soğuk ve yağışlı, yaz aylarında renkli ve sıcacık olan bir başka kent de Gürcistan’ın başkenti Tiflis. Çılgın turist kalabalıklarının henüz görülmediği sakin bir kent olan Tiflis, güzel ve bir o kadar da ucuz bir şehir. 

Ekonomik olarak zorlanmadan taksiye binebilir, istediğin restoranda yemek yiyebilirsin. Bit pazarına gidersen de Sovyet dönemine ait birçok eşyayı çok ucuza hediyelik olarak satın alabilirsin.

Gürcistan, Türk vatandaşlarının sadece kimlik göstererek giriş yapabildiği bir ülke. Sırf bunun için bile seyahat edilebilir bir lokasyon. Tabii ucuz uçak bileti fırsatlarıyla da ekonomik olarak tercih sebebi. Şehirle ilgili daha fazla edinmek istersen okuman için Tiflis gezi rehberimizi aşağıya bırakıyoruz.

Yanı Başındaki Cenneti Keşfet; Tiflis 

Tiflis Uçak Bileti Görseli

ucak-bileti

Bu öneri ile de yazımızın sonuna geliyoruz, ancak okumaya devam etmek istiyorsan Yurt Dışında Ucuz Tatil Yapmanın Püf Noktaları yazımıza geçebilirsin.

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...

Bir yanıt yazın