Alaçatı'da gezilecek yerler

Alaçatı Gezi Rehberi | Alaçatı’da Gezilecek Yerler

Alaçatı’da gezilecek yerler denilince insanın aklına ilk olarak Instagram’daki gönderiler geliyor. Birbirinden güzel butik otelleri ve hediyelik eşya dükkanları ile dar sokaklarında mükemmel arka planlar sunan bu rota, aynı zamanda yel değirmenleri ve Alaçatı Ot Festivali ile de pek ünlü.

Türkiye’nin son yıllarda en popüler destinasyonları arasında yer alan Alaçatı, her zevke hitap eden bir bölge. Sakin ve huzurlu bir tatil beklentin mi var? Kasabanın sakin köşelerinde muhteşem manzaraların tadını çıkarabilir, huzurlu plajlarında güneşlenirken en sevdiğin yazarın betimlemeleri ile hayal dünyana dalabilirsin. Adrenaline doyamıyor musun? Alaçatı’yı ünlü yapan etkinliklerden bahsedelim sana. Mesela rüzgar sörfü!

Lavanta kokulu dar sokaklar, rengarenk pencereli şirin cumbalı evler, Arnavut kaldırımlı yollar, ev yapımı organik lezzetlerin sunulduğu sevimli restoranlar ve asma yaprağı, lavanta gibi güzelliklerle süslenmiş kafeler… Kasabanın merkezinde seni bunlar bekliyor. Sahillerde ve merkezin dışına çıktığında ise mükemmel bir doğa!

Alaçatı Nerede?Nasıl Gidilir?

alaçati-da-gezilecek-yerler-alacati-nerede

İzmir’in Çeşme ilçesine bağlı Alaçatı, Ege Bölgesi’nde yer alıyor. Çeşme’ye 3 kilometre uzaklıktaki bu tatlı kasaba; İzmir şehir merkezine 79, Adnan Menderes Havalimanı’na ise 85 kilometre uzaklıkta bulunuyor.

Alaçatı’ya gitmek için İzmir kalkışlı otobüsler tercih edilebilir. Başka şehirlerden yola çıkacaklar için en hızlı ve pratik yöntem ise hava yolu seyahati.  Zaten uçak bileti fiyatlarına nereden bakacağını biliyorsun. Sana uyan bir saate ucuz İzmir uçak bileti bulabilirsin. Uçuşun tamamlandıktan sonra Adnan Menderes Havalimanı kalkışlı HAVAŞ veya taksileri kullanarak İzmir’in en güzel yerlerinden biri olan Alaçatı’ya gidebilirsin. Kendine araç kiralamayı düşünüyorsan da Pegasus araç kiralama servisine göz atabilirsin.

Havalimanından Alaçatı’ya geçmeden önce de vaktin varsa bir gezi planlayabilirsin. Ne de olsa İzmir’de yapılacak aktiviteler çok!

İzmir Uçak Bileti Ara

ucak-bileti

Alaçatı’da Fotoğraf Çekilecek Yerler: “Like” Garanti!

alacati-da-gezilecek-yerler-alacati-sokaklariKasabada hizmet veren çok sayıdaki irili ufaklı kafe, restoran, butik ve hediyelik eşya dükkanı, aynı zamanda mükemmel fotoğraf karelerine arka plan oluyor. Arnavut kaldırımlı dar sokakların arasına karşılıklı dizilmiş taş evler, Alaçatı’ya nostaljik bir ruh kazandırırken liman kısmındaki birbirinden modern yatlar ise kasabanın albenisini artırıyor. 

Alaçatı’da gezilecek yerler listesinde birçok fotoğraf çekilebilecek mekan var. Hazırsan başlıyoruz.

Hacımemiş Mahallesi’nde Antika Turu

Hacımemiş, AlaçatıHacı Memiş kim bilmiyoruz, ama Çeşmeli sanatçıların nerede olduğunu biliyoruz: Hacımemiş Mahallesi. Cam işçiliği ve seramik atölyelerinin yanı sıra sanat galerileri, antikacılar ve kafelerle donatılmış bu romantik sokak, kasabanın en huzurlu yerlerinden biri. Burada gezerken fotoğraf çekebileceğin birçok yer göreceksin, ama mağazaları çekerken izin almayı unutma 🙂

Alaçatı’nın Taş Evleri 

alacati-da-gezilecek-yerler-alacati-nin-tas-evleriAlaçatı, 1850’li yıllardan beri aktif bir yerleşim merkezi konumunda. Osmanlı döneminde civardaki bir bataklık ıslah edilmiş ve bu işte çalışan Rumlara bir kasaba kurma izni verilmiş. Daha sonrasında da bölge, tarihi dokusunu koruyarak bu zamanlara kadar gelmiş. 

Hacımemiş’ten Kemalpaşa’ya doğru ilerlerken kimisi rengarenk, kimisi daha mat tonlarla tasarlanmış birçok taş ev göreceksin. Bu sokaklarda yüzlerce beğeni alabileceğin fotoğraflar çekebilirsin. 

Yel Değirmenlerinde Gün Batımı Manzarası

Yel Değirmenleri, AlaçatıAlaçatı’da en iyi gün batımı manzaraları nerede? Güneş en çekici haline bürünürken manzara fotoğrafları çekmek istersen dört tane yel değirmeninin bulunduğu tepeye çık.

19. yy’den kalma bu yel değirmenleri, özellikle güneş batarken bir silüet haline geliyor ve büyüleyici bir seyir keyfi sunuyor. Bu seyir keyfini fotoğraflamak istersen çevrede birçok yüksek nokta var.

Plaj Fotoğrafları Çekmek İsteyenlere: Alaçatı Kleopatra Koyu

Kleopatra Plajı, AlaçatıAlaçatı’ya gidip de deniz manzarası fotoğrafları çekmemek olmaz. Burada gidilebilecek birçok plaj var, ama fotoğraf çekmek istiyorsan sana Kleopatra Koyu’nu tavsiye ederiz. Burada maviliklerin sonsuzluğa uzandığı fotoğraflar çekebileceğin gibi bir Instagram trendi olan “Plajda güneşin tadını çıkarıyorum.” konulu hikayeler de paylaşabilirsin.

Alaçatı’nın Keyfini Çıkarmak İçin Gidilecek En Doğru Zaman

Alaçatıya gitmek için doğru zaman Alaçatı her mevsim güzel bir güzergâh. Deniz tatili yapmayı planlıyorsan yaz aylarını tercih edebilirsin. Eylül ve ekimde de deniz halâ ılık, okullar açıldıktan sonra kısa bir yaz etkili tatil yapabilirsin. 

Alaçatı’da Gece Hayatı Nasıldır?

alacati-da-gezilecek-yerler-gun-batimi

Çeşme’nin en hareketli kasabasında gece gezmelerine çıkmayı planlayanlar için çok güzel bir haberimiz var: Alaçatı eğlenmek için en çekici adreslerden biri! Sahil boyunca uzanan mekanlarda manzaraya karşı soğuk içecekler içilirken merkezi yerlere konumlanmış gece kulüplerinde de insanlar dans edip sosyalleşiyor.

Alaçatı gece hayatında nereye gitmeli? Seçenekler çok fazla… 

Bu noktada öncelikle nasıl bir eğlence planlıyorsun? Kalabalıkların arasında dans figürleri sergilemek mi, havuz başında serin serin partilemek mi? Yoksa özel kişilere göre tasarlanmış avangart bir mekanda, mükemmel bir ambiyans ve hafif müzik eşliğinde etrafı izlemek mi?

Alaçatı gece hayatında her zevke yer var. Aşağıda birkaç mekanı sıralıyoruz:

Cafe Plaza: 80’ler ve 90’lar Türk pop müziklerinin çaldığı sevimli bir bistro. Buradaki lezzetli yemekleri soğuk içeceklerle daha keyifli hale getirebilirsin.

Veranda: Sahil kenarında eğlenmek ve denizden gelen esintilerin eşliğinde manzaranın tadını çıkarmak istersen bu mekan tama sana göre. 

Single Fin Yellow: Elektronik müziğe ilgin varsa sabaha kadar keyifle eğlenebileceğin, Deep House müziğin içinde kaybolabileceğin ve sabaha doğru “chill” tınlar duyabileceğin bir yer önerisine açıksan Single Fin Yellow ismini unutma.

Alaçatı’da Denize Girmek İçin En Güzel Yerler

alacati-da-gezilecek-yerler-yelkenli

Çeşme’nin en popüler yerlerinden Alaçatı, Mavi Bayraklı plajları ve altın gibi parlayan kumsalları ile maviliklerin peşinden koşanlara kucak açıyor.Peki, denize girmek için hangi plajlara gidilebilir? 

Çeşme’deki birçok plaj ücretli. Doğal olarak Alaçatı’da da öyle. Özellikle biraz trend bir plaja gidersen giriş, otopark, şezlong ve içeride aldığın şeyler ile beraber günlük masrafın yüksek çıkabilir. Bu nedenle bir yere gitmeden önce hakkında araştırma yapmak cebin için yararlı olur.

Ilıca Plajı: Kum plajı ve temiz denizi ile Ilıca, ücretsiz plaja girmek isteyenlere hitap ediyor. Ilıca’da halk plajı olduğu kadar ücretli plajlar da mevcut. Seçim senin!

Babylon Aya Yorgi Plajı: Hayvansever işletmelerden olan Babylon Aya Yorgi Plajı ücretli. Buradaki tüm ziyaretçilere özen gösteriliyor.

Delikli Koyu: Mükemmel manzarası ile dikkat çeken Delikli Köyü, merkezden biraz uzak olsa da çakıllı plaj sevenler için mutlaka ziyaret edilmesi gereken bir yer.

Günizi Beach: Kumluk sahili ve uygun fiyatları ile ailece gidilebilecek bir yer olan Günizi Beach, sığ deniz tercih edenler için ideal.

Alaçatı’da Çocuklar için Uygun Yerler 

Alaçatı'da çocuklar için uygun yerler, Aquapark

Yaz tatili çocukların eğlenmek için iple çektikleri bir dönem. Tatil için Alaçatı tercih edildiyse çocukların da eğlenmesini sağlamak çok kolay. Bunun için aquapark’ları ve plajları tercih edebilirsin. Bazı plaj işletmeleri çocuklara özel yaratıcı atölyeler bile düzenliyor. Eğlencenin haricinde biraz da güvenlik diyorsan yüzmek için denizi sığ olan Ilıca Plajı’nı tercih edebilirsin. Konaklamak için de çocukları düşünen aile otelleri mevcut.

Alaçatı’ya Yakın Gezilecek Yerler  

Çeşme, İzmir

Alaçatı; sokakları, renkleri, atmosferi ve temiz plajlarının yanı sıra güzel komşulara da sahip. İşte, Alaçatı’ya yakın ziyaret edebileceğin duraklar:

Şifne: Alaçatı’ya yakın bir şifa merkezi olan Şifne’de hem çamur banyosu hem de kaplıca banyoları bulunuyor. Alaçatı kadar popüler olmayan Şifne, keşfe açık bir yer. Berrak koyları ve tertemiz doğasıyla seni bekliyor.

Germiyan Köyü: Yöresel bir yer ziyaret etmek istersen Germiyan Köyü bunun için en uygun durak. Köy halkı mevsim sebzeleri yetiştirip ekşi mayalı lezzetli ekmekler pişiriyor. Geleneklere uygun yaşayan bu köyde lezzete ve misafirperverliğe doyacaksın. Dilersen burada da denize girebilirsin. 

Çeşme Sahili: Alaçatı’da tatil yapıp Çeşme’ye uğramadan olmaz. Yaz akşamlarının rotasını hafif esen huzurlu bir deniz kenarı sohbetine bırakmak, canlı müzik dinlemek ya da hediyelik eşya bakmak istersen Çeşme sahiline gidebilirsin. 

Gerence Körfezi: El değmemiş ve ücretsiz bir kamp alanı arıyorsan Gerence Körfezi’ne mutlaka uğramanı öneririz. Balık tutmayı da seviyorsan burası tam bir cennet. Burada herhangi bir tesis yok. Bu sebeple hazırlıklı gelmeni ve doğa harikası yerin tadını çıkarmanı öneririz.

Alaçatı’da Mutlaka Yapman Gerekenler 

Alaçatı'da mutlaka yapılması gerekenler

  • Macera ve su sporlarını seviyorsan rüzgar sörfünü kesinlikle deneyimle.
  • Deniz Pide’de kuşbaşı-kaşarlı pidenin tadına bakabilirsin.
  • Alaçatı damla sakızının merkezlerinden biri. Sakızlı dondurma, sakızlı muhallebi ve sakızlı ne varsa tadabilirsin.
  • Zeytinyağlı mezeler ve özellik kabak çiçeği dolması da tatman gereken lezzetler arasında.
  • Arnavut kaldırımlı, rengârenk çiçeklerle donatılmış sokaklarında fotoğraf çekebilirsin.
  • Kumrunun anavatanı olan Çeşme’ye uğrayıp bir kumru yiyebilirsin.
  • Alaçatı’nın simgesi olan yel değirmenlerini ziyaret edebilirsin.

Alaçatı’da Ulaşım Nasıl Sağlanır? 

Alaçatı'da bisiklet

Alaçatı’nın şehir merkezi hayli küçük, sokakları dar. Bisiklet kiralayarak ya da yürüyerek istediğin yerleri ziyaret edebilirsin. Çeşme-Alaçatı arasında sefer düzenleyen minibüsler 08.00-22.00 saatleri arasında 10 dakikada bir kalkıyor. Son minibüs ise 00.00’da. Minibüslerle ilgili güncel bilgiyi Çeşme Şoförler Odası Instagram hesabı üzerinden alabilirsin.  

Bu öneri ile yazımızın sonuna geliyoruz, ancak okumaya devam etmek istiyorsan Kentlerin Doğasını Yürüyerek Keşfet yazımıza geçebilirsin.

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...

Bir yanıt yazın